| Message |
|
|
Hai ca ma ambitionez si vin cu un set de intrebari:
Cred ca a venit timpul sa schimb filtrele la osmoza. Nu stiu de ce, dar am impresia ca au mai bine de 1 an
- Instalatia este una Aquilli cu NPS si ma gandeam sa cumpar de data asta consumabilele de la WTSonline.
1- Daca nu ma insel filtrele in-line sunt de 10''
2- Ce fel de rasina tre sa cumpar ca sa inlocuiesc filtrul NPS??? ''Rasina selectiva PA202 regenerabila pentru eliminarea nitrati,etc'', ''Rasina pentru apa ultrapura Pure Resin PMB101-2 ''
3- Ma gandeam sa-mi montez inaintea osmozei doua filtre dalea cu capac albastru de 10'', unul pt mizerie si altul cu carbon. Se merita????
Sper ca anul asta sa vina si la mine mosul cu un TDS metru
|
 |
|
|
wow, aia trage la fel ca mine, fix in centru
|
 |
|
|
Hai ca am stat chitit pe stea sa vad cum mananca asterina, si cand colo, nu a fost decat o...cred ca un fel de imperechere
|
 |
|
|
Nea Pave, eu nu am vazut nimic.
joi mi-am operat nasul de deviatie de sept + cornete inflamate, asa ca .... o poza din fata se poate
|
 |
|
|
Mda, se pare ca era ultima asterina
Am imbatranit si eu nea Ricule, nu mai ma descurc cu tehnologia asta , net, imternet, navigare  De ceva timp folosesc netul doar pentru forum, facebook si filme on-line
|
 |
|
|
|
Cumva steaua mare serveste masa??
Abia acum constat ca asterinele au cam disparut, in rest nu sunt lipsuri.
|
 |
|
|
Referitor la zgomot. La mine la bazin cand se opreste lumina( undeva la 22.00) se asterne o liniste... Cu toate ca am cooler nou , este o diferenta de sunet. Insa la 00.00 cand se opreste skimmerul, of Doamne, ce liniste poate sa fie in casa
Asa ca orice pompa, ventilator se aude, .
Bineinteles, cand esti mai tare de urechi, asa ca mine, orice te deranjeaza.
|
 |
|
|
Radule, cumpara ma un goby dela de ara nisipu si o stea. Cu asti doi eu sunt in grafic.
Te invit la mine sa-l vezi pe "tractor" cum ara nisipul
|
 |
|
|
elven wrote:vezi ca serpent starfish aia verde mananca tot ce inseamna burete in acvariu.
Multumesc de informatie. Singurii bureti din acvariu sunt cei care se vad in poza cu steau de substrat. Daca nu se atinge de colrali, nu-i bai.
|
 |
|
|
In plus am mai cumparat si un Valenciennea puellaris care abia azi (dupa 3 zile) a inceput sa are nisipul. L-am botezat "tractor" ca tare muncitor este
|
 |
|
|
Mi-am marit CUCul
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca ai gresit cand ai inceput sa ciclezi noul bazin. Trebuia sa iei fiecare piatra si o cureti manual de aiptasii. Eu asa am facut. Aveai timp berechet sa sucesti/invarti pitrele pe toate partile . Apoi daca mai ramaneau cateva te ajutai de un Tomentosus sau (cel mai recomandat) peperminti.
|
 |
|
|
melcu wrote:Cum spunea cineva mai sus... si la noi au existat. Nu stiu daca mai exista. Nu prea am timp de mers prin Herastrau.
Erau ceva vietuitoare in showroom-ul din Herastrau. Dar ma gandesc ca intretinerea costa destul de mult ! Bani care nu cred ca erau scosi din taxele simbolice platite de vizitatori.
Nu mai este expezitia din Parcul Herastrau, insa pot spune ca la inceput chiar aveau bazinele destul de frumoase cu pesti deosebiti ( nu specimene rare, dar rarute  ).
Cu timpul nici coralii aia putini care erau nu au rezistat, iar intretinerea lor lasa de dorit (din punctul nostru de vedere, care totusi stim cum trebuie sa arate un acvariu)
Eu saptamana trecuta am fost la Moscova si am vizitat Gradina Zoo de la ei. Bineinteles ca ideea nr 1 era sa vizitez zona cu acvariile (exotariu). Am ramas dezamagit. Cateva bazine, nici mari nici mici, zero corali, insa pestii erau frumosi.
Cat despre expozitia din acest topic ce sa zic?!, interesanta locatia, acvarii frumoase.
Bravo Andre,i ca ne impartasesti si noua din tainele acvaristicii "regale''
|
 |
|
|
|
Anemona a ajuns la @akaiu.
Se poate inchide.
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
Sincer sa fiu, nu tin eu cu Steaua, dar parca o stea ca a ta, zau ca-mi doresc si eu  . De bazin ce sa zic, din ce in ce mai frumos.
Felicitari
|
 |
|
|
Ca tot vorbiti de diferite specii de tomentosus, ce spuneti de asta de la min 5???
Sper ca nu ma insel , si sa fie tot tomentosus
https://www.youtube.com/watch?t=927&v=3b4fuj_6Wew
|
 |
|
|
|
Akaiule, te astept sa-ti iei anemona.
Detalii pe PM
|
 |
|