[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Pai , ia-l si. testeaza-l si spune-ne impresiile/ concluziile.
@alinutz80 Banuiesc ca ceea ce se gaseste in comert este pe baza de leonardit solubil. La care mai adauga ei (poate da, poate nu) ceva extract de catapa, arin, dude, stejar , kelp etc. Dar baza e leonardit. Acuma, poti gasi pe piata leonardit si ...leonardit, depinde de gradul de puritate si ce impuritati contin.
Un alt lucru interesant pe care l-am constatat: produsul solid pe care l-am testat are un pH conform etichetei de 8-10. Adaugat in apa de la robinet( pe care am last-o la statut o zi) va creste pH putin, cam 0.2 ( nu dau valori exacte ca nu am avut sonda calibrata). Acelasi lucru l-am constatat si la NaturalHumin. Daca mai ai Natural Humin poate refaci si tu experimentul. Sunt curios de rezultate mai ales ca la Cluj aveti si voi apa cam la fel de moale.

Nu stiu nimic de produsul ptr.creveti, eu am acces destul de greu la produse Dennerle.

@eversad Brightwell Aquatics se gaseste si in Romania, nu stiu daca poti gasi sursa de natural humin. Daca nu surse babesti, ceaiuri, lemne etc. Sau granule de turba (peat) de la Fluval adaugate in filtru.

PS: Referitor la leonardit. Colegul @samy in noul sau acvariu a introdus in substrat lemne arse. Sa fi fost asta un fel de poor man leonardit?

LE Disclaimer Nu incurajez pe nimeni sa urmeze ceea ce experimentez eu. Produsele din comert sunt mai scumpe dar safe.
Mi-a sosit acidul humic, din pacate va trebui sa mai astept pana vine cel fulvic. Asa ca am creat o solutie stoc, 500ml din ce am. Am facut doar 500 ml(de fapt cred ca vreo 600ml) si am folosit cam 16.5 g din acidul humic primit. Cand vine acidul fulvic o sa adaug vreo 3 gramela solutia pe care o am deja pregatita. amfacut ceva teste comparative la culoare cu Natural Humin si rezultatele au fost consistente cu ce am obtinut la produsul de la GlossoFactory(mi se pare firesc deoarece ca target am avut concentratiile de la GlossoFactory). Prin urmare a trebuit sa pun cam dublu din solutia mea ptr a obtine aceeasi culoare ca la Natural Humin. Ca pret am iesit de vreo 18-20 ori mai ieftin ptr. a obtine aceeasi culoare. Eu deocamdata sunt multumit sper ca si pestii sa fie fericit(nu cred ca are vreo legatura, dar o pereche a depus la scurt timp dupa ce am facut schimb de apa si am utilizat noul produs. Sa fiu sincer era cam timpul sa depuna o serie noua, dar imi place coincidenta).
Mai multe detalii nu dau deocamdata, nu este un produs comercial. Este adevarat ca a mai fost folosit in acvarii(conform cu reviewurile de pe net si spusele comerciantului), dar deocamdata este doar un test de-al meu.
Nestiutoarea wrote:Eu ma bucur ca pestii sunt bine si as fi vrut sa ii salvez pe toti! Acum, m am uitat peste rubrica aceea cu acvarii ?i am vazut o superbitate de acvarii si mi a trecut si dorinta de a detine un acvariu mai mare pentru ca, eu clar nu voi fi in stare de a amenaja un asemenea acvariu! Tare erau frumoase! Oare ce plante ar tb sa cumpar, deloc pretentioase, care sa arate ca un gazon asa cum vad pe la acvariile acelea?

Eu zic ca deocamdata sa te limitezi la ce ai.Va trebui sa stapanesti bine notiunile de carantina, ciclare etc., dupa care poti sa incerci sa aprofundezi notiuni ca fertilizanti, CO2, lumina, balanta nutrienti, alge. Doar dupa aia poti trece la aquascaping.
Rabdare, nu mai actiona la primul impuls!
dan.pavelescu wrote:N-am urmarit discutia prea atent, dar:

- Sera Mycropur contine Acriflavina (un antiseptic folosit in WW1)
Nu este benefic pentru plante, dar in poza vad echinodorusi, e posibil sa reziste.
- mai contine si ceva cupru, daca exista nevertebrate in acvariu n-o sa le placa deloc.
- posibil sa apara si o usoara deciclare

Acum, vanzatorul de la Coralis fie a nimerit-o la fix, fie e o simpla coincidenta ca si-au mai revenit pestii.

Daca a cumparat pestii tot de la Coralis sunt sigur ca nu e o simpla coincidenta. Ar mai fi de discutat despre ciclul vietii eventualilor paraziti,
dar cel mai bine este sa urmezi indicatiile unei singure persoane. Mult succes in continuare.
Superbi! Cam ce varsta au acum?
EverSad wrote:Ideea este buna.

Doar cu 'Brightwell Aquatics' a fost conditionat bazinul unde nu a mai aparut fungus pe icre?

L.E: am comandat Baktopur, pentru tratament si EasyLife pentru preventie.

(dozarea la Baktopur, nu am reusit sa o citesc. am luat cel mai mare 'pet/bidon' care erea' pe raft. )

Nu. Initial cu Natural Huminc caci am vrut apa mai neagra. Dar cum tie nu-ti place culoarea neagra poti adauga Brightwell Aquatics. Vezi si tu, citeste prospectele si vezi pe ce direcie vrei sa mergi.
Stiu ca voi fi offtopic caci nu este un produs comercial, dar am comandat acid humic 100% solubil. Produsul contine:
-humic 60% minim
-fulvic 15% min
-azot 0.81%(habar nu am sub ce forma, dar dupa ce fac solutiile si le pun in acvariu, concentratia va fi infima)
-fosfor 0.01% vezi observatiile de la azot
-potasiu 6%
O sa pun 33g in 1l apa pentru a obtine o solutie cu cel putin 2% humic. Cand o sa-mi vina(comanda separata) o sa mai adaug si ceva acid fulvic(ca sa obtin 1%target ptr acid fulvic). Am ales aceste valori 2% humic, 15 fulvic in confprmitate cu extractul celor de la glossofactory, singurul de la care am informatii. O sa urmez instructiumile de dozare ale celor de la glossofactory. Deocamdata voi incerca produsul in acvarii in care am si plante, la cele sterile voi folosi deocamdata produse comerciale.
Nu stiu daca se aplica in cazul tau, dar:
-in bazinul de reproducere am folosit albastru de metil sa previn formarea fungusului pe icrele moarte(ptr. a nu le afecta si pe cele sanatoase). Riscul era ca afecta intr-o oarecare masura filtrul biologic.
-De cand cu experimentele lui @alinutz80(merci inca odata) am inceput sa folosesc extractele de blackwater si nu am vazut aparitia fungusului pe icrele moarte(ca disclaimer, nici cele viabile nu au rezistat mult, caci belemegul de mascul le-a vazut ca un aperitiv apetisant odata ce au inceput sa eclozeze).
-extractul de la Brightwell Aquatics nu coloreaza apa, si cica reduce si din duritate. Nu ca o cura ptr ce ai tu, dar poate te inspira.
flo77 wrote:Esti sigur ca nu e HITH? Daca da, poti face rost de Metronidazol pur?

Greseala mea! Nu am remarcat aripioara. Mi s-a parut ca insistai prea mult pe gaurile de la nas si cea din stanga mi se parea cam mare.
Deh, batranetea.
Esti sigur ca nu e HITH? Daca da, poti face rost de Metronidazol pur?
MTS(Malaysian Trumpet Snail, a nu se confunda cu Multiple Tank Syndrome ) sau cum ar spune aia cu mai multa carte Melanoides Tuberculata.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Red-rimmed_melania
Fadds wrote:Astazi am gasit buretele-prefiltru infundat, in forma de clepsidra Apa circula inca, dar la debit redus.

Se pare ca a tinut aproape 2 saptamani... Trebuie sa nu uit, daca plec undeva mai multe zile, musai sa-l curat inainte.

Sau cauti un burete cu porii mai mari, special pentru concediu. .
Ca fapt divers eu am renuntat la fltrele bolborositoare cu o porozitate atat de mica.
Adevarul e ca din poze par a fi destul de solid construite. Poate ca ar fi interesant sa comand un hub si 2 senzori , il testez si daca nu imi place il trimit inapoi.
Nu ar fi scumpe, poate sunt eu influentat de pretul controlerelor de pe piata:$39 ptr unul wifi, 30 ptr. control local.
https://www.amazon.com/gp/product/B087Q3FHKC/ref=ewc_pr_img_1?smid=AON8DME687K1&th=1
dan.pavelescu wrote:https://www.amazon.com/MOCREO-Temperature-Waterproof-External-Refrigerator/dp/B09QM4P4VP/

Multumesc, le-am vazut. Ar fi si aia o posibilitatea, dar senzorii sunt cam scumpi, cam $30 bucata. Cam cat un controler. Poate de sarbatori mai scad pretul...
Cand eram tanar eram si eu prins in tot felul de proiecte diy. Acum iau in considerare costul, utilitate, safety si mai ales timp. Am ajuns la concluzia ca timpul meu este mai pretios decat o mica economie.
Nu stiu daca ai vazut aceste video-uri, dar am gasit multe informatii folositoare, mai ales pentru construirea de dulapuri pentru acvarii mari.
https://youtu.be/WLmi3oj_D8o
https://youtu.be/wPMn0xXjZF4
Neaparat o sa cumpar niste Sonoff TH de pe AliExpress, mi se par ieftine si solide.
In schimb nu sunt deloc impresionat de STC-1000 de la AliExpress. Sunt intradevar ieftine si dupa cum spunea @humbert sunt probabil de incredere. In schimb tot ce am vazut pe aliexpress sunt pentru montat in panouri. Nu am incredere sa le montez in afara unei cutii etanse datorita umezelii din camera cu acvarii. Prefer sa iau de pe Amazon un STC1000Pro-Wifi de la Elitech care este si etans si are si cele 2 prize incluse.
Nu mi s-a stricat inca sonda la Inkbird , dar m-ai facut curios sa vad de ce nu poate fi inlocuita, chiar daca este lipita pe placa. Ciudat este ca pe alte forumuri pe care activez, controlerele Inkbird sunt considerate foarte bune si de nadejde. Dar asta nu are importanta, important este ca fiecare are experientele luipersonale. Oricum multumesc pentru sugestiile oferite o sa dau in curand o comanda pentru Sonoff.
Humbert wrote:Eu folosesc de multi ani controlere STC, sunt ieftine si f bune iar sondele se pot inlocui.
Pt monitorizare la distanta folosesc Sonoff TH-10 sau TH-16.
Si am si o camera IP cu care vad si displayul la STC.

Chiar ma gandeam sa incerc si eu un controler de la Elitech, mai ales ca sunt mai ieftine decat cele de la inkbird(cele wifi si dual controler sunt la acelasi pret cu unul simplu de la inkbird). Nu eram prea hotarat deoarece review-urile sunt mai proaste decat cele de la inkbird. Tu de care controler de la Elitech ai?
Multumesc ptr. sugestia cu produsele Sonoff, cred ca ar fi solutia care ma aranjeaza cel mai bine. Am vazut ca ele sunt de fapt contolere, tu le folosesti doar ca monitoare.daca da, de ce?
Am vazut ca sonde de temperatura au doar din inox. nu au si din plastic? Sti daca este 10K?

Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to: