[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Ai facut bine ca ai inceput cu o cantitate mica de biopelete.

Fluidizarea trebuie facuta astfel incat intreaga masa fie in miscare. Nu trebuie zone moarte in care se pot dezvolta bacterii anaerobe.
Nu trebuie nici agitate violent adica aruncate in masa apei din reactor. Trebuie sa fie in continua miscare si sa se atinga intre ele astfel
incat biomasa [bacteriile] de pe ele sa se desprinda si sa fie skimmate reducand astfel nutrientii.

Eu as fi lasat macar reactorul cu matrix pentru nitrificare.
Un articol interesant despre tehnica de bricolare a rocilor / pietrelor pentru acvariul marin
Foarte fain acvariul.

L-ai luat de la mulder banuiesc - nu? Ultima data prin iulie il vindea cu vreo 950 de lei parca.
Cineva planifica un algae scrubber

Chiar sunt curios sa vad un bazin cu un astfel de echipament. Nu cred ca exista vreunul in RO pana acum.
Dap.
Eu am versiunea pentru ebay a aceluiasi controller [au acelasi producator]. Ce ai tu e versiunea cosmetizata pentru fish-street.

Daca eu am reusit sa il leg sigur reusesti si tu .
Exact cum ti-a explicat Lucian releul este "ca" un intrerupator.
Fiind versiunea pe 220v tai pur si simplu unul din firele de alimentare [exclus impamantarea] si legi cele doua capete obtinute pe releul respectiv [incalzire sau racire].
In cazul sursei de ventilatoare normal ca tai pe cablul ce alimenteaza sursa cu 220V.

Eu m-am complicat putin si am luat doua prize aparente pe care le-am legat la relee [evident doar un fir trecut prin releu] si in care am bagat stecherele incalzitorului si al
chiller-ului.
Avantajul vine in momentul in care vrei sa montezi cutia controllerului undeva prea departe si cablul de alimentare e prea scurt sa faci taietura fara sa il inadesti sau
atunci cand vrei sa schimbi si sa vinzi echipamentul cu firul taiat.

Senzorul este acoperit de plastic si este extrem de rezistent - al meu are peste 1 an in apa sarata si este ok.
Are si o functie de calibrare - daca ai un termometru de precizie il poti calibra singur si foarte usor.
koala wrote: ... iti place lumina? Ce crezi, e destula?

Privind pozele lumina pare ok [intensitate + culoare] dar nu cred ca cineva poate da un verdict categoric doar din poze.
Dragos parca avea o scula cu care putea masura PAR-ul [doar de curiozitate facuta o comparatie cu lampa de pe acvariul vechi de care stiu ca ai fost multumit].

Ramane de vazut cum se vor comporta si ce culori vor avea coralii pe care-i vei introduce. Asa cum a spus colegul nostru Cristi - trebuie sa le placa si lor
Umplut cu apa si iluminat bazinul arata demential. Populat va fi breath taking - sunt sigur de asta. Decorul ala ma face sa-mi para rau ca am renuntat la ideea cu background-ul din ceramica pe care mi-l propusesem pentru bazinul actual dar deh nu le putem avea pe toate.

Nu crezi ca ar fi vremea sa cam deschizi un jurnal nou ?
Salut Cristi,

Multumesc pentru aprecieri. Stiu ca promit de mult niste poze dar pana nu arata cum imi doresc eu am sa ma abtin

Vezi ca au adus - daca nu ma insel - baietii de la h20terra montipora sunset

Domnul geo*ice fie doreste sa ne tina in suspans fie solutia este atat de revolutionara incat se gandeste sa nu o faca publica.

O descriere amanuntita a solutiei inca din primul post [pe oricare din cele doua thread-uri cu acelasi subiect cum a zis Technics] ar fi fost mult mai apreciata
de membrii comunitatii decat mentionarea costului acesteia.
Domnul geo*ice fie doreste sa ne tina in suspans fie solutia este atat de revolutionara incat se gandeste sa nu o faca publica.

O descriere amanuntita a solutiei inca din primul post [pe oricare din cele doua thread-uri cu acelasi subiect cum a zis Technics] ar fi fost mult mai apreciata
de membrii comunitatii decat mentionarea costului acesteia.
Userul vlad.craina ne paraseste inainte chiar de a deveni membru al acestei comunitati pentru ignorarea regulamentului si pentru reclama facuta unui alt site fara acordul administratiei forumului.

Ii uram Drum Bun.

Salut reefer,
Daca te intereseaza te pot ajuta cu un Giesemann de 14,000K nefolosit.

O zi buna
Gabriel
Din ce mai tin si eu minte de pe vremea cand aveam plantat atat garniturile de la reductorul de CO2 cat si garniturile de la canistra trebuiau intretinute doar cu vaselina siliconica sau
spray cu ulei siliconic. Eheim-ul chiar specifica faptul ca nu trebuie folosit altceva si cand mi-am cumparat prima canistra am primit "moca" un spray marca Eheim cu ulei siliconic.

Nu ma pot exprima in privinta interactiunii chimice cu cauciucul. Se poate ca alegerea lubrifiantilor pe baza de silicon sa fi fost facuta din alte considerente.
Seba,

Toate compactele Eheim au ax metalic din cate stiu.
Uzura pe ax este aproape imposibila... exceptand cazul in care reactorul de antifos iti arunca particule mici de oxid de fier in sump.
Ti-o spune unul care a patit-o

Cred ca inainte de a cauta ax de schimb trebuie sa cauti cauza ce a dus la uzura axului.
koala wrote:Plm, am dat banii deja

Amin . Sa fie primiti
Banda din aia cu led-uri avem in cabinet si eu si Ciprian [eu i-am furat ideea ] si dupa un an fara niciun radiator lumineaza la fel ... sumpul

Eu am zis sa fiu mai cu motz si am cumparat initial banda protejata la umiditate cu led-urile acoperite cu silicon "din fabrica" . Greseala mare. Banda autoadeziva de
pe spate nu este suficient de "adeziva" ca sa tina banda asa ca m-am trezit cu ea in sump. Noroc ca era in timpul testelor . Acum am banda simpla si nu are nici pe
reaq dupa un an de folosire. Oricum daca alegi asa ceva si o lipesti pur si simplu cu banda autoadeziva de pe spate pe radiator fara sa folosesti pasta termica radiatorul
este degeaba. Oricum led-urile sunt naspa asa ca nu ai de ce sa le racesti.

Concluzia: arunci banii pe geam folosind banda cu "led-uri"
Ca sa fiu corect trebuie sa-i multumesc colegului Stefan prin a carui grija animalele au ajuns in Constanta in bune conditii dupa un drum destul de lung si care a avut amabilitatea de a le darui altora [adica mie ].

Si cum dar din dar se face ... au ajuns la tine

A iesit absolut superb. Mult mai bine decat mi-l imaginam.

O sa mai pui pietre si pe mijloc? sau te folosesti doar de decorul de pe laterale?

Sper ca pui si alte led-uri in viitoarea lampa in afara de cele albe si cele albastre ca sa iasa ceva fain si sa redea placut culorile coralilor.

Ti-as sugera sa faci un substrat de vreo 5-7 cm adancime pe care sa-l injectezi cu bacterii [preferabil de la Prodibio].

Asteptam noul jurnal

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: