| Message |
|
|
|
Bine ai venit!
Acvariul e frumos! Tine-o tot asa!
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Nu am auzit de asa ceva. numai daca nu bricolezi ceva dar nu e de loc rentabil si ar fi foarte complicat si mai bine nu-ti dau idei...
|
 |
|
|
|
Da filtrul are debit bun, depinde si de materialele filtrante pe care le ai. Lumina ar trebui sa fie cel putin doua neoane de 15W speiale pt. acvarii nu din acelea albe de baie ca te umpli de alge!
|
 |
|
|
vlad.a wrote:
Incearca sa faci ceva in privinta luminii... sunt cam putini 15W la 60l ... incearca macar un 30W/l ca sa poti tine plante fara sa aibe de obiectat...
succes !
Cred ca vroiai sa zici 30W , 0.5W/L . 
|
 |
|
|
Bine ai revenit!
1 La dimensiunile alea iti recomand filtru iantern cu powerhead nu pompa de aer.
2JBL Aquabasis acoperit cu 3 cm de pietris granulatie 2-4mm.
3 Plante din categoria easy ar fi multe http://pets.families.com/blog/easy-aquarium-plants-for-beginners .
4 Citeste ciclul azotului.
4* Citeste ciclul azotului*
5 Uita de scalari. Ai nevoie de minim 150 L pentru ei. 10 neoni si 4 cory ar merge bine.
Cauta cat mai multa informatie pe forum si pe restul Google-ului.
|
 |
|
|
|
Si o poza cu scalari (nimeni nu uraste pozele acvariilor facute cu blitz mai mult ca mine, dar aparatul meu....).
|
 |
|
|
|
Am aranjat toate crengile:
Am facut repede o poza in timp ce schimbam apa.
Calitatea nu e cine stie ce. Acvariul e mai luminat de cat in poza.
Sper sa va placa!
|
 |
|
|
|
Foarte frumos!
Ar merge si niste pistia.
Mult succes!
|
 |
|
|
|
Nu iti recomand nimic de la SERA sau TETRA cand e vorba de plante.
|
 |
|
|
|
Daca ai cel putin 0,5w/l iti recomand substrat JBL Aquabasis acoperit cu 2cm de pietris de 2-4mm.Atunci si fertilizarea lichida ar fi bine sa fie tot de la JBL adica ferropol si ferropol 24( se poate si fara acesta daca nu o sa ai plante foarte multe si pretentioase).
Plante din categoria easy ar fi: egeria densa, cryptocoryne wendeti, cabomba aquatica, mirophylum, etc.
|
 |
|
|
|
Salut.
Poti sa te astepti sa dispara din RCS.
Daca o sa se aleaga o pereche de scalari, pe ceilalti 4 da-i undeva.
Mancare pentru scalari ti-as recomanda larve de tantar si artemia congelate.
|
 |
|
|
|
Salut!
in primul rand scapa de pietrisul albastru statuete si plante de plastic.
Nu asa ar trebui sa arate un acvariu.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Nu ti-as sugera sa incepi cu discusi. Mai ai mult de invatat.
Sunt niste pesti destul de dificili si trebuie sa fie minim 6 cand sunt mici. Si nu prea e bine sa ii ti cu pesti vioi precum
zebrele si viviparii.
Mai bine renunta la ei.
|
 |
|
|
|
Ia macar 2-3 neone de 20 W, dar sa fie din acelea speciale pentru acvaristica (sun-glo, flora-glo, osram 875, etc) .
|
 |
|
|
|
Mai intai spunene ce lumina ai.
Plante din categoria easy ar fi anubias, egeria densa, caboma aquatica, cryptocoryne wendeti, java moss, christmass moss, flame moss, etc.
|
 |
|
|
|
Eu am folosit autocolant negru pentru mobila lipit cu scotch de marginea acvariului.
|
 |
|
|
|
Scalari in nici un caz.
Sa sti ca un acvariu nu trebuie sa impresioneze prin numarul de pesti cat mai mare si speciile mai variate. Un acvariu trebuie sa impresioneze prin decor ( care trebuie a fie cat mai natural).http://www.youtube.com/watch?v=Mg8TQUUETcc
Poti popula cu mai multe specii, cu conditia sa fie compatibile. (ex. 10 neoni cu 10Serpae tetra cu 5 corydoras sau 4 ramirezi cu 8 neoni si 5 corydoras)
|
 |
|
|
|
Aha, pai e bunicel daca o sa pui mai multe plante si mai putini pesti. In orice caz nu e destul de bun pentru doi carasi in 80l. Asa ca mai bine da-i undeva, Rezolva cu iluminare substrat etc. planteaza-l , cicleaza si iati un card de neoni sau alte tetre mici.
Edit: uita-te la sectiunea aquascaping si la link-uri utile in stanga sus.
|
 |
|
|
|
Da, renunta la carasi macar pana ciclezi acvariul. Filtru acela ce model e? Ce materiale filtrante are?
|
 |
|
|
|
Nu e nevoie de asa multi bani ca sa faci acvariul acela sa arate mai bine:
-Niste pietre din natura-gratis;
-La background ai mai multe variante: o foaie pe care sa lipesti scoarta de copac (foaia costa 50 de bani maxim, scoarta e gratis) sau niste autocolant negru sau albastru inchis- 5 lei.
Mai aranjezi cumva plantele acelea de sus, mai pui niste crengi mai iei niste plante asa de 30 de lei...
In concluzie nu ai nevoie de foarte multi bani .
|
 |
|
|