[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Chestie curioasa: firefish-ul (nici macar nu stiu daca e firefish, asa ii zic io, denumirea e Nemateleotris Magnifica) statea vesnic ascuns in pietre. Chiar la un moment dat ii pusesem cruce, ca nu-l mai vazusem saptamani la rand.
E, dupa ce au mierlit-o lostritele de marea neagra, a aparut la interval. Acum nu se mai ascunde nici cand e inconjurat de nemo, nici cand ii da ocol acuminatusul, nici macar cand ma apropii eu de acvariu, cu moaca mea de racket cecen.
Oare a fost o chestie de adaptare (a naibii de lunga, aprox. 4 luni) sau pur si simplu ii era frica de bibanii aia autohtoni?
Da, ce-ti pasa, te doare la bascheti.. Iesi din casa, treci strada si intri in pravalie la nentoo Peti
Hai sa mai intreb si eu o prostie, ca sa nu-mi ies din mana

Apa provenita direct de la instalatia de osmoza are tds-ul masurat de 0.01, cea din bazinul de colectare are 0.06. Valorile au fost testate si cu tds-pen-ul si cu cel permanent (care are un senzor inline pentru apa de la osmozor si unul separat pentru apa din bazin).

- e normal sa existe diferenta asta?
- e momentul sa intru in panica si sa golesc recipientul de colectare, sau merge si asa?
Si eu m-am umplut de alge paroase cat timp am fost plecat. Am scapat de ele simplu, aspirandu-le cu un furtun. A trecut o luna si n-au mai aparut (n-am modificat lumina, n-am facut nimic altceva).
Incearca cu Turbo fluctuosa (mexican turbo snail) sau cu API Algaefix Marine.
Ala e, multam!
Frumos, colorat, curat

Ce pejte e in poza asta? http://postimg.org/image/jwquhdocd/

Florin, cand pui poze pe plici, mergi la Embeded Codes, te uiti in lista dupa Medium image (linked) si copiezi de acolo codul BBcode, pe care-l pui in mesaj.
Asa:
[url=http://img.plici.ro/image/bVy][img]http://img.plici.ro/images/2016/12/24/2016-12-24_22-14-40_400f6952.md.jpg[/img][/url]

Iar rezultatul e asta:

image
Eu atat va zic.. aveti grija, mare grija..

Lampa. Un acvariu opentop arata mult mai bine decat unul cu capac. In plus, poti sa jonglezi cu reglajul pe inaltime. Evaporarea o previi cu un capac din sticla/plexiglas.
Pentru lampi cu tuburi, apeleaza la Marian (marian4232).
Pentru lampi cu leduri, apeleaza pe facebook la Dan Barabas.
Pai aia zic si eu. Cutremurul nu mi-a baltacait apa prea tare, pompele o fac cu mai mult spor
narcis wrote:Posibil, insa nici unii nu sunt pentru bazinul lui, loaches poate fi chiar mai lung decat bazinul.

Doar atrageam atentia ca mai sunt si alti pesti denumiti popular "clown".
Eu nu dormeam. Matzet a sarit ca din pusca, cu 2 secunde inainte de zgaltaiala, apoi cand s-a linistit lustra si leganatul patului, m-am dus la acvariu. Pompele de valuri RW15 sunt mai rele decat un cutremur, atat pot spune
trasalica wrote:Baga tu peste clovn in apa dulce si vezi ce se intampla ...

Poate se refera la loaches sau chiar la barbus tretrazona.
Porcu wrote:
BlackOps wrote:sigur este vorba de emag au ambalat in carton si atat

Imi pare rau de patania ta ....... treaba cu transportu' acvariilor e cam asa: in toata lumea se transporta in cutia originala din carton. La fel ca lampile pentru acvarii, si ele-s ambalate in cutie de carton. Sau televizoarele ....... si ajung intregi. La noi se cere cofrag din scindura ......

Asta tine de durerea in baraboola a transportatorilor si de obiceiul romanilor de a supra dimensiona/exagera totul. De exemplu, mergi la posta si indrazneste sa spui ca e fragil coletul pe care vrei sa-l trimiti. Imediat o sa ai nevoie de o cutie din lemn, cu coltare metalice si plina cu "pufuleti". Alt exemplu, fara legatura cu subiectul, normele pentru instalatiile electrice din Romania fata de normele din Austria. Comparativ, as putea spune ca fiecare roman are in apartament, in uz, cel putin 3 aparate de sudura si un motor electric de jdemii de cai putere.

Ontopic, suna la Emag, fa retur la colet si cere fie contravaloarea (daca ai platit in avans) fie ambalarea corespunzatoare.
Salut. Daca ai betta, rezuma-te la el. E un peste solitar si in plus de asta, in 10 litri de apa ai optiuni limitate. Arunca un ochi pe jurnalul colegei Tonisoru, poate te inspira: http://acvariu.ro/forum/posts/list/37970.page
Cu alte cuvinte, le-ai cumparat bilet
Sarbatori fericite, maestre!
La fel, baieti! Sa aveti un an nou bun si prosper! smilie
Sarbatori fericite, dragilor.
Merci!

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: