[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ionut_dt
Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Acum vreo 4-5 ani am fost la bulgari la mare (Albena). Am prins veo 2 zile o mare asa calma de ziceai ca-i lac. Atunci puteam sa culeg paguri....galeti. Nu puteai sa pui piciorul pe nisip fara sa calci pe vreun pag.

Apropo, cand faci rost de ace si de paguri, vreau si eu
Hai bre Dane, pai ce faci?? ma concurezi la suport de lampa albanez???

Trofeul de cea mai urata lampa tre sa ajunga la mine, ce naiba...

In alta ordine de ideei, arata bine lumina asta din ce se poate vedea
Am impresia ca tu ai cautat carota in frigider . Si printre oale si cratite ai gasit o sticla de bere Apoi ti-ai adus aminte ca ti-e sete
Aha deci, are pamant , vreo cateva sute de hectare cu vie (murfatlar) , deci bea... vin
Blue14 wrote:
Tot ce-am pus pe lista e batut in cuie, nu ma sucesc!

Bafta cu noul proiect, suna interesant
Vaiii, tu-ti dai seama ce-i la gura mea daca fac un dulap cara mai rau sa ma incurce

Pai eu ma gandeam sa fac dulapul , normal, iar polita de jos sa fie lampa. Acesta polita o fac pe sina , ca sertarele. Si pt mai mare eficacitate pot pune vreo 3 randuri de sine ca sa o pot ridica/cobori

Aici mai trebuie sa ma gandesc cat de jos sa cobor cu dulapul. La mine acvariul este pe colt, deci, practic, doar 2 fete se vad, un perete si fata dulapului. Peretele ramane fix iar usa o sa fie singurul spatiu de manevra in acvariu.
Ai pus botnita la creveti????

Poate simt aia miros de bere si le trece prin cap sa gaureasca doza . Ca sa vezi apoi aditii de bere ce le fac zilnic

Multumesc Andy pt colet si mii de multumiri lui Dan pt frumosul si generosul gest
Frumos acvariul la fel si pozele, evident

In vara asta sper sa fac un ''trasplant'' de corali de la tine ca nu se mai poate
Asta mic vrea sa-mi strice casa

Nu am dat nimic pe el , bazinul+skimmerul il am de la @reefer 150 , piatra de vreo 50, lampa+ ATO tot vreo 50, pompe de valuri -dastea iefine 20 si ceva bucata, iar recirculanta, nisip, matrix, denitrate, corali (aia au fost ieftini sau moca)si 2-3 pesti mai minica

Sper ca stii sa citesti codat
Hai ca ati inebunit cu totii . Acum cateva zile , abia ce gasisem formula ideala de a justifica pretul produselor acvaristice, ca acum tre' sa gasim scuze si pt suma facturii de energie . La mine prizele sunt in spatele acavriului, iar cand vine vorba de lumina ( lampa) ma laud ca ledurile au 3w iar in sump nu se uita nimeni
dan.pavelescu wrote:plm, pentru ca lucrez o zi intreaga si oricum imi piere orice chef, pentru ca serviciul meu e la 21 de km de casa, pentru ca soferul ma lasa la 7 statii de casa si le parcurg pe jos - fara sa am geamgii in drum, pentru ca atunci cand ma intorc acasa sunt sictirit si infometat, pentru ca ma deplasez greu deoarece sunt gras si ma doare un picior, etc.
mai doresti motive?

Zici ca esti parlamentar, numai aia gasesc atatea motive , poate chiar mai putine
Ma bag eu. Am vazut ca Andy a fraguit un coral . O sa vb cu el sa-l trimita in pachetul tau .
Pai... m-am saturat de atata inox si geam sablat

Acum trec pa scandura, rogojina.... Nu ai vazut ca nici acvariul nu l-am populat cu tangi, zebrasome si SPSei . Doar clovni, chromisi si ciuperci
Cu un bazin asa mare + o roaba de nisip si niste flori exotice ( tip palmieri , nu cactusi ) te poti simtii ca-n ......zona pacificului. poti face chiar si scufundari

Bafta cu noul proiect
Aoleu nene Koala . Matale crezi ca eu sunt halterofil???? ( am doar 1.91m si 90Kg- categoria aIII-a ) cum sa pun drobul de sare deasupra acvariului (are 28L vasul cu apa)???? pai cand o vedea sotia cutia cu 28L apa osmozata atarnata intr-un dulap de scandura . Ideea era buna. Bazinul cu apa sus , iar in camera pompei un flotor de WC

Cam asa vreu sa iasa si dulapul meu Vreau sa fie rustic. Iar lampa ori asa mica , ori dulap suspendat
Pai da, pana sus, sa fie incapator
Oricum, vreau sa schimb si palul de la dulap. Vreau sa-l fac din lemn natur, ca americanii . Fac rama din sipca si usa aplicata , probabil prinsa in magneti. Am vazut la Hornbach niste usi precum storurile. Banuiesc ca date 2-3 maini de lac/bait sunt deajuns .
Datorita faptului ca partea superioara a acvariului este, cum spune sotia, ffffff urata, m-am decis sa o rezolv si pe asta .

Problema este ca nu stiu ce model de lampa este mai misto,mai buna,mai practica. Lampa trebuie sa cuprinda tot ce sunt in pozele alaturate (lampa led 32x20cm si cutia cu maimute) + (inca nu sunt 100%) 2-4 neoane de 24W.

Una din variante este cea simpla. O carcasa de 60x60 agatata in tavan.
Iar a doua , dulap suspendat, si unde vine polita de jos sa o fac cu sine, precum un sertar. Aici m-ar face multumit si spatiul de deasupra pt depozitare ( stiu, e'riscant, dar peretele din spate si lateral sunt din beton )

georgemonda wrote:mici da' tafnosi.
bafta la crescut.

Auzi ma la el

Ce mah, la Bistrita, calul de dar se cauta .....
Smechera ingineria aia Dragos, doar ca pentru unii dintre noi este ori prea scumpa ori prea mare ( nu are loc in Sump). Am urmarit vreo 3 clipuri si pare ...practica scula.

Andy ( si aici ma refer nu numai la tine) la tine detriusul se depune in toate camerele. Cel putin la mine asa se depune. La fel cum ai spus si tu, si eu aspir cat pot de bine la fiecare schimb, dar mi-era mai usor sa schimb/ spal un ciorap to la o saptamana.
Johnny, la ciorapul ala mare i se zice dres

Cand spui ciorapi mari, te referi la aia de vreo 50 lei (18 cm- 200microni)???

Mda, cred ca pana la urma o sa incerc si varianta asta de filtrare. Si-asa stau toata ziua pe langa acvariu

Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Go to: