| Message |
|
|
koala wrote:- Cei 2 robineti mari (aia cu maner rosu) sunt pentru a putea deconecta canistra, in cazul in care vreau sa fug cu ea la baie...
Nu mergea doar cu unul? ca are la ambele capete conexiune pe piulita/holender.
Dan P wrote:Nu ma intelegeti gresit ma interesa marca si tipul ei  . Nu cred ca maestrul Koala se apuca de botezat si canistrele
Eheim Classic 2260
|
 |
|
|
|
Cumpar montipora plate rosu, albastru si mov.
Ma intereseaza fraguri de minim 10cm diametru din corali sanatosi [fara zone moarte].
|
 |
|
|
|
@sebaka
Poti sa pui o poza cu montipora plate rosu.
Ma intereseaza sa fie un coral sanatos fara zone moarte.
Cat de mare e un pahar normal?
Multumesc
|
 |
|
|
Moaaaaaaaaaaaaaa  cum arata.
Abia astept alte poze.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Dragos,
Stiu eu niste austrieci dar sunt extrem de scumpi. Peste 100 euro pentru un singur robinet cu sertar.
Posibil sa gasesti pe net - da search dupa membranventil [nu kugelhahn].
Da-mi de stire daca vrei sa-ti spun unde.
O zi buna
GC
|
 |
|
|
Sebastian Costin wrote:Mai jos este o Euplyllia Frogspawn pentru care ii multumesc lui Gabriel. Arata de zile mari

Seba - intr-adevar de zile mari. Nu as fi avut rabdarea sa o hranesc zilnic cum ai facut tu. Sa te bucuri de ea.
|
 |
|
|
angelfish wrote:Este foarte frumoasa,mananca bine absolut orice,creveti ,scoici,peste ,dar....atentie la pestii de talie mica.Daca-i prinde ii haleste pe loc.
Exact asta citeam pe un forum  . Nu am pesti mici. Cel mai mic ar fi un crevete sexy  care sta la baza unei Euphylii. Sper sa nu se lase atras in mrejele anemonei
|
 |
|
|
koala wrote:Zilele trecute m-am vazut cu Mihai (alexiumihai) si-am luat de la el o beadlet anemone (Actinia equina) si-un pagur mare, cu picioare rosii...
Cumva a fost in Grecia cu un coleg din Constanta?
Mi se pare cam mare coincidenta dar maine ma vad cu Stefan care a adus din Grecia exact aceleasi animale. Vreau sa incerc o actinie din asta  arata fain.
|
 |
|
|
|
O rata de rejectie de 98% ar fi cea normala.
Din cate stiu rata de rejectie depinde si de TDS-ul, temperatura si presiunea apei din retea.
Sunt importante si tipul/numarul de etaje de prefiltrare dinaintea membranei, vechimea membranei etc.
La mine apa din retea are intre 380 si 400+ [nu stiu functie de ce, dar clar apa din Bucuresti e mai curata] iar la iesire am intre 2 si 4 ppm.
Inainte de mebrana am trei etaje de filtrare in aceasta ordine: sedimente 1micron, carbune 5 microni, sedimente 5 microni.
Incearca sa schimbi cartusele dinaintea membranei si sa adaugi un cartus / etaj suplimentar cu rasina dupa membrana.
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:de acolo si nevoia de placile alea cu cerculete.
Patratele  apropo, cand treci sa iei chestia de la Ricardo
|
 |
|
|
Abia astept sa vad diferenta dintre un bazin cu fundul din sticla ultraclara si unul cu fundul din sticla normala [ambele acoperite eventual cu nisip].  Deh unora le place sa se sparga in figuri
Cel mai important este insa  ca proiectul se misca.
|
 |
|
|
|
Este enorma. Dupa cum e construita si dupa culoare e clar lucru nemtesc facut sa te tina o viata. Interesanta alegerea nemtilor cu pompa ce-mi pare un Eheim Universal 1260/1262 si ea o pompa extrem de fiabila.
In ultima vreme am dat intamplator peste cateva bazine cu softies tinute cu canistra asa ca ar trebui sa functioneze.
Succes si cu anemona.
|
 |
|
|
Imi place Moorish-ul rau de tot. Si are o pofta de mancare
|
 |
|
|
La dimensiuni mari nu numai ca iti va intra o cantitate prea mica dar si suprafata de colonizare va fi mica.
Ca sa bag si eu un pic batul prin gard  DeNitrate-ul lui Seachem este acelasi lucru cu Matrix-ul ... cu o singura diferenta  ... este de dimensiuni mai mici ceea ce inseamna
probabil o suprafata mare de colonizare. Asadar cred ca orice intre 5 si 20mm ar functiona foarte bine.
Si 20 de litri de siporax cred ca ar functiona foarte bine. Si intr-un caz si in altul va trebui sa clatesti totul o data la o luna/doua ...
Siporax-ul imi pare mai usor de clatit. Zic.
|
 |
|
|
|
Inca un amanunt.
La ultimul schimb de apa mi-a fost lene sa schimb rasina si TDS metrul imi indica 1ppm.
In afara de faptul ca am folosit apa de schimb cu un tds diferit de obisnuitul zero in aceeasi zi am facut si apa pentru completare [vreo 15litri pentru intreaga
saptamana].
Spre sfarsitul saptamanii care tocmai a trecut mi-au aparut diatome. Probabil un semn al silicatilor in exces adaugati la ultimul schimb si prin completare.
|
 |
|
|
Superb.
Ai putea face si o arcada intre cele doua gramezi de pietre. Doar o sugestie
|
 |
|
|
Dragos,
Toti cei trei pesti arata superb. Ordinea preferintelor mele pentru un bazin asemanator [ca marime] cu al tau ar fi moorish-ul, chelmonul si apoi achileas dar e doar o chestiune de
gusturi  .
Chalice-ul meu [care nu arata nici macar pe departe ca al tau  ] isi intinde niste tentacule subtiti de hranire si a trebuit sa-l pun la cativa centimetri buni departare de
alti corali.
|
 |
|
|
Intamplator [sau nu  ] kH-ul mi-a scazut la 6.5.
Prima a disparut cianobacteria de pe zonele afectate, apoi buretele s-a facut alb/semitransparent in acele zone dupa care s-a descompus.
Restul buretelui s-a facut un rosu foarte intens si nu au mai aparut zone necrozate noi.
Nu vreau sa ma bucur inainte de vreme si nici nu emit ipoteze. Ramane de vazut dar singurul parametru modificat a fost kH-ul.
|
 |
|
|
johnny wrote:In afara de filtrare chimica ,esteun bun mancator de proteine.Cea ce face si skimmerul.
Poti detalia un pic te rog? Stiu doar ca e un fel de rasina regenerabila.
Si pe Dragos l-am auzit ca foloseste asa ceva. Am un reactor [de antiphos  ] pe care ma gandesc sa-l "convertesc".
|
 |
|
|