[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Eheim e un filtru extrem de bun si fiabil. Si Fluval e bun, eu am un 105 ce merge de 5 ani. Cred ca e suficient un 205, acum depinde de ce pesti vei tine in acvariu.
Link ul ala ofera niste detalii foarte interesante referitoare la folosirea apei oxigenate impotriva algelor. Eu prima data am turnat in masa apei insa Oliveira opreste filtrul, si da H2O2 doar pe alge, si dupa le aspira usor. Dupa schimba 10-15% din apa.
Eu cred ca exista metode si mai usoare decat black out. Uite ceva interesant referitor la apa oxigenata. http://faao.blogspot.com/search/label/Combater%20algas%20com%20H2O2
Eee, ala l am facut acum ceva vreme, insa acum fara "si borsec"
Nu pot ca nu sunt membru
De astazi am un nou nick Alex.B.
Pt Alber: De acum fara apa-n vin
La multi ani Si multumiri pentru toti acesti ani si pentru mana protectoare aruncata asupra acvariilor plantate, si nu doar, unde la loc de cinste este culoarea rosie data de o superba tufa de R. macandra
Am descoperit existenta unui neon cu 8000k dar despre care nu stiu prea multe. Se cheama Osram Skywhite 880. L a mai folosit cineva, ceva impresii.
Detalii tehnice
Luminous flux 1300 lm
Colour rendering index Ra 80...89
Light colour 880

Si un layout in care s a folosit asa ceva
http://bp2.blogger.com/_9euw3zqH5lY/R3lLsLc7kWI/AAAAAAAAAE8/n75-rVML0RY/s1600-h/Elos+Project+geral.jpg
http://bp1.blogger.com/_9euw3zqH5lY/SEl0ofjZrgI/AAAAAAAAAJo/VZa0EWmX0XI/s1600-h/PICT0048e.jpg
Tank size: 70*40*40 cm ; 112L
Lighting: 4 X 18W T8: 2 X 6500K Philips TLD 965; 2 X 8000K Osram Skywhite 880

Lumina nu ar fi foarte multa, mai ales ca lampa este suspendata, totusi plantele arata super bine. Sa fie o combinatie foarte buna 965 cu 880? Gazonul ala de eleocharis arata extrem de bine.
Probabil ca se refera la pietre, pentru hardscape. Pietrele sunt bune atata timp cat nu sunt calcaroase. Pune otet pe ele si daca sfaraie atunci inseamna ca sunt calcaroase.
Ca sa te putem ajuta da ne mai multe detalii . Lumina, ce fel de neoane, cati watti, ce scrie pe ele.Filtru foarte bine faci, nu e nevoie sa inlocuiesti filtru, insa carbunele activ nu ai nevoie de el, il poti inlocui cu altceva, desi acum sunt sigur ca e si el suport pt bacterii. Lumina incearca sa iti iei o priza programabila, necesarul ca si timp ar fi de 10 ore pe zi, nu doar 3-4 cat o aprinzi acum. Plantele nu se zmulg din acvariu odata ce s au fixat, doar nu bagi aspirator in acvariu. o aspirare usoara se face cu orice sifon, furtun cu care aspiri usor pe deasupra substratului si printre plante. Nu e munca de chirurg. iar substratul nu trebuie ravasit de a dreptu, e suficienta o usoara aspirare asa pe deasupra lui. Plantele naturale, pe langa rolul estetic, au si rol de echilibru in acvariul tau. Consuma Co2 elimina O2, consuma No3, Nh4, PO4 ce altfel ar fi daunatoare pestilor si ar duce la aparitia algelor. Crede ma nu este deloc greu. Asteptam informatii in privinta bazinului, lumina, etc
Shhhhtttt....poate trimite ceva descantec spre acvariile mele, sa scada kh sa se inroseasca rotala, sa creasca blyxa
Eu tind sa cred ca e vorba de misto insa misto de el face, nu de noi.
Subscriu, cred ca uneori avem prea multa rabdare si oricum "misto-ul" asta nu face deloc cinste varstei....dar deh...Mare e gradina...
Nu e musai! Eu zic sa ii las asa, plus ca la corry nu prea le convine sarea.
Si apa e iarasi un avantaj Rotala macandra creste mare si rosie
Crede ne pe cuvant cand spunem ca scalar si betta Important e sa fi invatat ceva de pe urma asta desi erau si variante mai usoare.
Poti face din acvariu ceva foarte frumos, si nu e deloc greu. Citeste citeste, asculta si vei avea numai de castigat, altfel vei avea numai insatisfactii. Sa o iau pe rand : Cu siguranta lumina pe care o ai in acvariu nu este suficienta, si cu siguranta nu ai nici substrat fertilizant. Ca sfat incearca sa ti cumperi plante nepretentioase : Anubias, Ceratopteris, Egeria densa, Cryptocorine wendti brown (pt un contrast cu verdele), moss, etc. Poti lua o buturuga pe care atasezi anubiasul. Ceratopteris sau egeria in spatele buturugii, ca planta de Background , aici mai poti pune Valisneria care iar nu e pretentioasa. In fata buturugii pui cryptocorinele, sau ori unde crezi ca ar da mai bine. Mai poti pune pe buturuga si Bolbitis, insa se gaseste cam greu si e cam scump. Moss-ul se leaga cu ata preferabil de culoare inchisa (verde inchis) pt a nu fi sesizabila si se infasoara in jurul ramurelelor. De asemenea se poate atasa si de pietricele si cu ajutorul imaginatiei, poti creea detalii foarte interesante pt acvariu. Asta e in ceea ce priveste aranjamentul. Ca si pesti, iti recomand ceva micut si foarte colorat si nu foarte pretentiosi. Un grup de 6 platty pentru inceput ar fi ok. Sunt pesti foarte vioi, frumos colorati, plus ca sunt tot felul de variante la ei, cu dorsala lunga, galbeni, cu picatele negre, etc. in plus de asta iti vor da satisfactia de a avea proprii pesti inmultiti. Fiind vivipari se inmultesc destul de usor. Astea sunt doar niste sfaturi, si doar o varianta despre cum vad eu un acvariu usor de intretinut si foarte interesant. Variante cu sigur sunt mai multe....acum depinde doar de tine.
Nu are ca cauta scalaru ala, alaturi de betta. Scalarii se tin in acvarii mari si cu betta niciodata. Scalarii sunt teritoriali, betta agresivi Unu dintre ei va ceda, renunta la scalarul ala.
pai incepi din prima saptamana a startului. K nu are ce sa faca rau iar step 1 e un fertilizant light ca sa zic asa, oricum vei avea nutrienti in coloana de apa eliberati de substrat. E recomandat in perioada asta sa faci schimburi mai dese de apa, si eventual sa o ti pe teste sa vezi cum evolueaza. Mult succes, arata super!
E ok asa, si eu tot apa din acvariu folosesc. Insa ti am spus varianta corecta. Poti incerca sa bagi si mai mult Co2 mai ales daca ai multe plante, pana duci testeru usor spre galben insa sa stai cu ochii pe comportamentul pestilor. cum stau mai mult ridicati la suprafata si ii vezi "cascand" la greu sau stau mult prin apropierea returului filtrului inseamna ca au nevoie de mai mult oxigen. Atunci reduci Co2. Sper ca ai inteles ceva, succes. of topic cat te a dus testeru adus? Vreau si eu sa mi iaul.

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: