Message |
|
Valabil
|
 |
|
Incalzitoarele au plecat ...
au mai ramas pompele de aer..
|
 |
|
Vand diverse :
Incalzitoare : AQUAEL AQ-100 =20lei
RESUN 50W = 15 lei
Pompe aer : RESUN AC 9602 =25 LEI,(doua iesiri)
RESUN AC 9600 = 15 lei
AQUAEL Boost.r APR150 = 20lei
RAMBO EP-2500 = 20lei
CLASICA SUPER XX = 15lei (doua iesiri)
toate sant in perfecta stare de functionare ... se poate vedea in poze.
livrare pers.in BACAU
trimit si in tara
tel:0728613597
:0741397344
|
 |
|
Ai PM
|
 |
|
florinel ...
ai perfecta dreptate ... dar conditiile de viata a perechii de scalari nu sant in totalitate ok ... si poate datorita faptului ca nu i-am crescut eu ci au fost tinuti izolati( de fostul ) si folositi numai pentru monta!!!
au 6 luni la mine si inca nu s-au adaptat ( dar respecta cu strictete programul de monta )...
Da poate peste o luna or sa mai fie ceva de numarat.....
Multumesc de sfaturi ...
Bafta la toti si multa rabdare ....
|
 |
|
Sal ....perechea mea de scalari devoreaza icrele de regula in a doua sau a treia zi de la depunere ( de obicei depun pe frunze de anubias )....asa ca am taiat frunza cu ouale si am transferat-o in bazin de 10 -12 l curatat si dezinfectat bine .... si umplut cu apa din bazinul de depunere ( ce este veche.... dar filtrata bine) la aceiasi temp (26 ) ......
am pus si cateva picaturi de triplafalvin ....
cateva oua s-au albit dar fara mucegai ...au eclozat mai greu, dar .....azi am un banc de puiet vesel si hranaci de scalari pe care ii hranesc de doua ori pe zi (daca am timp si de trei ori )cu artemia proaspata (tin sa mentionez ca nu am avut nici o victima in aprox. 10 zile de cand inoata liber in card , am sifonat si fundul bazinului in a treia zi dupa care am completat tot cu apa din bazinul cu parintii))
Deci se poate si asa !!!!!
BAFTA....!!
|
 |
|
Sigur ca este mic bazinul .... pentru toate perechile dar cred ca pt . scalari nu... care ...apropo azi au depus pe o frunza de deasupra nucii de cocos si a cuibului de bolivieni care vazandu-se amenintati ....cred ca au halit toti puii abia eclozati, oricum eu i-am lasat inpreuna ( in acest bazin )sa se aleaga perechi si nu am crezut ca depun asa repede .
|
 |
|
Multumesc ..
|
 |
|
Din experienta cat vor trebui hraniti cu artemia..?
|
 |
|
Am Nobil Fluid Artenia de la JBL si plicuri cu oua de artemia gata preparate de la SERA ...ce sa le dau ?
|
 |
|
2-3 de cand incep sa inoate liber ??
|
 |
|
Multumesc am priceput cate ceva ... au cam 2 zile de la depunere ... au pregatit ( sapat ) si viitoarea locatie a alevinilor ... ouale arata ca la carte ...cele albe ..(nefecundate )le-au halit ... problema este ca nu stiu de cand incep sa pun artemia la eclozat si cum am sa hranesc puii ..??
|
 |
|
Am deschis acest topic in speranta ca ma va ajuta cineva....
de ceva timp a achizitionat 5 Mikrogeophagus Altispinosus juvenili in speranta ca in timp se vor alege perechi si i-am facut vecini in bazin de 60L cu o pereche de scalari reproducatori TOATE BUNE ... cam la o sapt . s-au ales 2 perechi au inpartit echitabil teritoriul si SURPRIZA  cel putin o pereche a depus... partea complicata ca nu am mai avut o experienta asemanatoare si nu stiu cum sa procedez ...hrana... etc.( mentionez ca au foarte mare grija de oua si sant agresivi si cu scalarii care sant uriasi fata de ei...)
anexez un film cu ei ...
http://www.youtube.com/watch?v=aWgyi2gCIHA
Scuze pentru acest nou topic deschis ...dar am mai postat cava mai inainte pe un alt topic deschisde un coleg forumist si nu a intervenit nimeni cu replici...
Multumesc ...
|
 |
|
http://www.youtube.com/watch?v=qyW6wLo7omg
Am si eu o intrebare ce tine de... raminezi bolivieni cei care se zaresc in film i-am achizitionat de curand si am constatat ca am 3 masculi si o femela ( dupa indicatiile de pe forum) ...din ce se vede cam ce varsta pot avea ..? si cand incep sa se aleaga perechile ...sa pot scapa de cei doi masculi in plus...( de unde provin a spus ca au cam 4 luni )
Mentionez ca acum conlocuesc cu o pereche de scalari reproducatori in bazin de 60 L .
|
 |
|
Ai PM.
|
 |
|
ai PM
|
 |
|
Mai ieftin...:
bol 3...4 L ...14 LEI (Baumax)
decor plastic ...12 Lei (Petshop)
substrat (cateva pietricele de pe langa casa)..0 Lei ..efort minim.
incalzitor 25 w Resun (Petshop) 20 Lei
schimburi de apa dese...
cu un total de 46 Lei BETANUL poate sta destul de comod .
|
 |
|
AI PM
|
 |
|
Am o intrebare ...(citind topicul ).... de cateva zile am construit o BOMBA CO2 ,
pe care o folosesc pt. un bazin de 60L , folosind reteta clasica cu zahar si drojdie ,...la capatul furtunului am o piatra difuzoare , care da cate o "bula" (mica cat o gamalie de ac... ) cam la o secunda ....ce sfat trebuie urmat
si daca este necesar debitul acesta de CO2...??
Piatra difuzor CO2 sta langa filtrul intern si difuzorul de aer.
|
 |
|
Ai PM.
|
 |
|