[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Message
Multumesc pentru sugestii.
@adiio caut ceva plug and play , fara prea mult diy. Dar daca nu gasesc nimic probabil ca o sa ma orientez spre varianta sugerata de tine. Bineinteles ca pretul controllerului wifi de la inkbird este mare, prefer varianta cu setari locale care este la jumate de pret.
@evversad : varianta cu incalzitorul smecher de la eheim nu ma aranjeaza din mai multe motive. Prefer varianta controller + incalzitor ptr ca imi confera o dubla siguranta in ceea ce priveste protectia impotriva fierberii pestilor. Nu imi trebuie sa setez temperatura de la distanta. In schimb vreau sa monitorizez temperatura de la distanta si as vrea sa fie separat de senzorul de temperatura pe care il foloseste controlerul.
Eheim face cele mai bune incalzitoare, dar controlerele de la inkbird sunt cele mai bune , cel putin dpdv raport pret/ calitate. Le folosesc(cele simple, fara control de la distanta) de mult timp si sunt foarte multumit de ele.
Ma bucur ca a fost doar un caz de " mancat pana a cazut sub masa". Nu stiu cum procedezi cu hrana congelata, dar eu prefer sa o decongelez in prealabil.
Daca le-ai dat artemia adulta este foarte posibil sa fi inghitit una prea mare pentru capacitatea stomacului lui.
Si ca fapt divers, deaoarece contine fibra, hranirea cu artemia sau dafnia este una dinmetodele de a scapa de constipatie.
De acord cu ce spune @ocean. Totusi trebuietinut minte ca dropsy este unsimptom nu o boala. In cazurile simple, poate fi doar o banala constipatie si trece cu bai cu sare Epsom.(de multe oripestele estepredispus la asaceva, simptomele pot reveni). Dar de cele mai multe ori poate fi altceva si va trebui sa te decizi pentru ce vrei sa tratezi(dinpacate s-ar putea sa nu ai destul timp). Pana ajungi la o decizie, daca ai posibilitatea, izoleaza-l.
Sper sa nu te superi,dar eu evit sa recomand medicamente(nu dealta dar nu sunt veterinar). Pe de alta parte potfi multiple cauze in cazul tau(asta presupunand ca este bolnav ) si este dificil depus un diagnostic clar doar dintr-o poza.
Intradevar, balonarea poate fi un simptom al bolii neonului, dar este un simptom secundar. Mai intai apar alte simptome. Din ce am vazut eu primul semnal de alarma este decolorarea(pete albe), dificultati de inoy, izolare etc.
Dar ce conteaza cel mai mult este sa il izolezi in cazul in care decizi ca e bolnav. Va trebui sa te decizi pe o anumita boala, sa incerci tratamentul si savezi cum reactioneaza. Eu as incerca intai tratament pentru constipare, apoi paraziti, apoi infectii bacteriene. Cu boala neonului nu ai ce face(eu cred ca am reusit ceva cu herbtana, dar poatefi doaro coincidenta).
Judecand dupa ultima poza ,din pacate eu as zice ca este bolnav.
Un abdomen umflat poate fi cauzat fie de constipatie, fie de paraziti intestinali, fie de infectie bacteriana, uneori si de apa necorespunzatoare. Multi numesc simptomul dropsy si uneori poti vedea solzii zburliti.
Apropo este un cardinal tetra.
Biomaxul e Ok ca material filtrant, daca nu tine neaparat sa-l inlocuiasca eu l-as tine(mai ales ca este probabil colonizat de bacterii).
Si eu as scoate saculetul cu carbune activ si l-as?pastra ptr. situatii "speciale". As cumpara saculeti dedicati ptr acel filtru si l-as umple cu Seachem Matrix. As plasa materialul fitrant in urmatoarea ordine(de jos in sus): burete, biomax. matrix. Daca vrei sa schimbi biomaxul , asteapta vreo cateva saptamani pana bacteriile colonizeaza matrixul, dupa care poti face schimbul.
LE : Acum am vazut ca nu ai dat la apa acvariul. Ignora toate sfaturile mele in legatura cu schimbarea pe etape a materialului filtrant.
Stiti voi vorba aia romaneasca cu omul gospodar care-si face iarna car si vara sanie. Sa aveti bafta la shopping..
@eversad eu cel putin nu urmaresc sa am apa maro pentru ca-mi place ochiului. Nu pot sa zic ca scaderea pH sau inmuierea apei sa fie scopul principal( apa la robinet este foarte moale, nu am avut probleme sa inmultesc scalari , discus, ramirezi fara sa apelez la apa de osmoza). Ce ma intereseaza este sa cumpar niste pesti wild si sa le ofer condtii cat mai apropiate de realitate. Deasemenea as vrea sa vad daca folosirea apei maro reduce problema fungusului pe icrele nefecundate. Nu as vrea sa sparg o banca pentru asta, de aia incerc sa gasesc solutia ideal( inca odata multumiri lui @alinutz80 pentru ca a deschis acest topic si pentru experimentele efectuate).

@alinutz80 odata cu Natural Humin am luat de la aceeasi firma si Amzon Tonic . In prospect scrie ca este un extract din plante din zona Amazonului, contine tanini si ca nu coloreaza apa. Intradevar nu are nici o sansa sa coloreze apa, chiar si concentratul are o vaga culoare maronie.
Daca mai ai BBA poti incerca si un tratament local, cu pipeta cu apa oxigenata. Eu am avut un dragon stone plin de alge. La un moment dar se creasera ca un fel de vai, prin locurile unde apa oxigenata isi facise efectul. Arata chiar cool. Era in bazinul cu endleri, odata ce alga murea se bagau si ei laciugulit. Trebuie sa ai rabdare, faci cate putin apoi poti repeta relativ repede. Apa oxigenata este ieftina si iese relativ repede din acvariu.
Fadds wrote:Eu am fost multumit de testele GH si KH de la JBL. Am facut multe determinari cu ele, mai ales cand amestecam apa de osmoza cu apa de robinet.
La apa de robinet imi dadea valoarea care era si in raportul furnizorului.
Daca testul nu este expirat, nu a fost uitat deschis sau pastrat in conditii improprii are o precizie de 0.5, dupa parerea mea.

LE: determinarea o faceam exact ca aici
https://m.youtube.com/watch?v=LZK-e0LCJrY


Incomparabil de clar fata de cel de la API.
Crevetii ii am intr-un acvariu alaturat.
Am inceput cu 2 perechi acum vreo 2 ani. Vreo suta am dat la un petshop contra store credit( de la ei cumpar mancare, media ptr filtre , incalzitoare). Daca scapa cu bine dupa pana asta de curent va trebui sa caut ceva sange nou, sa improspatez linia.
Am mai scos juma' din plante sa se vada ceva si ma gandeam s te intreb daca orgie d'asta vrei si tu?

http://youtu.be/rsW9qERHH2Q
alinutz80 wrote:

Excelent! Mersi mult de detalii si confirmare, stiam eu ca n-am gresit

Imi pare rau ca nu gasesc in Romania Natural Humin, dar am sa comand din germania.

Referitor la ce zice colegul Varol mai sus, am exact aceleasi motive ca si Flo sa nu folosesc ceaiuri...am facut ceai de Rooibos si nu mi a colorat apa cum trebuie, urmeaza sa incerc scoarta de stejar...dar totusi sa fac saptamanal ceiutz mi se pare prea complicat.


Din pacate si distribuitorul meu de Natural Humin iese din business. O sa profit ca are end of stock sale si o sa mai cumpar ceva(din pacate are doar de 125ml). Ramane varianta ebay sau...
O sa incerc sa cumpar de pe Amazon separat acid humic si fulvic(prafuri solubile). Cu acidul fulvic n-ar fi problema, este high purity. De obicei praful de acid humic provine din leonardit si este in proportie de 70%. Cele 30% ma ingrijoreaza putin,nu stiu exact ce sunt. ca utilizare generala a acestor produse este in culturile hidroponice pentru a facilita absorbirea nutrientilor de catre plante si combaterea algelor. Am gasit la un produs review-uri cum ca a fost folosit si in acvariu, asa ca o sa fac o incercare.
Pentru inceput o sa folosesc informatia de la glossofactory si o sa calculez cantitatile dizolvate in apa pentru a obtine un produs cu 1% acid fulvic si 2% acid humic si o sa compar culorile. Peste vreo doua saptamani o sa te las sa sti. Poate pentru fun si diversitate de substante humice o sa adaug extract de kelp, putin ceai de conuri de arin(desi mi-s la indemana frunzele de stejar evit sa le folosesc ca-s recoltate din cartier).
In curand vine si sezonul depunerilor(daca nu vine natural, le bag eu mintile in cap) si o sa testez daca blackwater va impiedica formarea fungusului pe icrele nefecundate. O sa fie un fel de alternativa la albastru de metil.

@eversad Ai putea sa incerci si tu la oscarii tai. Da' nu te vad eu facand fierturi(OK cel mult fierturi din zeama de prune, dar nu pentru pesti).
Cei de la tanninaquatics.com au niste articole interesante despre blackwater. Totusi trebuie sa tii seama ca sunt vanzatori de botanicals, asa ca iti dai seama ca vor fi biased. Daca ignori tendintele de marketing, articolele sunt interesante.
PS: Chiar si beat tot esti mai coerent
Folosesc API ca-s mai ieftine decat Sera. KH si GH impreuna ma costa cat GH de la Sera. Da' de curiozitate o sa incerc si Sera.
TDS de 260 mi se pare OK.
Dupa analizele de la lab, cred ca ar trebui sa ai mai mare decat 120 TDS in apa de la robinet(de data asta sunt sigur ca nu m-am grabit in afirmatii), dar asta nu e chiar important. Diferenta de TDS dintre ce ai la robinet si ce ai in acvariu poate proveni din fertilizantii neconsumati de plante, substante organice dizolvate, etc.
Daca crevetii sunt activi e un semn bun. Un alt semn bun ar fi daca se strang rapid atunci cand le servesti masa. Cele mai bune semne sunt(in ordine): gasesti urme ca au naparlit, femelele cara oua sub burta, vezi niste copii in miniatura a adultilor zburdand prin acvariu.
Daca urasc ceva cu adevarat este testul la picatura ptr Gh(urmat de unele teste ptr. fosfati). Sa fiu al naibii daca pot spune cu adevarat cand schimba culoarea de la galben la verde. Chiar si cu tester nou-nout
Si ii multumesc lui Samy ptr ca indirect mi-a dovedit ca am tras niste concluzii gresite(cand am estimat TDS-ul pornind de la ipteza ca 1 grad de GH sau KH inseamna 17.9 ppm). Plecand de la asta am inceput sa inteleg de ce plm TDS-ul imi creste in acvariu inexplicabil de mult cand adaug substante ptr cresterea GH si KH(la mine apa la robinet are kH 0-1, gH 1-2. De, cat traieste omul invata...
Mi-au venit si sticlele de Natural Humin si cum era timpul sa fac schimburile de apa saptamanale am testat cele 3 conditionere din punct de vedere a culorii obtinute. am folosit 3 galeti de 20 litrii si am inceput cu doza de baza recomandata de producator: 1.25 ml Brightwell, 1 ml GlossoFactory si 2ml Natural Humin. Cea mai inchisa culoare a fost la Natural Humin, urmata de GlossoFactory , iar Brightwell de abia a colorat apa. Am pastrat Natural Humin ca referinta si am marit dozele la celelalte produsepentru a obtine o culoare asemanatoare cu cea de la Natural Humin. Pentru GlossoFactory a trebuit sa dublez doza(deci am folosit 2 ml), iar pentru Brightwell am folosit 6 doze, deci 7.5 ml. In concluzie Brightwell mi se pare mult diluat. Am incercat sa-i contactez sa-i intreb ce procente aci humic si fulvic sunt in produs. Mi-au raspuns relativ repede(avand in vedere ca i-am contactat in week-end dar mi-au spus ca nu-mi pot da aceste informatii. Un mare minus din partea mea pentru chestia asta. Ca referinta GlossoFactory contine 2% acid humic si 1%acid fulvic, acidul humic fiind cel care da culoarea neagra.
Sincer sa fiu nu stiu daca Nitrate minus te ajuta la ceva.
Este dificil sa te ajutam fara niste teste.
Fadds wrote:

Pestii au sosit din Cehia la comerciant, care i-a trimis imediat spre mine, fara perioada de aclimatizare...


Asta nu imi place deloc, am m-ai spus-o. Chiar daca comerciantul respectiv are o reputatie buna in Romania, faptul ca importa pesti si ii distribuie in tara sarind peste perioada de aclimatizare, nu e tocmai OK.
Faptul ca ceilalti au murit relativ repede, ma face sa ma gandesc ca poate au fos bolnavi. Ai remarcat simptome caracteristice pentru Tetrahymena?
 
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com