[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Eu zic sa iti faci o lista cu plantele carora le merge prost si sa cauti cerintele fiecareia in parte . Parerea mea e ca numai asa poti ajunge la o concluzie . Easylife este un bun fertilizant daca folosesti intreaga gama .
Au mai ramas lampa si soclurile t5.

Accept scnimburi cu ph controller sau incalzitor de substrat cu controller + o diferenta in bani.
Ce substrat ai si ce granulatie are ? Substrat fertil folosesti ? Unele plante se hranesc din masa apei altele priponderent din substrat.
Singurele chinezarii care au meritat au fost JEBO. Problema la chinezarii este cu piesele de schimb in principal . Poate parea mai ieftin dar daca s a stricat rotorul de unde il iei ? Nu mai vorbesc de garnituri.
Mergi pe JBL linistit. Dupa parerea mea este peste celelalte enumerate de tine . Chestia cu silentiozitatea EHEIM e mai mult marketing dupa parerea mea ca si povestea ca furtunurile EHEIM se colmateaza mai greu decat cele JBL.
Eu am modelul tau de filtru si nu ii pun buret tocmai pentru ca el a fost gandit sa traga impuritatile . Pune sus sub primul burete niste perlon cam jumatate de sertar si o sa fie ok. Sa cureti fultunurile la o luna aproxiimantiv pentru ca o sa scada din debitul de apa.
Este fix cum a spus porcu in ce priveste marimea gaurii de intrare in numarator. Este fina si prevazuta cu valva antiretur. La mine cand foloseam taifunul la 3 bule pe secunda numarate in taifun nu puteam sa numar bulele din numarator din cauza vitezei.
Bulele le numeri pe alea de la reactor nu pe alea din numarator. Daca vrei sa le numeri corect pune in numarator glicerina boraxata si atunci poti sa le numeri si de acolo.

Se vand urmatoarele :

1. Lampa Dupla HQI 2 x 70w cu becuri Methlux ( apropiate ca spectu de giesemann ) de 6000k . Sistem de prindere cu cabluri. Bonus 2 becuri Osram 70w de 5200k. Pret 200 euro sau cotravaloarea in lei.

2. Reactor JBL TAIFUN in cutie 50 lei .

3. Doua socluri t5 rezistente la apa. Modelul este ca cele care vin incluse in capacele standard ale acvariilor. Pret 30 lei perechea.

Contact pm sau mess donpisote.
Bobi sustin si eu cele spuse de tine in ce priveste filtrele eheim. Am avut pana de curand modelul tau si era supar ok cu un singur neajuns. Scoate zgomot dublu fata de un JBL e900. La intretinere si usurinta in manevrare nota 10 de la mine . Cand ai vrut sa scoti capacul ai apasat usor pe manerul acela inainte sa il lasi in jos ? Daca nu ai apasat cauza e clara .
Nenea ciro acu daca tot ti ai luat filtru extern scoate frate magaria aia de filtru intern si da mai in spate reactorul.
Daca fasaie pe unde spui tu nu e bine . Teoretic nu ar fi bine stransa electrovalva. Ai pus apa cu sapun sau ai facut testul auditiv ? In cazul in care chiar fasaie pe acolo trebuie stransa electrovalva acolo cu o cheie. Repet strangi numai daca ai facut testul cu apa cu sapun .
Sincer nu inteleg de ce esti speriat asa. Da drumul ca lumea la robinetul buteliei . Fasut este din motivul mai sus mentionat. Reductorul este plug and play fiind deja reglata presiunea de iesire . Singurul lucru de umblat este reglajul fin.
Ciro sa nu te manance undeva sa unbli la vreun reglaj in afara de cel fin . Lasa l asa. Reglezi doar numarul de bule pe secunda din reglajul fin.
Promitator acvariul . Eu as avea totusi de spus ceva despre amplasarea tururilor si retururilor filtrelor externe. Eu as pune tururile intr un colt si retururile in celalat colt pentru a crea un circuit al apei prin tot acvariul . Si eu am tot 2 filtre externe si mi am rupt capul cum sa le pun si am ajuns la concluzia ca mai ales cand fertilizezi configuratia pe care am mentionat o ar duce la o omogenizare mai buna a fertilizantului.
Asta e doar o parere. Multa bafta.
Lumina pare cam albastra . Ce neoane folosesti ?
Nu o mai aburi atat si pune pozele alea odata.
Parca e alta viata cu hqi nu ? Buna ideea cu pietrele . Dupa ciclare va fi senzational.

Bafta in proiectul tau.
Te cam joci cu focul.
Eu zic sa mergi pe JBL . Eheim nu e asa silentios cum se spune . Vorbesc din proprie experienta. Si la JBL se poate regla debitul .

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: