[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ionut_dt
Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Hai ca postez si eu un cal, care mi se pare interesant

Bushkir Curly Horse

Andrei are dreptate cand se refera la caii de la vechile herghelii, printre care si Rusetu ( Buzau). Eu ma duceam la tara la doua comune distanta de Rusetu, Insa tataita avea o sora in Rusetu si barba-su lucra la acea herghelie. In fiecare vara ( aici ma refer la inceput de '90 ) ma duceam sa vad talanii... ce vremuri?!?!?
Am vazut pe net si coolerele Noctua. Daca n-or fi bune aste care le-am luat data viitoare incercam dalea.

Indiferent ce cooler pun, nu o sa se vada pt ca am facut marginea de la lampa mai inalta cu 2cm.

Acum vin si eu cu o intebare::: cooerele mele care sunt acum montate sunt conectate doar prin doua fire, iar cele cumparate au 4 fire. care fire tre sa le leg din alea 4????? Sa tai firul rosu

Atasez si niste poze, poate ajuta la ceva

Salut,

Vin si eu cu o intrebare: ce fel de cooler este bun pt racirea radiatorului ( de la lampa cu leduri) de 320x200. Cercul ala desenat cu creionul este de 120mm. Este deajuns unul la acesta marime???

Iar cele doua gauri sunt pt racirea apei. Gaurile le-am dat deja de 90mm.

Aveti idee ce fel de coolere pt ambele raciri?/???

Toate bune, Ionut
Pai....vecine, mai fraguieste euphiliile alea ca sa le merga bine si la mine in bazin

Oricum, chiar si asa cu euphiliile alea asa stufoase arat bine acvariul. Poate trec maine sau poimaine sa-l vad
Al meu tomentosus a mancat toate aiptasiile, apoi a trecut la xenia ( aveam si eu 3 tulpini mici, si boul le-a mancat si pe alea ) ca ulterior sa ...sara din acvariu, dupa ce mancare, nu stiu. O fi vrut sa dea spargere in frigider.

Oricum, l-am declarat pestele meu favorit
Aha deci, pana la epuizarea absortiei.

Am citit pe linie dar am inteles in diagonala

Hai ca am gasit niste informatii destul de usor de...priceput

Insa am o nelamurire la ultima liniuta:

''Instructiuni de folosire:-PhosGuard
- clatiti inainte de utilizare
- trebuie pus intr-un saculet si plasat in filtru extern/intern, iar debitul apei prin filtru sa fie cat mai mare.
- utilizati 250ml PhosGuard la fiecare 300 litri de apa ai acvariului. Dupa aproximativ 4 zile, verificati valoarea fosfatilor sau a silicatilor dupa caz. In cazul in care valorile obtinute in urma testelor nu sunt cele dorite, inlocuiti PhosGuard-ul din saculet cu altul nou si repetati tratamentul pentru inca patru zile. Produsul se considera consumat atunci cand valoarea fosfatilor sau a silicatilor reincepe sa creasca.
- dupa atingerea valoriilor tinta ale fosfatilor si silicatilor se recomanda indepartarea produsului din filtru, uscarea lui si pastrarea pentru o noua folosire pana la epuizarea totala
.''

Pai daca zice ca-i, oarecum, refolosibil ce rost are sa-mi cumpar un bidon de 2L???? Sincer de cand citesc forumul , nu am citit sa fac cineva la fel ca in info de mai sus,.
Mda, stiam eu ca imbatranesc , deci, tre sa-mi cumpar o agenda si sa notez toate detaliile ascvaristice

Pai atunci o sa-l folosesc(phosguardul) in ciorap dala de la JBL

Multam Dragos pt info

Blue, cred ca-i la bere, ca altfel ma rezolva el cu problema mea
Asta da proiect

Am vazut pe net cateva astfel de proiecte si am ramas placut impresionat de cum poti folosii spatiul...beciului.

Iti dai seama, o camera numai pt acvariu. Pe langa echipamente, refugiu, sump nu mai zic de butoiul cu apa de osmoza

Spor cu noul proiect.
Vecine, nu sunt eu prea documentat ,dar am impresia ca RowaPhosu ' poate sa stea in ciorap atarnat la Phosguard cica tre sa se frece bilutete intre ele

Si vad ca pretul este mai bun la phosguard. 2L=220 ron

De pompa ce sa mai zic?!?!?, mor de ciuda cand vad o mie de pompe in sistem. Ma gandeam sa cumpar o pompa de aprox 2000l/h si sa o folosesc cu multe ''T''uri la toate reactoarele (matrix, denitrate, fosfati, poate biopeleti )
Salut, vreau sa comand niste phosguard si o pompa de apa ca sa-mi fac un reactor diy (sticla de plastic patrata )

Pompa sa o cumpar de 400 sau 600 l/h???

