[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor - au depus raminezii bolivieni ... sfaturi de la cunoscatori  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
crisp
Junior member

IP:

Am deschis acest topic in speranta ca ma va ajuta cineva....
de ceva timp a achizitionat 5 Mikrogeophagus Altispinosus juvenili in speranta ca in timp se vor alege perechi si i-am facut vecini in bazin de 60L cu o pereche de scalari reproducatori TOATE BUNE ... cam la o sapt . s-au ales 2 perechi au inpartit echitabil teritoriul si SURPRIZA cel putin o pereche a depus... partea complicata ca nu am mai avut o experienta asemanatoare si nu stiu cum sa procedez ...hrana... etc.( mentionez ca au foarte mare grija de oua si sant agresivi si cu scalarii care sant uriasi fata de ei...)
anexez un film cu ei ...
http://www.youtube.com/watch?v=aWgyi2gCIHA

Scuze pentru acest nou topic deschis ...dar am mai postat cava mai inainte pe un alt topic deschisde un coleg forumist si nu a intervenit nimeni cu replici...
Multumesc ...
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Experta nu sunt, dar uite un art in engl - sper sa te descurci - http://www.fishandtips.com/displaydb.php?ID=3 Pe scurt:
Dupa 3-4 zile puii incep sa inoate in conditiile in care apa este curata. In caz contrar, vor fi devorate de catre parinti. Hrana puilor se bazeaza pe creveti si microviermi.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Daca pestii se simt stresati sau amenintati vor minca puii
Sau daca ,parintii nu sunt experimentati si nu se inteleg ,se cearta si pot minca pui, in general masculii au grija de puii
poti scoate puii si sa-i hranesti separat
Artemia si infuzori dupa 2 -3 zile de la eclozare

Ogar batrin dar.... cu miros fin
crisp
Junior member

IP:

Multumesc am priceput cate ceva ... au cam 2 zile de la depunere ... au pregatit ( sapat ) si viitoarea locatie a alevinilor ... ouale arata ca la carte ...cele albe ..(nefecundate )le-au halit ... problema este ca nu stiu de cand incep sa pun artemia la eclozat si cum am sa hranesc puii ..??
[Yahoo!]
crisp
Junior member

IP:

2-3 de cand incep sa inoate liber ??
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Da , si eclozarea artemie dureaza vreo 2 zile, daca puii nu sunt hraniti prima zi dupa terminarea sacului vitelin nui bai se mai gasesc prin apa mici bacterii pe care numai ei le vad ,dar nu mai mult de 2 zile ,fara hrana
Dar este parca ceva prin comert nu mai tin minte exact cum se cheama
pentru hranirea alevenilor de citeva zile
Scuze i-mi scapa numele produsului

Ogar batrin dar.... cu miros fin
crisp
Junior member

IP:

Am Nobil Fluid Artenia de la JBL si plicuri cu oua de artemia gata preparate de la SERA ...ce sa le dau ?
[Yahoo!]
crisp
Junior member

IP:

Din experienta cat vor trebui hraniti cu artemia..?
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

In principiu ar trebui hraniti cat mai mult cu artemia, dar sa ai grija sa ai in permanenta artemia proastpat eclozata. La cateva zile de la eclozare, consuma sacul vitelin, si scade cu mult valoarea nutritiva. Succes.

.
[Email] [Yahoo!]
crisp
Junior member

IP:

Multumesc ..
[Yahoo!]
georged
Junior member
[Avatar]

IP:

Scuze de off-topic dar nu e cam mic bazinul pentru o pereche de scalari + ramirezi?
Intreb asta pentru ca am incercat si eu sa tin o pereche de scalari in 60L si nu prea a fost loc destul rezultand cu decesul unuia dintre ei.

[Email]
crisp
Junior member

IP:

Sigur ca este mic bazinul .... pentru toate perechile dar cred ca pt . scalari nu... care ...apropo azi au depus pe o frunza de deasupra nucii de cocos si a cuibului de bolivieni care vazandu-se amenintati ....cred ca au halit toti puii abia eclozati, oricum eu i-am lasat inpreuna ( in acest bazin )sa se aleaga perechi si nu am crezut ca depun asa repede .
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: