[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Daca chiar vrei o parere despre design...
Background-ul acela schimba-l cat de repede.
Prea multe plante la suprafata acvariului.
Nucile de cocos dau un aspect nenatural.
Ce ma deranjeaza este contrastul dintre pietrele acelea albe si nucile de cocos negre-moroniu.
Uita-te pe la sectiunea aquascaping, sau macar la alte acvarii ale incepatorilor de pe aici.
Succes in continuare.
Daca mai vrei si alta specie de pesti poti pune inca 5-6
hyphessobrycon callistus sau neoni negri sau alte Characidae mici.
Pentru inceput arata chiar bine.
Ca plante as mai adauga niste cryptocoryne wendeti.
Si poate niste crengi cu ceva moss pe ele.
Nisipul trebuie sa fie de granulatie 2-4mm, dar daca ai carasi nu prea poti tine plante ca le mananca, dar poti incerca cu anubias si valisneria .
Nu poti tine alti pesti langa carasi la volumul ala.
Ps.: Ce filtrare si iluminare ai?
Cati pesti ai si ce specii?
Mi se par cam multi pesti.
Ce pietre sunt alea albe tare-mi par calcaroase.
In primul rand, bine ai venit!
In al doilea rand acvariul filtrul si incalitorul sunt ok, lumina uita-te dupa asa ceva: http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/548-acvarii-nano/557-sisteme-de-iluminare-si-becuri-pl/7840-bec-pl-aquatic-nature-evolux-white-11-w-6500-k.html
Capac nu iti trebuie neaparat.
Plante...mda...aici e mai complicat poti lua anubias si diverse tipuri de muschi, pe care le poti prinde de crengi. Depinde de substrati, fertilizanti, lumina. Trebuie sa iti stabilesti un buget pt acvariu.
Nu cred ca doua neoane de 14W ar fi de ajuns. De obicei la acvariu ar trebui sa ai 0.5-1w pe litru.
Ce fel de neon este?
da,stiu,vroiam ceva inchis,dar sotiei i-a placut asta,la cel cu creveti voi pune unu inchis la culoare

Arata-i linkul acesta http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi?&op=ishowcase&category=0&vol=0 poate se mai razgandeste !
Bine ai venit!
Pune fundal negru sau albastru la ambele acvarii o sa arate mult mai bine
.
Da, la orice pesti nu le dai mancare cate o zi pe saptamana sau mai rar..
Ce fel de post?
Acuma serios: Doneaza pestii, ia-ti un acvariu mai mare, mai serios, ia lumina filtru incalzitor etc si iati alti pesti.
??? Faptul ca vanzatoarea de la petshop ti-a spus ca nu e nevoie de filtru dovedeste clar ca nu putem avea incredere in vanzatori (nu in toti). Cat de des ii hranesti? Daca nici filtru nu ai cred ca e la amoniac in apa....bucura-te daca scap pestii cu viata.
Pot sa moara de la concentratia de amoniac pe care o fac doi carasi in 10L. Ce filtru ai ( daca ai), pozele nu merg (la mine cel putin), ce chesti mai ai pe acolo.
Pentru doi carasi ai avea nevoie de 100L, 80 daca ai filtrare f buna... Poate ca amoniacul din apa ii deranjeaza. Sar putea sa moara...
Bine ai venit! Incearca sa nu mai folosesti limbaj de massenger (k, dak, sp k) .
Probabil ca pesti nu mananca fiinda i deranjeaza ceva. Cat de mare e acvariul pe care il ai? Ai ciclat?
@ puffulete.ruoz
deschide un alt topic. Vezi ca ai si un pm (private message )de la mine.
Eugen plante pe care le mai poti folosi ar fi: cabomba aquatica, christmass moss, java moss. Microsorum merge si prins pe crengi.
Vand melci de substrat (melantoides tuberculata) in Cluj-Napoca, pretul 1,50 lei.
La dimensiunile acelui acvariu, eu as face ceva sa tinda spre iwagumi( http://www.google.ro/search?hl=ro&biw=1280&bih=694&gbv=2&tbm=isch&sa=1&q=iwagumi&oq=iwagumi&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=115748l117294l0l7l7l0l4l4l0l255l566l1.0.2 ) , sau un lemn lung pe care sa prind tot felul de plante( anubias, moss, microsorum) cu niste cryptocoryne in jur.
In primul rand tie trebuie sa iti placa.
P.s. Ce lumina o sa ai?
Multumesc de aprecieri!
Am sa mai adaug frunze, crengi si poate ceva pietre. O sa pun si niste niste corydoras.

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: