[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Stiu de mult de aceste teste, chiar ma contraziceam cu un prieten pe baza acestora. Eu raman la parerea mea ca este doar un test de marketing, cam ca tot ce se intampla azi in jurul nostru. In articolul acesta, se recomanda totusi pentru filtrarea biologica a se folosi materiale dedicate.
Daca nu ma insel, tot in acest articol se povesteste si despre alge. Acolo, la apa verde, cititi despre ideea de a indeparta aceasta boom.
Sunt multe lucruri interesante acolo, de ajutor. Dar cum tot ce ne inconjoara este "pe interes", incerc sa gandesc si sa compar. Alegerea ramane la latitudinea fiecaruia, cu bune si cu rele, iar rezultatele vor fi in consecinta.
Anubias nana petit si bucephalandre. Nu stai cu mana in el, nu tunzi, doar mai schimbi apa.
Eu folosesc un burete de prin China. Are cam 5-7 cm, cu o gaura in mijloc, special pentru asa ceva. Se trage perfect pe sita de in de la extern, la jbl e 900. Il scot la schimbul de apa si il clatesc.
Merge lejer. Poti pastra si buretele bolborositor, dar nu este absolut necesar. Eu personal, l as pastra.
Da, dar e plin cu matrix, are si un burete pe in, e si batran. Debitul îl reglezi astfel incat sa nu ai acumulari de gaz.

Eu folosesc reactorul pe un jbl e900.
Ok, eu as baga si micro, ceva safe pentru creveti. Cam toate sunt decolorate, dar poate pozele insala, ma refer la teia si purple.
Salut. Lasa plantele în pace. Le dai ceva de mancare, ce lumina ai? Tai frunzele doar daca au gauri, rani sau sunt pline de alge. De pe telefon, nu imi dau seama de carenta, poate ceva poze mai focusate.
https://buceplant.com/a/amp-1/blogs/news/the-effect-of-temperature-on-aquarium-plants citeste si aici.
Eu ii urmaresc cu o lanterna, sa nu apuce sa iasa puii la inot. Atunci ii mut in alt bazin, doar pentru ei si ceva creveti.
Foarte explicita si exacta explicatia lui Liv,, felicitari. Spor in continuare si la cat mai multe codite.
L. E. Cand ii mut, masculul il nu il mai las la pui.
Poti sa scoti masculul, nu mai e nevoie de el. Icrele cu tot cu pestera sau tub, unde sunt ele acum, le poti muta intr o caserola, cu o pompa de aer ?i un burete, piatra de aer, ce ai.
E acelasi lucru, doar firma si designul difera. Lasa micromecul acolo. Poti adauga daca ai spatiu, altceva.
Caut un splitter de co2, ca sa nu mai astept sa vina din China. 0729964418.
Multumesc frumos, inseamna ca e de bine??.
Nu are rost sa te complici. Cauta sa cumperi butelie noua,daca iti permiti. Una de vreo 10 kg stiu ca era 650 lei, noua, mai mici probabil sunt mai ieftine. Plus ca e noua, 10 ani nu ai treaba.
De vreo saptamana am mai modificat cate ceva pe la bazine, am adaugat plante in bazinul de 160 litrii, am injumatatit cantitatea de bucephalandre in bazinul de 80, cubul e plin de decor. Bazinul nr 4 gazduieste pui de ancistrusi, ultima serie, care are cam 2-3 cm si vreo 20 femele red cherrry, cu puii lor. Bazinul nr 5 ramane pentru carantina, am 3 ancistrusi sa il mentin ciclat.
Pacat de pesti, probabil ceva intestinal. Daca nu i ai avut carantinati, e bine sa urmaresti evolutia celorlalti, sa nu ai surprize.
Mie nu mi au iesit decat clasici si am ceva generatii de pui.
Poate daca ai timp, citeste cap coada ce scrie pe aici si vei fi lamurit. Spor la studiu. https://aquariumscience.org/
Cred ca te referi la biofilm. Un skimer de suprafata rezolva problema, poate rezolvi si cu o filtrare mai buna sau cu aditie de bacterii. Incearca si ceva plante de suprafata poate te ajuta sa mai consume.
Nu arata rau in poza, depinde cum este in realitate. Interesante cerinte pentru un anubias, asteptam review cand consideri tu ca este cazul. Pretul e putin cam maricel.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: