Dupa o abstinenta de trei saptamani (nu am mai fost nici sa-mi iau apa de schimb), am profitat de prezenta la un curs in Londra pentru a vizita doua magazine la care tanjeam de cativa ani (urasc sa ma duc in Londra in weekend, desi sunt la vreo 30 km, imi ia 60-90 de minute sa ajung in centru.
Primul - Aquatic Design Center era la 10 minute de mers fata de locatia cursului. Dar dupa ce l-am vazut prima oara, mi-am zis ca pit sa fac ceva mai bun cu timpul meu. Am vazut si eu pentru prima data Majano, aveau un acvariu plin. Din pacate, dupa ce am cerut permisiune sa fac poze si am fost intrebat in ce scop, m-am lasat pagubas.
Dar al doilea chiar a meritat. Expozitia Charterhouse Aquatics e forma fizica a unui magazin online de succes, probabil unul din cei mai puternici vanzatori de acvaristica marina din piata virtuala din UK. Scopul expozitiei e sa puna potentialii cumparatori in contact cu produsele.
Intr-o galerie semi-cilindrica, peste care trece metroul de suprafata (TfL Overground), sunt amenajate acvarii plantate, cu ciclide, marine, cu meduze.
Atmosfera este de club, cu lumina ambientala discreta, o sonorizare ca pentru concerte (exista si loc pentru o formatie instrumentala), cu multe boxe insumand mii de watti. Muzica era insa discreta, menita sa imbogateasca experienta vizionarii. Acvariile nu sufereau de lipsa de volum, fiind imense dupa orice standarde.
Am cerut permisiunea sa fac poze si mi s-a zis: desigur.
Pentru inceput, acvariul care mi s-a parut mie piesa centrala. Dificil de introdus in orice locuinta gata lipit, banuiesc ca posibilii doritori ar trebui sa modifice accesul si numai pentru introducerea foilor de sticla. Si ce m- a impresionat: e facut pe modelul AIO, cu sump in spatele acvariului. Si lumina LED m-a impresionat, desigur, probabil niste Giesmann care penetrau lejer prin cei peste 100 cm adancime.
Materialul folosit se potriveste showroomului, care e in mare un hangar de caramida pentru depozitat.
Ai fi surprins ce impact a avut asupra vizitatorilor, am vazut persoane care si-au facut standul la acvariu din acelasi material.
Un shallow pentru fraguri:
Legat de vizitat, sincer sa fiu eu cand am fost nu am luat portofelul cu mine, e intr-una din zonele mai gri ale Londrei, unde uneori merita sa treci pe celalalt trotuar, iar alteori e mai bine sa te intorci si sa o iei si la fuga. De asta am pus si pozele din fata galeriei, pentru o idee generala.
Eu personal stiu ca nu o sa ma intorc decat daca decid sa imi fac un acvariu foarte mare si vreau sa nu fac rabat la calitate. Cu mana pe inima pot spune ca acvariile sunt facute cu atentie extrema la detaliu. Si din cauza ca au stoc atat de variat, daca faci acvariu la ei poti si sa vezi ce si cum se potriveste pe acvariu, Si stii ca paleta solutiilor nu e foarte restrictiva.
Legat de piesa centrala, e altfel. Eu personal nu am vazut decat la Windsor un acvariu mai profund decat acesta. Dar diferenta este ca acest acvariu poate fi vazut de jur imprejur, nu doar din doua parti. Intr-un fel, aduce cu un scape peninsula, doar ca e foarte lat.
Mai am poze, doar ca nu am avut rabdare inca sa le micsorez pentru forum.
Erau ceva vietuitoare in showroom-ul din Herastrau. Dar ma gandesc ca intretinerea costa destul de mult ! Bani care nu cred ca erau scosi din taxele simbolice platite de vizitatori.
melcu wrote:Cum spunea cineva mai sus... si la noi au existat. Nu stiu daca mai exista. Nu prea am timp de mers prin Herastrau.
Erau ceva vietuitoare in showroom-ul din Herastrau. Dar ma gandesc ca intretinerea costa destul de mult ! Bani care nu cred ca erau scosi din taxele simbolice platite de vizitatori.
Nu mai este expezitia din Parcul Herastrau, insa pot spune ca la inceput chiar aveau bazinele destul de frumoase cu pesti deosebiti ( nu specimene rare, dar rarute ).
Cu timpul nici coralii aia putini care erau nu au rezistat, iar intretinerea lor lasa de dorit (din punctul nostru de vedere, care totusi stim cum trebuie sa arate un acvariu)
Eu saptamana trecuta am fost la Moscova si am vizitat Gradina Zoo de la ei. Bineinteles ca ideea nr 1 era sa vizitez zona cu acvariile (exotariu). Am ramas dezamagit. Cateva bazine, nici mari nici mici, zero corali, insa pestii erau frumosi.
Cat despre expozitia din acest topic ce sa zic?!, interesanta locatia, acvarii frumoase.
Bravo Andre,i ca ne impartasesti si noua din tainele acvaristicii "regale''