Un filtru bun e un filtru cu volum mare al canistrei, desi sunt multi producatori ce au filtre in aceeasi categorie in ceea ce priveste vol acvariului, volumul canistrei difera foarte mult. Cu cat e mai mare cu atat mai bine. E900 de la Jbl are ca volum 7.6 L si merge pana la un maxim de 300 de litri volum acvariu. Eheim 2213 clasic are un volum al canistrei de 3 litri si merge pana la 250 de litri volum acvariu.Un alt filtru foarte rezistent este Hydor Prime 30, cu un volum intre Eheim si Jbl de 5 litri, merge de la 200 de L pana la 450L acvariu. Este foarte fiabil si rezistent in ceea ce priveste si garnitura, am vazut multe pe acvarii marine si nu curg, desi au peste 1,5 ani de functiune.
Deci Jbl are cel mai mare volum al canistrei urmat de Hydor si pe urma Eheim.
Ca si volum al acvariului primul e Hydor urmat de Jbl si pe urma Eheim.
Fiabilitate: nu pot vorbi decat de Hydor (ca si testat), insa Eheim are traditia ca fiind "bulletproof", insa nici Jb nu e de neluat in seama. Aici nu pot spune mai multe pt ca doar de hydor m am lovit.
Forma canistrei si compartimentarea: Jbl are cosulete si e patrat, restu optand pentru forma cilindrica: Personal imi place ceea din urma, pentru ca nu se pierde spatiu si asta foloseste si Amano

, adica sta mai bine palm netu .(Amano nu e un criteriu, insa fiecare cu pasarica lui, altii chiar stoluri

)
Pretul: cel mai scump e Jbl, dupa Hydor si dupa Eheim. Asta am gasit eu pe net, pot sa gresesc.
Conteaza foarte mult si ce fel de material filtrant bagi. De exemplu nu poti compara un burete simplu cu Siporax sau cum s o numi (Fiecare producator isi numeste ceramica poroasa dupa propriul plac).
Primul strat e pentru filtrarea mecanica dupa biologica. E la decizia fiecaruia cum isi echipeaza filtru.
Sper ca te am ajutat cu ceva.