[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Trebuie sa intelegi ca toate sunt direct proportionale. Degeaba bagi Co2 daca nu ai lumina, sau degeaba ai co2 ai si lumina ai si micro daca macro nu e. Toate se leaga. Cu cat creste intensitatea luminii trebuie marit Co2, si fertilizarea. Ca neon iti recomand Osram 865 e si ieftin si are un spectru frumos.
Am fost si inca sunt si pasionat de bonsai, si cam de tot ce inseamna natura. Solul Akadama e foarte bun pentru bonsai, din pacate nu prea se gaseste pe la noi. Pentru acvaristica sunt multe soluri mult mai bune ca Akadama, special facute pt uz acvaristic. Akadama merge foarte bine la bonsai. Eu am Fertisoil de la Aquatic Nature in acvariu asta, si sunt multumit de el. Radacinile sunt foarte sanatoase, nu se taseaza, etc. Cu bonsaii momentan am luat o pauza, poate mai incerc ceva in primavara. Am avut ulm chinezesc si din pacate a inghetat la iernare. L am pus in garaj acoperit cu frunze dar degeaba.... poate la primavara reiau, insa fara Akadama nu ma apuc. Walter Pall e un maestru
Eu deja am trimis mail , din pacate mai mic de 30 mb nu am putut sa fac filmuletu.
Hrana : Artemia Brine Shrimp by Ocean Nutrition
Pesti : neon clasic, scalar, SAE

editat de mosu, filmul youtube se poate pune direct pe acvariu.ro
Filmuletu http://www.youtube.com/watch?v=gnXEWRS84iE&feature=player_embedded
Prima tunsoare
Ansamblu
image
Detalii
image
image
Endler
image
Vad ca esti din Buzau. E fabrica chiar la voi in oras, mai ieftin ca acolo nu gasesti , decat una sh. Garantat
E foarte bine daca scrie 1308, era mai rau daca nu scria. Am acasa o masina, scrie in spate 1.6. Ce zici, e buna? Noi, cei de pe forum avem abilitati speciale si din niste cifre impreunate, vezi 1308, stim si cate bule/sec scoate pompa asta. Suntem oameni luminati
Vand Endleri clasa K, 2 masculi adulti si 4 femele. Clasa K inseamna ca sunt hibrizi. Pret 35 lei. Bonus o multime de pui destul de marisori, peste 15 la numar.
Vand mascul si femela Betta Half Moon, pret pereche 35 ron

image

Am poza doar cu masculul dar pot face si femelei la cerere.
Vand reactor Jbl Taifun, face fata la acvarii de la pana 400 de litri. Pret: 60 lei.
http://www.happypets.ro/jbl-proflora-taifun-p-1037.html
Doar pt Bucuresti
Astept orice experienta legata de cresterea Crystal Red Shrimp la apa de Romanica.
E 900 e peste tetratec clar. Iar ce ai aratat tu, ala sigur e facut de tetratec sa arunce cu noroi in concurenta
Mie unu nu prea mi place, imi place mult mai mult acvariul cu altumi castigator la IAPLC.
Cateva poze (din pacate au iesit cu reflexia geamului)
image
image
Un filtru bun e un filtru cu volum mare al canistrei, desi sunt multi producatori ce au filtre in aceeasi categorie in ceea ce priveste vol acvariului, volumul canistrei difera foarte mult. Cu cat e mai mare cu atat mai bine. E900 de la Jbl are ca volum 7.6 L si merge pana la un maxim de 300 de litri volum acvariu. Eheim 2213 clasic are un volum al canistrei de 3 litri si merge pana la 250 de litri volum acvariu.Un alt filtru foarte rezistent este Hydor Prime 30, cu un volum intre Eheim si Jbl de 5 litri, merge de la 200 de L pana la 450L acvariu. Este foarte fiabil si rezistent in ceea ce priveste si garnitura, am vazut multe pe acvarii marine si nu curg, desi au peste 1,5 ani de functiune.
Deci Jbl are cel mai mare volum al canistrei urmat de Hydor si pe urma Eheim.
Ca si volum al acvariului primul e Hydor urmat de Jbl si pe urma Eheim.
Fiabilitate: nu pot vorbi decat de Hydor (ca si testat), insa Eheim are traditia ca fiind "bulletproof", insa nici Jb nu e de neluat in seama. Aici nu pot spune mai multe pt ca doar de hydor m am lovit.
Forma canistrei si compartimentarea: Jbl are cosulete si e patrat, restu optand pentru forma cilindrica: Personal imi place ceea din urma, pentru ca nu se pierde spatiu si asta foloseste si Amano , adica sta mai bine palm netu .(Amano nu e un criteriu, insa fiecare cu pasarica lui, altii chiar stoluri )
Pretul: cel mai scump e Jbl, dupa Hydor si dupa Eheim. Asta am gasit eu pe net, pot sa gresesc.
Conteaza foarte mult si ce fel de material filtrant bagi. De exemplu nu poti compara un burete simplu cu Siporax sau cum s o numi (Fiecare producator isi numeste ceramica poroasa dupa propriul plac).
Primul strat e pentru filtrarea mecanica dupa biologica. E la decizia fiecaruia cum isi echipeaza filtru.
Sper ca te am ajutat cu ceva.
S a facut! Pe duminica atunci
Poti sa pui ce vrei pe ele
Maestre, ceva riccia pt mine?
Am pus moss ca am zis ca e cel mai putin pretentios, insa cred ca am sa merg pe riccia. Ai dreptate in privinta mizeriei.
Nu este elastic, e ata, insa una nu foarte buna ca si culoare, altceva nu am avut. Nu creste greu muschiul, creste ca pe orice suprafata.
Pentru ca nu am ce face, si pentru ca niciodata nu sunt multumit de cum arata acvariul, astazi pt a nu stiu cata oara am refacut acvariul Nu stiu daca e mai reusit ca varianta anterioara, insa gata vorba, rezultatul e asta
image
image
image
image
image

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: