[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
skija wrote:Salut , o sa revin cu ceva poze mai bune in curand , mi-a luat cam 5 luni pana am descoperit cauza frunzelor transparente (cel putin asa cred acum , 90 % ) , am observat schimbari majore dupa 3 zile.

O sa revin cu detalii cand o sa fiu convins 100 % care a fost cauza , mai astept 1-2 saptamani ca sa fiu sigur

Salut , tot eu raspund .....

Dupa cateva luni mi-am dat seama din ce cauza se topeau frunzele la MC si stauro . NO3 si PO4 am scos din ecuatie deoarece dozez conform EI , lumina am schimbat-o ,merge 8 ore, am pus 2 x 24w in loc de Aquasky 601 , CO2 vedeti mai jos , Fe sau Micro am zis ca nu dozez mai mult de 0.1 ppm ca sa nu cauzez alte probleme legate de microtoxicitate , substrat aveam Aqua Soil .......ce putea fi problema ??????

Cateva luni am crezut ca CO2-ul este de vina , m-am inselat amarnic dupa ce era sa-mi gazez pestii datorita unei solutii de la JBL cu probleme care nu masura nivelul co2 cum trebuie (sunt multi acvaristi care au returnat solutiile de la JBL la nevertebrate ) , adica eu am bagat 2 bps ....3 bps si tot am crescut pana nu am mai putut numara blulele si drop checker-ul era tot albastru ....poate o nuanta de verde inchis .....in fine , am cumparat alta solutie ptr drop checker de la 2 producatori diferiti doar ca sa fiu 100 % ca este buna solutia si drop checker-ul se ingalbenea dupa juma de ora de la aditia de co2 , semn ca eu bagam co2 cu nemiluita , nu stiam de ce stau crevetii ascunsi , cativa au si murit si melcii nu se reproduceau , microrasbora galaxy pareau ca sunt ok rezultand ca sunt foarte rezistenti la capitolul CO2

Am redus CO2-ul la 1,5 bps si crevetii au inceput sa miste dupa vreo 2 zile , melcii la fel

Ceea ce am facut in legatura cu frunzele transparente (putrezeau dupa ce deveneau transparente dupa 3-4 zile) ......am marit doza de Fier la 0.5 ppm tot la 2 zile de 3 ori pe saptamana si Micro 0.1 ppm tot 3 doze pe saptamana ,am zis ca ori la bal ori la spital )) (inaite dozam 0.1 ppm Fe cum am scris mai sus) si problema frunzelor transparente a disparut dupa o saptamana .

In fine , dupa luni de zile mi-am dat seama ca frunzele transparente pot fi cauzate si din lipsa de Fier , nu numai din lipsa de CO2 sau NO3 cum scriu foarte multe situri de pe internet (cam 90 %)

Arata mai elegant aia ii sigur , cam la 3-4 saptamani o sa trebuiasca sa cureti difuzorul , eu in tin juma' de ora in solutie o parte clor (Ace) si 10 parti apa , se curata singur dupa care il spal foarte bine cu apa multa
Super fain !
Se vand 5 bucati de radacini red moor folosite cam un an, sufucient ptr acvariu cu lungime de 60 cm , 50 RON + transport , trimit doar cu fancurier

Info la 0726114629
Aceasta planta creste foarte incet
Microsorum este o planta faina ,mie imi place mult
Ar merge niste rotala in spate (acum vad ca este acolo dar increstere ) si pinnatifida pe ici-colo , dar pogostemon helferi si hydrocotyle tripartita sunt din alt film , daca incerci un scape tip nature mie mi se pare ca nu merg nicicum aici .

Spot la ciclat si bafta cu algele .

Imi place cum arata cioatele , daca vezi ca incepe sa se faca BBA pe ele sa pui muschi pe cioate
Salut , stie cineva unde gasesc pe stoc tuburi T5 24 w "pink" ?

Cum sunt cele de la Giesemann Super Flora T5 24W , in afara de aquamedic plant grow de la nevertebrate

Merci
Daca tot si dubii in privinta apei poti sa pui JBL Biotopol sau Easy Life Filter Medium in acvariu dupa ce ai pus apa de la robinet , doar ca sa scoata clorul din apa , cantitati la jumate din ceea ce recomanda producatorul
Ptr 80-90 litri iti recomand Eheim experience 350
Am citit doar inceputul topicului ....filtru tau "350lph ceva chinezarie" este prea mic ptr acvariul tau

Testele 6 in 1 sunt nistre prostii , poti sa le arunci .

Ciclarea acvariului poate dura in 2 saptamani si 6 saptamani.
Pune-l la donatii poate il vrea cineva
E ok si JBL CristalProfi e701
Daca vrei sa investesti in acvariu ia-ti un filtru extern de genul Eheim Experience 250 sau classic 2213
Ok , merci
Stie cineva ce sunt acestea ?

Este un screenshot de pe youtube , nu am gasit o poza separata cu ele .

Este in spatele acvariului , linkul cu filmuletul aici , https://www.youtube.com/watch?v=-k_6Djhpf5Y la 18:16
Incearca sa-ti alegi "crengile" sa fie cat mai mari , adica sa fie cat dimensiunile acvariului , am avut probleme in sensul ca atunci cand au crescut plantele nu se mai vedeau crengile , iti pun poze ca sa intelegi despre ce vorbesc .

Daca se vad crengile si plantele impreuna arta foarte bine

Poti sa pui orice tip de moss depinde de "gustul" tau , oricum cand ca creste va trebui tuns ca sa nu arate cum zici tu , adica , ca un copac
giesemann midday
Ai filtrele legate unul in celalalt ? Adica out-ul de la un filtru intra in in-ul la celalalt filtru ?

Daca da atunci este total gresit si filtrele nu functioneza corect .

Ai nisip fin in bazin ? Am vaut ciclide cu nisip fin in bazin si pana nu s-a schimbat nisipul cu pietris de granulatie 1-2 mm nu s-a rezolvat problema . Asta deoarece pestii "scrumau" tot timpul nisipul

Pune te rog o poza cu bazinul sa vedem despre ce este vorba .

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: