Vladlx wrote:Dupa ce am mai citit cate ceva despre substrat,va intreb pe voi: e ok Aquabasis cu Mando?
Momentan imi doresc ceva plante cu nepretentioase,gen anubias si ceva muschi-- astept sfaturi
Cu lumina nu stiu cum sa fac,se poate schimba neonul actual cu ceva mai bun,sau trebuie schimbat/modificat tot capacul?
Acelasi acvariu de la Hornbach il am si eu.In legatura cu lumina, conteza ce plante vrei sa ai. Pentru plante heavy lumina nu e suficienta, trebuie sa ai si fertilizare si CO2.
Lucruri care pt un acvariu atat de mic nu m-as obosi sa le am. Eu in ideea asta, imi voi face un nou acvariu mai mare
Pana una alta sfatul meu eu sa-ti pui substrat si sa incepi cu plante easy.
Ca o imbuntatire la capitolul iluminat lipesteste folie de aluminiu pe capac, sau fa-ti un "reflector" pt tub.
Poti cumpara o teava din plastic cu diametrul mai mare decat tubul, o tai longitudinal, o imbraci in aluminiu pe interior si o lipesti cu silicon sub tub.
Cu un substrat bun plantele vor creste mai repede decat o sa ai timp tu sa gradinaresti.
Ca substrat eu am nisip de constructii din brico, spalat bine de tot pret de cateva ore si "sute" de ape

(pana cand apa din galeata sau in ce speli ramane limpede).
Ca si plante nu o sa ai probleme cu: bacopa, cabomba,hygrophila(corymbosa, difformis),valisneria iar pt gazon marsilea hirsut e foarte rezistenta.
Momentan o parte din plantele pe care le am sunt
1.Cryptocoryne wendtii brown
2.Cryptocoryne wendtii green
3.anubias
4.BACOPA LANIGERA
5.Bacopa caroliniana
6.echinodorus cordifolius
7.Rotala rotundifolia
8.Hygrophila Corymbosa
9.HYGROPHILA POLYSPERMA
10.Eleocaris acicularis
11.Eleocaris parvula
12.Valisneria
13.Cabomba aquatica
14.Marsilea hirsut
O poza ceva mai recenta a acvariului meu o gasesti aici
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17510.page
Am sa caut o poza mai veche cu acvariul negradinarit timp de o luna si cu plante easy. Era un imens bol de salata
Succes!