[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vladmg
Forum Index » Profile for vladmg » Messages posted by vladmg
Message
Filtrul extern Eheim 2213 pe care il poti lua din Ho**bach cu 300Ron este foarte bun. Este foarte silentios, are un volum foarte mare de filtrare, vine cu toate mediile ifiltrante ncluse si nu iti ocupa spatiu in acvariu...vei vedea doar 2 tuburi. Cred ca este cel mai bun raport calitate pret. Spre deosebire de un filtru intern, pe acesta nu il vei auzi cand functioneaza, si iti va fi bun si pentru un viitor acvariu mai mare de pana la 250l.
Filtrul Nano Eckfilter de la Dennerle pe care il gasesti in Hornbach la 80 RON e foarte mic, nu face zgomot si il poti seta la un debit foarte mic.
Acvariul tau are in spate 4 camere separate. Prima primeste apa prin prea plin din display, iar ultima are pompa de apa. A 3-a camera comunica cu ultima prin portiunea de jos a peretelui despartitor? Si, daca da, in urma evaporarii, scade nivelul apei atat in ultima cat si in a 3-a camera?
Un acvariu ciclat are NO2=0. Acum acvariul tau este in proces de ciclare cu pesti. Va trebuie sa monitorizezi NO2 si sa faci schimburi de apa pentru a-l reduce. Sanitarilor tai le trebuie alge, de aceea se introduc in acvariu mai tarziu, dupa ce au inceput sa iti apara alge. Acum poti sa le cumperi o mancare speciala, pentru ei, care se scufunda imediat... intreaba la magazin. Incearca sa ii hranesti o data la 2 zile pana cand NO2=0, si cand faci schimburile de apa, fa-le prin sifonarea substratului (ideea e sa nu ramana mancare neconsumata sau caca pe fundul bazinului).
Acvariul tau nu este ciclat. Primul post al tau in legatura cu acest acvariu a fost in urma cu 5 zile, iar acum ai NO2=0.9. Acvariul tau este in curs de ciclare si nu ar trebui sa pui pesti. Ai rabdare pana ce NO2=0.
E bine. Poti sa verifici valoarea amoniacului peste cateva zile. Sa nu schimbi apa deloc, sa fie pornit incalzitorul, sa fie pornit filtrul (pe care sa nu il opresti niciodata) si sa fie oxigenata apa (prin bule sau valurirea luciului).
Sa nu introduci pesti.
Nu ai mentionat daca ai cumparat pesti. Ciclezi acvariul cu sau fara pesti? Daca il ciclezi fara pesti, ce metoda ai ales pentru a introduce amoniac in acvariu?
Cu, sau fara bacterii, tot o luna vei astepta pana se cicleaza filtrul. Daca vrei sa ciclezi filtrul foarte repede, pune o bucatica din buretele unui filtru dintr-un acvariu deja ciclat, si astfel vei avea bacteriile benefice pentru a putea introduce pesti in acvariu.
Nici eu nu am foarte multa experienta in domeniu dar pot sa iti spun cu siguranta urmatoarele:
Acvariul tau sigur nu este ciclat. Pentru a cicla acvariul trebuie sa ai amoniac mult, care apoi sa scada si nitrit mult care apoi sa scada si in final nitrat. Daca nu ai introdus o sursa de amoniac in acvariu cu siguranta nici nu a inceput ciclarea.
Nu cumpara inca nici un peste. Se vor imbolnavi din cauza neciclarii acvariului.
Incepe ciclarea. Ciclarea fara pesti dureaza mai putin decat ciclarea cu pesti (pentru ca daca ai introdus pesti, va trebui sa schimbi regulat apa numai ca sa supravietuiasca, si astfel, nivelul amoniacului va creste foarte putin, deci bacteriile se vor dezvolta foarte incet).

In ciclarea fara pesti trebuie sa adaugi o sursa de amoniac, adica: amoniac pur (e cel mai bun, dar nu cred ca vei gasi); fulgi pentru pesti (vei introduce si fosfati in acvariu, iar amoniacul va creste destul de greu); un crevete congelat (din supermarket, care va creste amoniacul rapid, mult, dar va mirosi foarte urat acvariul).
Trebuie sa fie pornite: filtrul, incalzitorul, si sa fie oxigenata apa (ori prin valurirea luciului apei-mai putin zgomotos ori prin bule de aer-mai mult zgomotos)
Apa pe care o introduci trebuie sa fie declorinata.
Nu trebuie sa faci nici un schimb de apa pana la sfarsitul ciclarii.
Trebuie sa iti cumperi teste pentru amoniac(NH4), nitrit(NO2) si nitrat(NO3). Cele mai bune sunt cele cu solutii reactive. Acele teste 5 in 1 te vor costa aproape la fel de mult, iti vor spune si duritatea si pH-ul, dar nu sunt la fel de exacte si te tin mai putin.
Dupa ce vei face ce ti-am scris mai sus, se va intampla asa: Va creste NH4 (foarte greu daca folosesti fulgii). Dupa 2 saptamani, va creste NO2, iar NH4 va scadea. In urmatoarele saptamani NO2 va creste, iar dupa o luna de la inceputul ciclarii, va scadea si va ajunge la 0. In acest moment NO3 va fi foarte crescut, si pentru a-l reduce vei face un schimb aproape total de apa. Dupa ce se vor intampla astea (demonstrate cu testele de mai sus) acvariul va fi ciclat.
Nu uita, daca alegi varianta cu fulgi sau cu amoniac pur, va trebui sa adaugi in fiecare zi.
Filtrului sa nu ii faci nimic, in nici un caz sa nu speli buretele, decat foarte rar si numai in apa din acvariul tu scoasa intr-un recipient separat.
Prin cresterea valorilor in timpul ciclarii ma refer la asta: NH4 ar trebui sa iti creasca cel putin peste 1ppm, NO2 peste 10ppm, NO3 peste 40ppm. Daca NH4 nu iti trece de 0.5 de exemplu, mai trebuie sa adaugi amoniac, altfel va dura foarte mult.

Daca te decizi sa cumperi pesti sau daca i-ai cumparat deja, este cu atat mai important sa ai testele NH4 si NO2 pentru a vedea cand trebuie schimbata apa, sa nu iti moara pestii.
Cand schimbi apa, schimb-o prin sifonarea substratului (google search) pentru a elimina si resturi de mancare si caca.
Succes!


Multumesc pentru raspuns.
Vreau sa o plantez in ghiveci pentru o fixare mai buna. Ghiveciul este ingropat in pietris, iar planta pare ca iese direct din pietris.
Pot sa pun in acvariu o planta de apa in ghiveci, in burete, exact asa cum era la magazin?
Multumesc pentru raspunsuri.
Kit-ul de test pe care l-am folosit este Sera Quicktest 5 in 1. Imi voi lua si un kit pentru testarea amoniacului in curand.
Multumesc pentru raspuns.
Vazusem graficul acela si nu stiam de ce dupa 2 saptamani, nitritii erau tot 0, iar nitratii erau 10 din prima zi si s-au mentinut la 10 chiar si cu schimburi zilnice de 10% din apa. Intre timp am citit un articol despre ciclarea cu pesti ( http://www.aquaticcommunity.com/aquariumforum/showthread.php?t=36492 ) in care scrie ca ciclarea cu pesti dureaza 3 luni (pentru ca daca ai cicla fara pesti ai putea adauga amoniac mai mult, mentinandu-i valoarea la 5).
Pentru a grabi ciclarea, am ridicat temperatura la 28 si am plantat mai bine acvariul.
Am inceput acvariul acum 12 zile (60 litri brut, pietris de granit 2-3 mm, filtru intern Hailea RP400 dat la maxim, 2 becuri de 23W total, incalzitor setat la 26 de grade, 1 vallisneria, 4 corydoras paleatus pusi din ziua 2). Am adaugat foarte putina mancare din 2 in 2 zile si am facut schimburi de 15% din apa cu apa de la robinet tratata cu Aquasafe. Nu stiu valoarea amoniacului pentru ca nu am test pentru el, dar stiu ca valoarea nitritilor a fost 0, iar nitratii au avut valoarea 10 pe tot parcursul ciclarii. Este normal sa nu creasca valoarea nitritilor pana acum?

A aparut si o alga maro care s-a depus pe sticla, pietris, filtru, incalzitor, frunzele de vallisneria (acvariul nu sta in soare). Am curatat sticla si celelalte obiecte din acvariu. Mai trebuie sa mai fac ceva?
Asa e, 26 am vrut sa tastez. Multumesc pentru raspuns; citisem pe mai multe site-uri mai multe pareri legate de schimburle de apa in ciclarea cu pesti si nu stiam ce sa fac. Daca pun TetraMin Granules o data la doua zile, cat iau in varfurile degetelor (adica vreo 20 de bobite minuscule) e bine?
Am inceput cu un acvariu de 50 litri net in care am pus cuart, o vallisneria, un incalzitor de 75W setat la 36 de grade, filtru intern de 400l/h cu burete si carbon, lumina de 24 W si 4 corydoras albi. Intrebarea mea este: cum ar trebui sa fac schimburile de apa (daca trebuie facute) ca sa imi supravietuiasca cory? Va multumesc.
 
Forum Index » Profile for vladmg » Messages posted by vladmg
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com