Mentionez ca acvariul +sump au cam 250-300 L de apa, asa ca ma incadrez la ''250 ml (~ 1 ceasca) pentru fiecare 300L''

Pai daca nu ai baza in parinti...... vorbeste cu bunicu poate-l pacalesti sa-i dea mancare cu polonicu' lui nemo ala
Din pacate la noi cam tre' sa cauti ceva timp scandura de'asa ...natura.

La magazinele de bricolaj/materiale de constructii nu gasesti decat brad, molid.

Eu as vrea sa dau cu un lac mai diferit standul si lampa cand o sa le fac , dar pana acum nu am vazut ceva frumos, si aici nu zic ca lacurile/baiturile sunt urate, ci ca nu gasesc eu ceva interesant. Caut un lac care sa faca scandura sa para veche
In alta ordine de idei ar cam fi urmatoarele:

- am un chromis care nu prea este activ ( sta ascuns toata ziua) . Mananca si nu are urme de ....bube, bolala
-am niste alge paroase pe care boul ala de salarias le ignora cu o...nesimtire iesita din comun. In loc sa puna botul si sa le rumege isi bate gura pe pietrele deja curate
- si una bucata veste bune , unul (de fapt una) din crevetii de la @elven tocmai si-a facut de cap cu maidanezii ei

Am si o intrebare pt cei care se pricep la electronica, ca sa zic asa , vreau sa montez cateva coolere in lampa. Unele care sa receasca apa altul/le radiatorul( de la lampa cu led ). Cam cum se aleg ele???? Am vazut pe vexio.ro un infinit de modele.

Ma gandesc sa pun doua pt racirea apei si unul pt radiator. La un radiator de 320x200mm este nevoie de un radiator sau doua???. Acum am doua de 80mm, dar daca fac lampa de noua vreau sa fiu sigur cate gauri sa dau

Toate bune, Ionut
Pana la urma am ales un sistem de prindere in peretele vertical. Carcasa din lemn sprijinita (prinsa) in niste console metalice care pot fi ridicate/coborate.
k, Dragos, atunci o s-o fac de 600x600.

Am o nelamurire cu privire la sistemul de prindere in tavan , tip sufa. Vad ca in majoritatea pozelor cutia lampii sta atarnata in sarmele alea, nimic anormal pana aici, dar cum fac sa o ridic/suspend cand vreau sa umblu in acvariu?????
Sigur o sa vina altul.

Insa, sper ca-n alea 2 luni cat a stat in bazin sa-si fi facut datoria. Monentan nu mai vad aiptasii.

Maine ma duc in HB sa cumpar scandura sa fac capacul. La luciul meu de apa ( 600x600mm) sa fac lampa de 600x500 sau 600x600??? Un reflector are cam 70mm latime,eu am nevoie de 4, adica 280mm iar lampa mea cu led care o sa vine in centru are 200mm. Asa ca se incadreaza in 500mm. Sa o fac la 600mm sa stea alea( neoane, reflectoare) mai aerisite???
Hai ca acvaristica asta este mai ciudata decat se pare. Tocmai ce-mi inmultisem si eu stocul de pesti ( 5 chromis si un salarias), ca boul ala de tomentotus sa gandit el in plina zi sa vada cat de rece este gresia mea . Normal ca seara cand a venit soacra acasa l-a gasit rece bocna . Si cand ma gandesc ca plasa care trebuie sa acopere acvariul sta in camara... . Macar sunt bucuros ca am scapat de aiptasii, cele care erau la vedere, dar totusi spar ca a avut grija de toate locurile din acvariu sa le curete.
mugurel wrote:Ti-o fi adormit un melc multiplica pe senzor ...
Si mai ai si vasul de autocompletare cam mare raportat la volumul acvariului

Pai eu am ca vas de ato, o cutie de la ikea de 28L, si-mi place sa fie plina mereu

E' si asta o varianta cu vasul mai mic, dar, cine sta sa-l alimenteze zilnic

Iti dai seama??? Apa completata zilnic, ciorap spalat la doua zile, aditii facute zilnic (manual- ca asa-i misto ) pai intarzii la munca cu atata treaba

Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Go to: