[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Acum ~o saptamana am introdus cateva bucati de piatra vie (mai mult pentru coralina, sper sa se extinda). Acvariul are o luna si trei saptamani, perioada in care apa n-a fost limpede niciodata (era limpede-ish). Acum cateva zile, apa s-a tulburat grav peste noapte si a stat asa doua zile. Sambata dimineata am avut surpriza sa vad apa limpede, dar limpede crystal-clear. Si se mentine
Am cumparat din HB profile, plasa pentru insecte, garnitura de cauciuc si am executat un capac (plasa anti-matzet). Intre timp, a disparut si Cyano (in urma tratamentului cu Coral Snow), iar geamurile se mentin curate (le-am curatat acum 4-5 zile).
Oho.. peste o saptamana si 2 zile face doua luni
In speranta ca nu citeste Koala topicul, il vreau eu
Lampile ATI sunt bijuterii, dar (ocazional) se intampla sa aiba probleme. Eu am avut ATI Sunpower 8x54w, pe care am folosit-o cu mult succes la bazinul plantat (bazinul avea 160 cm si lampa 120 cm).
Lampa are un controller foarte usor de folosit, din care poti programa tuburile (dimare [rasarit/apus] si timp de functionare). Lampa mai are un meniu ascuns, in care se intra printr-o combinatie de butoane, de unde mai poti seta anumiti parametri (gen voltajul de la ventilatoare, la ce temperatura sa intre lampa in modul "panica").
La fel ca si in acvaristica de apa dulce (plantate), neoanele reprezinta calea batatorita, calea catre succes.

Pe de alta parte, in prezent (bazin de apa sarata, 160cm) folosesc o lampa chinezeasca, cu leduri: https://www.aliexpress.com/item/48-120cm-4ft-FullSize-smart-marine-aquarium-led-lighting-coral-reef-saltwater-fishtank-lamp-programmable-timer/32324387308.html
Lampa e formata din doua module (modulele sunt interconectabile) si un controller. Spre deosebire de ATI-tuburi, ledurile sunt mai permisive. Din controller poti seta durata, dimarea, la fel ca la tuburi, dar poti induce si efectul de nori/furtuna. De asemenea, exista si functia de moonlight. Pentru puturosi, exista preseturi (vivid colors, coral fragging, 4 seasons, fast growth, slow acclimatization, lunar cycle) sau se pot programa canalele individual, conform cerintelor/gusturilor.
In plus, lampa are o constructie robusta, sanatoasa.
Io va rog sa nu-l mai obositi pe Peti, ca ne certam
Gabi C wrote:Foarte fain. Daca nu ar trebui aititea mlioane de acareturi cred ca miine m as apuca si eu de un lowtech marin.

Nu inteleg totusi de ce esti speriat de acareturi. O singura data le cumperi, o singura data le montezi si singura grija e sa le urmaresti daca functioneaza.
Unele au nevoie de mentenanta o data pe saptamana (ciorapul de prefiltrare, cupa skimmerului), altele la o luna (schimbarea carbunelui, mediului antifosfat), altele mai deloc (reactoarele de nitrificare/denitrificare)
Uita-te la mine, sunt intruchiparea puturoseniei si totusi..

Scuze Sebi pentru poluare
De ce ai blurat-o, ti-e rusine de abrevierea din trei litere, din care prima e G, ultima e A iar la mijloc D?
Frumos acvariu, bine iluminat si cu apa limpede (pozele nu reflecta realitatea prea bine)

Pliciul e gata, posibil sa mai dureze cateva ore pana se propaga noua inregistrare NS.
Poti folosi asa, pana una alta:

http://89.41.136.151/

Dar nu te-ai cam grabit cu pestii?
hadul wrote:
serios ... chiar nu stiu cum se recolteaza alea! trag de ele asa ca ghiolbanu'? cu mananusi de cauciuc? ca asa am vazut pe unii! cu penseta?

Ba, l-am intrebat pe nentoo Peti si a zis asa:

cu surubelnita/dalta si cu ciocanul, crapi un pic piatra aia.

Eu as zice sa faci operatiunea asta direct pe parchet
S-o gasesti diseara in ciorba, mai draga, mai animal planet.
Mi se rupe cum le scoti, poti sa le si sugi din partea mea, mie sa-mi dai ciupercute
Hai sa te mai invete unchiu Pave cate ceva, ca sa stii si tu ce ai in acvariu:

hadul wrote:
1 bucata gps de cca 8 cmp
1 pusing xenia
1 bucata ricardea cu 3 capete
mai multe ciuperci rosii

GSP bivole, Petrica, da-i pe GESEPEU, nu GPS (Green Star Polyps. Gipiesu' e ala care te indruma din Popesti in Colentina)
Pulsing, ai mancat un L. Pulsing pentru ca pulseaza precum ochiu maro in momentele in care afla nevasta cat ai cheltuit pentru acvariu.
Ricordea (cu O) nu cred ca ai, sau ma rog.. eu nu i-am dat asa ceva lui Radul. Dar daca zici de capete, sunt destul de convins ca te referi la Euphylia: http://marineworld.com.pk/sites/default/files/Frogspawn%20Coral.jpg

Si acum, PRIETENE, dragul meu, frumosul meu, traiti-ar frantuzoaica, esti inalt, blond, ai ochii albastri precum azurul, esti inteligent si spiritual, o bomboana de baiat, ce sa mai..
Bun, daca am terminat cu pupatul in koor si te-ai simtit satisfacut, vreau si io vo' doo ciupercute

Sa-i mananci copitele liliacului
Aquaforest, parca phosphate minus se numeste. Are Peti, suna-l
CristiC wrote:Sau pune-l cu ramificatie,pe urcare, cum a facut Pavelescu, ca un baiat dajtept ce e.
Bine ma, hai ca-ti mai gasesc:

- da si tu un blur pe filtrul ala, ca se vad marginile zimtate de la decupaj
- renunta dracului la furtunuri si fa frumos din pvc-u
Bai Labis, cand mai treci pe la mine adu-mi aminte sa-ti dau niste lac pentru yacht-uri, sa dai dreq pe balamalele alea. Mai ai putin si te alearga usa de la stand prin casa..
ptmdanezu wrote:
ai pm

Bine boss! Gherila PTM

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: