[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge negre  XML
Forum Index » Alge
Author Message
coco1985
Junior member

IP:

Salut........
Nu dupa mult timp dupa ce mi-am schimbat acvariul au aparut si problemele ......
Vechiul acvariu l-am schimbat cu unu facut special pentru scalari, L=80; l=30; h=50
Lumina 2x18W (Osram normal)
Incalzire 2x50W (stau la casa) t=28 grade C
Purificator "700" biologic (atat se mai vede scris pe el, nu stiu firma)
Substratul este acelasi inclusiv plantele si decorul ca in vechiul acvariu...
pe planta "Anubias nana" au aparut niste pete negre si pe inca o planta care nu ii stiu numele, poate ma puteti ajuta si in aceeasta privinta cu numele plantei....am tot studiat terenul in ceea ce priveste alga dar nu am gasit poze asemanatoare cu ceea ce am eu in acvariu
Am sa postez niste poze...
image image

http://acvaristica.urmatorulpas.com
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca treb sa faci probleme la alga asta, cu siguranta anubiasul este direct in bataia luminii,le place mai la dos

fostul user ozy
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Orice alga poate crea probleme la un moment dat, mai ales atunci cand nu este identificata corect.
Verifica daca acele puncte se curata greu sau deloc de pe suprafata frunzei. Daca se prezinta ca niste mici asperitati, ai de-a face cu GSA. Ar trebui sa fie prezenta pe toate plantele cu crestere lenta, pe echipamente si pe geam. De pe geam se curata cu o razuitoare magnetica, iar de pe echipamente cu un burete mai aspru.
De asemenea, poti incerca sa schimbi pozitia Anubiasului, astfel incat sa nu mai fie sub lumina directa

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
coco1985
Junior member

IP:

Se gurata dar foarte greu de pe planta......
Am cumparat nuferi, ca sa pun deasupra sa filtreze lumina.
O alta schimbare pe care am facuto a fost scaderea temperaturi in acvariu,am scazut temperatura de la 28 grade la 24, oare sa fie una din cauze ?
Plus ca pe alte plante mi-au aparut ca niste smocuri de par, putine dar au aparut sa fie tot temperatura sau lumina de vina?

coco1985
Junior member

IP:

Oricum am sa fac niste poze sa incerc sa prin un alt tip de alga care imi creste la baza frunzelor pe planta careia nu ii stiu numele........si sa incerc sa fac poze mai clare cu frunzele de anubias
Toate astea mi-au aparut la schimbarea acvariului.
Primul avea demiensiuni :80x40x40
Noul acvariu 80x30x50

Forum Index » Alge
Go to: