[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Eu zic sa nu te mai chinui cu tratamentul. Scalarul tau are o infectie bacteriana....acea rana de pe piele a fost doar prima manifestare a infectiei cu Aeromonas (cel mai adesea)...ulterior a aparut abdomenul balonat, ochii tumefiati = dropsy. Aceasta dropsy nu este o boala in sine...vine de la hidropizie care inseamna acumulare de lichid in cavitatea abdominala fiind cauzata de multipli factori: infectii virale, bacteriene, fungice, calitatea proasta a apei, etc. Bacteriile care intervin cel mai adesea traiesc in orice acvariu si doar in situatii particulare (stres, apa de calitate slaba, lipsa igienei acvariului, alimentatie necorespunzatoare, plus alte vreun milion de cauze ) devin patogene si cauzeaza boala.
Tratament...daca vrei tu, ai timp, bani, dar mai ales nervi si risti sa mentii apoi pestele in acvariul comunitar, poti face. In caz contrar eu iti propun eutanasierea pestiucului. Nu va supravietui. Daca totusi, o va face, va putea transmite mai departe infectia. Daca vrei sa-l tratezi, baga antibiotice de uz uman, nu rahaturi de furanoale si oamnipuroase... vezi aici doze: http://feamane.org/pages/fish_meds.html
Bafta-ti doresc!
Eu de aproape 2 ani ma tot intreb din ce e facuta NLS-ul asta...in special Cichlid formula. Daca la A+Thera lucrurile sunt clare...contine usturoiocilina , la primul sortiment ma tot intreb...cum poate sa mearga atat de bine la TOATE tipurile de ciclide??? Cand am inceput sa dau la tropheusi m-am tot asteptat sa vreun episod de bloat, avand in vedere ca astia-s strict ierbivori, spirulina fiind mancarea lor de baza. Au trecut aproape 2 ani de cand am tropheusi, hraniti zilnic cu spirulina+BLS Thera+A + NLS Cichlid formula, ad libitum...adica pana la saturatie, de 2 ori pe zi, dar ci post negru in week-end....absolut nici un accident!
Cum poate satisface NLS Cichlid formula necesitatile sud-americanilor de tipul Apistogramelor, scalarilor, dar si ale africanilor carnivori (frontosa), omnivori, dar mai ales ierbivori?!
Pentru ca, intr-adevar, orice posesor de Tropheusi care se respecta, peste ocean, hranesc pestii lor NUMAI cu NLS, in combinatia de mai sus!
Amazing food !
Despre Eheim.
Nu are voie sa faca zgomot. Sau are joc la lagarul elicei sau nu e montat corect. Aici, in acest pdf http://www.eheim.de/eheim/pdf/de/anleitungen/ifilter/powerline_2252.pdf la pagina 3, plansa E si F poti vedea modul de montare corect. Nu se scufunda de tot in apa, partea unde intra cablul electric in corpul lui tre sa fie deasupra apei. Are doua cleme pe care se prinde, dar in partea de jos tre sa aibe si 2 suruburi cu care se departeaza de sticla. Face zgomot doar daca atinge sticla, sau decorul pentru ca se transmit vibratii care produc un bazait enervant. Pozitionat corect in bazin nu se aude absolut nimic si e cel mai tare filtru intern, dupa mine.
Lumina.,,,
intr-adevar, T5-urile JBL SOLAR MARIN DAY ULTRA dau o lumina mai albicioasa, dar tot alge verzi produc. La mine nu-s vizibile ptr ca bolovanoii sunt negri negri, iar verdele lor e...ca si invizibil.
Nu te chinui sa pitesti nimic ! Lasa aparatura la vedere, sa-si faca treaba ! Daca vrei sa fie bine ptr pesti, lasa-le unde sunt, nu te stradui se le ascunzi. Eventual la cate o sedinta de pozat, dar....nu merita, dupa mine. Biotopurile de africani, mai ales in bazinele mari, trebuie sa aibe in vedere binele pestilor si apoi placerea noastra oculara! Ori asta inseamna, printre altele, o buna circulatie a apei in bazin care are si rolul omogenizarii si mentinerii cat mai constante a valorilor parametrilor importanti (temperatura, ph, kh, gh) in tot bazinul. Pestii trebuie sa aibe si spatii mari ptr inot. Daca pui partile vizibile a echipamentelor (tururi si retururi de filtre externe, filtru intern, pompa de valuri) pe marginile bazinului, asiguri si acest deziderat !
Hmmmmm.....n-ai bagat neoane de alge verzi ca ale lui Pomi? Arata bine asa, in-maronite, dar si mai bine ar fi aratat inverzite. Conteaza cel mai mult sa asigure "scrapingu" pestilor. Altfel, superb!
Carpenul este un lemn de esenta tare, inrudit cu stejarul. Fac parte din acelasi ordin, Fagales, dar familii diferite. Pentru ca un lemn sa nu pluteasca trebuie ca intreg corpul lui sa fie invadat de apa. Altfel spus, pana va patrunde apa prin tot tesutul vascular, fibrele si parenchimul unui lemn de esenta tare, va mai dura o perioada. Dar nu dispera...la un moment dat isi va da obstescul scufundat !!! Eu am obtinut rezultate extrem de satisfacatoare, totdeauna, cu lemne incapatanate introducandu-le in cuptor, lasandu-le sa se usuce intens, dupa care, brusc in apa, legate de fund. In 2 zile ai fi zis ca-s lemne scafandru, atat de repede isi pierdeau capacitatea de plutire.
Bafta maxima.
flyer01 dragule...poate ca tu esti din tara lui Papura Voda, dar restu' forumistilor, in momentul postarii in aria de vanzari, se presupune ca au citit si acceptat cele cateva sfaturi regasite in regulamentul rubricii bizz. Desi nu-s eu cel in masura sa-ti arat aceste reguli, pentru ca mi-ai atras atentia asupra liberei exprimari, hai sa-ti exprim si eu o singura regula, libera:

Nu sunt permise comentariile in legatura cu pretul cerut de cineva. Daca userul X vrea $100 pe o pereche de guppy e treaba lui.

Ai doua femele, una de colisa lalia, cea rosie si una de gurami, cea albastra cu pata aia neagra si parca mai ai un neon.
Colisa nu e mascul..inotatoarea rotunjita confirma asta. Gurami-ul, la fel...e o femela tanara, inotatoarea fiind tot rotunjita.
Tu ai dreptate Scifiscuss in ceea ce spui. Dar, ptr ca am sesizat cati place sa comentezi preturi, prin diverse locuri, hai sa ne abtinem in a mai comenta pretul cerut. Fiecare poate pretinde ce pret vrea. Nimeni nu e obligat sa-i dea insa banii aia.
Fara suparare.
Din cate vad eu acolo, dupa inotatoarea dorsala, ai doua femele din doua specii diferite. O Colisa lalia si-un Trichogaster trichopterus. Or fi ele, ambele, Anabantidae, dar, fiind femele, specii diferite, agresivitatea era inevitabila.
Eu sugerez inlocuirea uneia dintre ele cu-n mascul din specia care ramane. Adica, o pereche de colisa, sau de gurami sa ramana in bazin.
Avand in vedere ca xifo ajung pe la 7 cm si nu-s foarte pasnici eu zic ca vei ramane fara creveti. Dar, poti incerca cu niste xifo tinerei si mici, poate ai noroc si se obisnuiesc impreuna.
Daca vreodata golesc un bazin de africani, 100% din astia bag in el, cu-n biotop amazonian de sta matzu-n coada!
Am vazut niste uaru frumusei si maricei la acea crescatorie de ciclide de la IMGB. Superbi!
Excelent. N-ar strica o dezvoltare pe verticala a butugaraiei, ceva gen radacini de mangrove, printre care sa inoate pestii.
Felicitari! E tare misto.
Juwel, acela din acvariul Rio 180. Pompa de 600 l/ora. Pompa s-a ars dupa 2 ani de funtionare continua. Foarte bun ca filtru mecanic, anti-impuritati dar si pe post de surface skimmer. Acces greoi la bureti ptr cei cu mana mare. Ca sa speli buretii din al doilea cos, tre scos si primul....deci, se face mizerie in apa.
Ferplast blumodular 3. Bunicel, da jet de aer, mare de tot, solid, dar pompa parca totusi nu e de 1000 l/ora cat zic producatorii.
Aquael fan 3 si fan 4....merg bine ptr aerare, sistem slab de prindere a "canistrei" de partea de sus unde e pompa...in timp urechiusele alea doua se uzeaza si filtru devine inutilizabil. Necesita spalare frecventa, tot cam la 2 saptamani.
Eheim Powerline 2252, 1200 l/ora. Il consider cel mai tare filtru intern ca volum filtrat, cu adevarat, pe ora. Robust, solid, bine construit. Are si sistem de producere a bulelor de aer....adica acel aerator Eheim.
Pentru genul de aranjament care-l are colegul Pesticu eu as opta ptr o pompa Hydor koralia 3, chiar 4, dispusa la fundul bazinului, orientata catre masa de pietroaie, pompa care sa rascoleasca mizeria dintre pietroaie, iar internul Eheim powerline sa absoarba acea mizerie. In caz contrar, da, la un anumit interval de timp vor trebui scoase pietroaiele ptr ca rahatii au prostu obicei sa se ascunda printre bolovani, in locuri greu accesibile.
Cat priveste popularea...vad ca ai inceput cu P acei msuli...eu m-am cam plictisit de malawi, am avut cam toate speciile de mbune care cirula prin tara noastra....caeruleus, perlmutt, demasoni, flavus, crabro, mailandii de tot felul, zebre, acei, iodotropheusi, polit, nimbocromis (non-mbune), saulosi si saulosi red coral, etc, etc, etc...si mi-ar fi greu sa-ti spun ce ar da bine. Daaar, am in cap o idee care o consider foarte tare, pe care am mai expus-o....doar P acei...toate cele 3 variante existente la noi: msuli, ngara si itungi.
Pentru a intelege despre ce e vorba, atasez:
image

Uploaded with ImageShack.us
Deci, eu consider acele cozi, de culoare diferita, a fi punctul focal al acvariului. Unica problema cred ca ar fi riscul reproducerii incrucisate.
Eu as spune ca acesta e cel mai tare acvariu de africani de pe acest forum.
Si-am sa spun ce are in plus fata de restu, inclusiv ale mele: inaltimea stratului pietros! Plus aspectul de dezordonat ar aceluiasi strat, adica tocmai "lipsa" acelei senzatii de aranjament iwagumi existent la altele. Plus bolovanii mari, dar rotunjiti la muchii si colturi. Da, mai sunt care au astfel de bolovani, dar nu de talia si frumusetea acestora. La aceste capitole, cam tot ce e pe forum, africanist, sufera.
Minusuri: lungimea cam mica, LIPSA UNUI BACKGROUND (s-ar fi potrivit aici niste "bolovani" din polistiren, cimentati, lipiti direct pe sticla din spatele bazinului) si acel filtru intern...schimba-l cu un Eheim powerline 2248 sau 2252. Si rabdare sa creasca algele verzi pe pietre.
Din punctul meu de vedere acvariul tau arata ca si cum ai fi decupat un fragment din fundul lacului si l-ai fi bagat in acvariu. Nici un alt bazin din Romanica, vizionat pe diverse forumuri, nu mi-a dat aceasta senzatie !
No sa incerc sa te conving de niste Tropheusi pentru ca prea are bazinul aspect de Malawi.
Felicitari !
Ich-ul nu se transmite la melc, ca boala...m-am documentat intre timp . Dar melcii pot fi transmitatori ai ich-ului, avand in vedere ca formeaza chisturi prin apa. Adica chisturile pot fi vehiculate de melci. Cel putin eu asa am citit.
Da, melcii pot fi gazde intermadiare ptr parazitii pestilor, dar in speta pentru helminti.(viermi)
Fin rotul e boala bacteriana. Bacteriile responsabile sunt conditionat patogene, ele exista in orice bazin si devin patogene ptr pesti in anumite conditii....stress, alimentatie deficitara, etc. Pot exista si pe carapacea melcilor, dar nu melcii sunt cei care le transmit.
Diferenta intre 2080 si 2078 apare aici:
2080: filter volume: 12 l + 1.5 l pre-filter = 13.5 l
2078: Filter volume : 8 + 0,6 (prefilter) = 8.6 l
Adica 2080 are un volum cu 63,7 % mai mare ca 2078. Intr-adevar, acesta din urma e ultra-accesorizat, electronizat, dar din multiplele functii care le are, cum spune si Radek, 70% nu le folosesti.
Daca se vrea o scula controlata prin calculator, 2078e este solutia. Daca se vrea o capacitate de filtrare biologica mare, 2080 plin cu Siporax e solutia!
Nu mai pot da edit si mi-a venit sa mai scriu despre Tetratec: un filtru EXTREM de silentios. Practic, la 50 cm de urechea mea, nu-l aud ca functioneaza si tre sa ma uit sa vad jetul din acvariu.
Dar, un aspect negativ...capacelul care inchide teava de retur e slab fixat, sare adesea din locasul lui, apa nu mai vine in acvariu prin spray bar si...

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: