[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: coco1985
Forum Index » Profile for coco1985 » Messages posted by coco1985
imi cer scuze pt. greselile gramaticale enorme pe care le-am comis, pe viitor o sa incerc sa apas pe taste cu mai multa atentie
Pentru puisori poti folosi linistit ca hrana SERA MICRON dar in cantitati foarte mici pentru ca se murdareste repede apa .
Salut.....pentru icre foloseste un pic de albastru de metil din farmacie pentru combaterea ciupercilor care iti pot afecta icrele,
doi la man, pereghea ta de scalari este pozibil da fie o pereche "falsa", este posibil ca unu din scalari sa se fi cuplat inainte cu un alt peste de obicei masculul
Asa am patit si eu, am avut o pereche si femela mi-a murit iar mascului s-a cuplat cu o alta femela de scalart dar numa pana la depunere, dupa depunere masculul nu lasa pe noua femela se se aproprie de icre si minca icrele si tot asa la vre-o 6 depuneri pana am renuntat la asa numita pereche falsa
Oricum am sa fac niste poze sa incerc sa prin un alt tip de alga care imi creste la baza frunzelor pe planta careia nu ii stiu numele........si sa incerc sa fac poze mai clare cu frunzele de anubias
Toate astea mi-au aparut la schimbarea acvariului.
Primul avea demiensiuni :80x40x40
Noul acvariu 80x30x50
Se gurata dar foarte greu de pe planta......
Am cumparat nuferi, ca sa pun deasupra sa filtreze lumina.
O alta schimbare pe care am facuto a fost scaderea temperaturi in acvariu,am scazut temperatura de la 28 grade la 24, oare sa fie una din cauze ?
Plus ca pe alte plante mi-au aparut ca niste smocuri de par, putine dar au aparut sa fie tot temperatura sau lumina de vina?

Salut........
Nu dupa mult timp dupa ce mi-am schimbat acvariul au aparut si problemele ......
Vechiul acvariu l-am schimbat cu unu facut special pentru scalari, L=80; l=30; h=50
Lumina 2x18W (Osram normal)
Incalzire 2x50W (stau la casa) t=28 grade C
Purificator "700" biologic (atat se mai vede scris pe el, nu stiu firma)
Substratul este acelasi inclusiv plantele si decorul ca in vechiul acvariu...
pe planta "Anubias nana" au aparut niste pete negre si pe inca o planta care nu ii stiu numele, poate ma puteti ajuta si in aceeasta privinta cu numele plantei....am tot studiat terenul in ceea ce priveste alga dar nu am gasit poze asemanatoare cu ceea ce am eu in acvariu
Am sa postez niste poze...
image image

Sa fiti siguri ca am sa apelez la sprijinul vostru atunci cand ma lovesc de ceva ce ma depaseste

Salut, ma numesc Bogdan (Coco) sunt din Alba Iulia si am 25 de anisori , de trei ani mi-am cumparat un acvariu de 150L in care tin scalari si guramy.Detali :am doua tuburi de neon OSRAM 18W, am doua incalzitoare de 50W (nu stiu firma, sunt loate din piata) ,un purificator la care la fel nu stiu firma dar este si biologic. Substratul este din pietris luat de la un magazin de pesti exotici din Sibiu(MOL), decorul este in mare format din lemn tot din magazin de profil cumparat . Plante: Baccopa, Anubias Nana, Cryptocoryne crispatula,Cladophora aegagrophila, si mai am ceva plante dar nu le stiu denumirea pentru ca nici ala din magazin nu stia cum se numesc . Din pacate aici in Alba nu prea este cunoscut acest "Hoby" , avem ceva magazine cu pesti dar din pacate de acolo nu pot sa aflu mai nimic cand ma lovesc de o problema. Sunt abonat la revista Aquarium&terranium. Desi am acvariul de trei ani pot spune ca sunt incepator, orasul nu ma ajuta sa pot sa avansez in acest domeniu.
Mai am un acvariu de 50L JUWEL in care am pui de scalari de trei luni. Pantru puii de scalari trebuie sa merg pana in Sibiu(MOL) ca sa pot sa procur mancare (ex. artemia)
Oricum va salut si sper aici sa mai aflu cate ceva despre acvaristica.............
djphazer wrote:
coco1985 wrote:
Pesti ii introduc in agvariu cam dupa doua trei zile dupa ce am schimbat apa .

Din ce spui tu aici, am eu o vaga presimtire ca schimbi toata apa. Te rog spune-mi ca ma insel .

da asa este....
Din pacate femela de scalar a decedat .....dar din cate stiam eu si ce am citit este ca la o pereche de scalari daca moare unu dintre indivizi celalalt nu va mai face pereche cu un alt scalar
Din fericire la mine in acvariu mai am o femela care acum a inceput sa depuna icre cu mascului din perechea din care a murit femela, cum este posibil...?ati mai intilnit cazuri de genu ???
HumanFace wrote:Daca prin pastrat te referi la declorinat, nu vad de ce nu, daca butoaiele sunt curate.

nu se si cicleaza in acelasi timp ???
sau este ceva ce ma poate ajuta sa ciclez apa mai repede
Din informatiile pe care le am eu dureaza mult
Din pacate nu am ciclat apa.......m-am interesat de ciclul azotului si cum se face dar nu imi permit sa tin apa in acvariu fara pesti doua saptamani
Pesti ii introduc in acvariu cam dupa doua trei zile dupa ce am schimbat apa .
Apropo de apa de acvariu, legat de asta as vrea sa pun o mica intrebare, apa de poata pastra in butoaie de plastic la pastrat ?
Am fost la pet shop si am luat de la Tetra Medica - FungiStop (Rapid care of fish Fungus)
Pesti
-am 5 Gurami, 5 scalari, un SAE, doi sanitari ventuza, doi melci.
Am doua tuburi de neon OSRAM normale de 20W unu, deci 40W lumina
Un incalzitor de 50W dar iarna stand la casa mai pun inca unu de 50W
Am un purificator care este si biologic dar nu ii stiu marca pentru ca lam luat second, stiu ca e ceva cu "700" dar nu stiu exact ce
Cu ciuperca "fungus" poti sa imi recomanzi un medicament din comert ???
si un mod de tratare
Apa este limpede, dar in poza apare asa pentru ca este aparatul slabut .
Pozele prezentate de tine probabil sunt pesti cu boala in stagiu avansat dar pare sa semene pentru ca la scalar i-au aparut inca vreo 5 punctulete albe pe diferite parti ale corpului.
As vrea sa stiu cat de grava este boala sau ciuperca si care ar fi solutia, modul de tratare. Cu pietrisul am sa postez o poza a acvariului sa imi recomanzi alta nuanta.

image
Si ar mai fi o mica problema
Mi-am facut cont si cand sa il activez imi spune ca este invalid codul care mi l-a trimis admin si nu pot sa imi activez contul
ce pot face ???
Buna tuturor!!!

In disperare caut o solutie pentru un scalar caruia de o luna i-au aparut pe spate si pe cap doua puncte albe, ca un fel de rani deschise. Am un acvariu de 150L brut in care am 5 scalari, din care am o pereche, iar femela din aceasta pereche prezinta simptomul mentionat mai sus. Scalarii impart acvariul cu 4 gurami, care nu par sa atace scalarii ca sa fie urme ale unei incaierari. Perechea de scalari este formata din doua exemplare mari, de fapt cei mai mari locuitori ai acvariului meu si nu cred ca femela a fost atacata.
Am sa pun pe forum o poza ca sa o vedeti.
De cand caut raspuns sau o eventuala solutie i-au mai aparut doua puncte mici albe pe coada.
Daca stiti un tratament, o cauza, o solutie......

image

Forum Index » Profile for coco1985 » Messages posted by coco1985
Go to: