AdrianS wrote:
Hibridul de la ATI mi se pare foarte tare dar si pretul la fel, peste 1000 euro iar pe mine ideea de a schimba "tot timpul" neoane ma omoara.
Mai este si consumul de curent pe care il privesc pe toate partiile.
Adrian,
Pefect de acord cu tine in ceea ce priveste T5-urile dar am banuit ca din moment ce intrebi de ele si de led-uri ti-ar surade o combinatie
Insa, asa cum a punctat foarte bine Dragos, doar un GHL Mithras nu va fi de ajuns pentru bazinul tau ceea ce, pe termen scurt, inseamna [probabil] un
efort financiar si mai mare decat hibridul ATI.
Din pacate led-urile, desi au evoluat foarte mult in ultimii ani ca putere si tehnologie, raman tot o sursa de lumina punctuala concentrata pe o suprafata mica
in raport cu puterea led-ului si chiar cu cele mai "deschise" lentile [vorrbesc de unghi evident] tot nu vor avea o acoperire suficienta astfel incat sa poti folosi
o lampa cu o putere [masurata in watts] mica deasupra unui bazin mare. Va trebui probabil sa folosesti mai multe lampi [sau o lampa de putere mare]
iar in final economia de energie sa nu fie cea asteptata.
Intr-un final cea mai buna idee mi se pare tot cea a lui Dragos - o lampa diy cu led-uri + controller Profilux.
Dragos [deja postarea mea incepe sa semene cu o scrisoare de dragos[te]

din moment ce-l pomenesc de atatea ori] a punctat iar bine
in ceea ce priveste nivelul PO4. In prezenta algelor [chiar si a ciano] exista posibilitatea acelui/acelei "false reading" in sensul ca orice urma cat de mica
de nutrienti este absorbita/utilizata imediat de catre alge care persista sau se dezvolta iar testul iese intotdeauna zero. Nu mai aduc in discutie testul
Salifert pentru fosfati deoarece internetul este plin de comentarii negative la adresa acestuia.
Eu as incerca cresterea usoara a NO3 astfel incat pe testul Salifert sa fie undeva intre 1 si 2.5ppm. Stiu ca te temi de alge dar odata cu cresterea NO3
PO4 va incepe sa scada natural [prin biomasa bacteriana] si nu prin absorbitia algelor.
O zi buna
Gabriel