| Message |
|
|
|
Nu frate,nu prefiltru. Iei o bucata de burete(cumparat direct sau taiat din altul mai mare) ii faci gaura cu cutitu sau foarfeca pe mijloc daca nu are si bagi teava de la filtru cu partea pe unde trage apa direct in burete, asta pentru a nu trage impuritatile mari din apa si a le depune oe materialul filtrant din filtrul extern. Prefiltrul este un alt filtru extern cu bureti inauntru ce plimba apa prin bureti si o baga in filtru extern, o metoda foarte buna totusi.Metoda simpla este burete pe sorbul filtrului
|
 |
|
|
|
Hahahahhaa prea tare, sunt invidios !
|
 |
|
|
|
Burete doar pe teava de IN, in interiorul filtrului doar material poros.
|
 |
|
|
|
Hranitoarele automate nu le.am recomandat niciodata, pt ca dupa parerra mea elimina prea multa mancare, asta daca nu cumva este vba de 40 de africani. Mie imi place sa am control asupra cantitatii hranei, sa am grija ca fiecare peste sa primeasca ceva si ce alt mod mai placut de a te bucura de pestii tai daca nu atunci cand ii hranesti, modalitate prin care le poti observa temperamentul, pofta de mancare implicit cine si cat de sanatos este. Hranitorul automat este recomandabil pt situatiile in care nu are cine sa ii hraneasca, in rest bucura-ti-va de pestii vostri. Aspiratul substratului cat mai des este recomandabil. Nu prea stiu cum e cu substratul fertil, dar presupun ca mentenanta afecteaza procesul de hranire al plantelor. La substratul fertil sa ai grija doar sa nu rascolesti prea tare ^^
|
 |
|
|
|
Keep it up
|
 |
|
|
|
Haha nu spun decat ca vrei ceva simplu,dar ai ales Cuba ca planta tip covor ^^ mult succes ^^ hai sa vedem,m.as bucura sa reusesti ce ti.ai propus
|
 |
|
|
|
Nu,nu recomand deloc incepatorilor nici co 2 si in niciun caz bomba cu drojdie,riscand sa ucida pestii,sa le explodeze prin casa si alte de.astea. Un incepator are nevoie de acomodare cu propriul acvariu,cu pestii ,cu ritmul de crestere al plantelor, sa vada diferenta de crestere de la un nivel de lumina la altul, sa observe nevoile pestilor si sa le inteleaga semnele. Vrei un acvariu pe care sa il simti in totalitate al tau ? Gaseste un echilibru dintre nrul pestilor,nrul de plante, filtrarea necesara si modul in care actioneaza toate astea in chimia apei si abia dupa toate astea gandeste.te la co2. Haide sa invatam mai intai diferenta dintre filtrarea mecanics,biologica si chimica si apoi sa visam la olandeze
|
 |
|
|
|
In legatura cu hranitul, e simplu. Niciun peste nu va muri de foame in mai putin de 15/20 de zile,chiar si cel mai mic peste poate traii si pana la 30 de zile fara hrana. Mereu gasesc ei cate ceva: depuneri,alge,bla bla-uri. Nu ii hranesc o data la 3 zile,dar sunt momente cand le raresc hranirea in acest fel adica sa ii hranesc o data la 3 zile din varii motive: nu sunt acasa, le dau prea mult sau pur si simplu ii pun la regim. Este bine stiut faptul ca mancarea ce noi le.o cumparam este extrem de hranitoare si foarte bogata in calorii, fapt ce pestilor de acvariu le dauneaza in timp, deoarece nu sunt in salbaticie,nu au loc sa inoate, nu alearga dupa hrana, nu fug de pradatori ci sunt mereu pe modul "relantiu" abia consumand energie si grasimile ce se acumuleaza in corpul lor. Un alt fapt bine de stiut este acela ca de obicei noi ucidem pestii din prea mult hranit, daca ei abia asteapta sa fie hraniti din ora in ora,nu inseamna ca trebuie sa o facem,ei sunt doar niste cersetori si nu stiu cand sa se opreasca din mancat ^^. O alta chestie recomandata este ca o data pe saptamana sa aveti o zi in care sa nu ii hraniti deloc, iar la mine se intampla sa nu fie hraniti in fiecare zi, hrana din petshopuri fiind repet foarte bogata in tot felul de chestii ce ei nu au timp sa consume,ajungand niste obezi cu probleme de sanatate. Repet,nu ii hranesc doar o data la 3 zile, dar se intampla si asta. Deseori le dau zilnic.
|
 |
|
|
|
Fettilizanti,dar eu nu ma prea pricep la de.astea...plus ca plantelor le ia ceva timp pana se adapteaza de la un acvariu la altul, deci daca nu ai un program de lumina bine definit de la inceput, e mai greu pt ele sa se adapteze. Eu cu plantele sunt "ce.o fi o fi", personal prefer pestii si pietrele,dar ai rabdare ca sigur vei primii ceva indicatii de la gradinarii de aici
|
 |
|
|
Daca nu vei suprahranii,nrul melcilor nu va creste exponential incat sa deranjeze vizual,pt ca melcii deranjeaza doar vizual,in rest aduc doar beneficii. Eu personal din cand in cand imi reconditionez populatia de melci din petshop din acvariile cu plante, pt ca hranesc pestii si odata la 3 zile,asa ca melcii mei dispar in timp  )
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Eu as recomanda macar sa speli buturuga cu apa fierbinte la dus, si apoi sa o bagi in acvariu.
Cand am buturugi din magazin de specialitate, le spal bine la dus cu apa fierbinte....apoi le las cateva zile in galeti cu apa....sa ia apa....apoi le spal iar cu apa fierbinte si le pun in acvariu.
o are de ceva timp, a avut.o si in acvariu inainte timp de o luna, nu e direct din petshop. Dar da, orice lucru de pus in acvariu, recomandabil ar fi sa fie fiert, OBLIGATORIU daca e din natura
|
 |
|
|
|
Fierberea are loc in principal pentru a elimina eventualii virusi/microbi. Sfaturile celor care urgenteaza fierberea cu sare,bolovani peste ,legat,lipit, etc mi se par inutile,pt ca in cateva zile,acea buturuga se va scufunda de la sine. Daca e deja fiarta,bag.o direct si o sa vezi ca se va scufunda rapid,de obicei 3/4 zile. Daca ai tinut.o pe cine stie unde si vrei sa fii sigur,trage.i o fiertura la rapid si bag.o apoi direct, fara complicatii.
|
 |
|
|
|
Pana la FUND ! pentru ca altfel, bacteriile alea din substrat devin nocive de indata ce se rascoleste substratul. La fiecare schimb de apa, este recomandabil a se sifona substratul.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nu superi pe nimeni, caci de.aia suntem aici. E doar mai usor de urmarit daca e totul dintr.o bucata. Ne bucuram ca e mai bine totul si da,intr.adevar o sa dureze ceva.
|
 |
|
|
|
Acvariul trebuie sa fie un colt de natura,unul de relaxare si ambianta placuta. Plasticurile si corabiile etc sunt pt comert,profita de naivitatea si banii oamenilor, insa dauneaza apei(se strica mai repede) ,afecteaza pestii prin zgarieturi de la marginile ascutite,grunjoase sau blocare in diferite gauri ale lor. Substratul nu e imperios necesar a fi schimbat neaparat acum,caci afecteaza doar vizual,insa corabia si plasticul trebuie eliminate. Pt a nu cheltuii aiurea si a nu baga microbi/pesti bolnavi sau inutilitati,nu asculta de vanzatorii din petshop pt ca ei sunt acolo sa vanda, ci de un pasionat. Suntem multi aici, vrem doar binele tau si al pestilor.
|
 |
|
|
|
Cred ca si cei ce au primit semi plangerea se minuneaza. Mie nu imi place mustul, pt ca e vin fara alcool. Cea mai proasta investitie e aia in care bei fara sa te imbeti ^^
|
 |
|
|
ionionut wrote:Nu pot sa cred ca ati primit deja citatie : )
Mie mi-au dat ,,termen in cunostinta" abia pentru saptamâna viitoare !
Demersul de a sterge tot e evident tardiv, oricum eu am atasat si toate capturile de ecran.
Succes !
Jnebun, frate ? E forum de acvaristica, nu vreau sa aud/vad asa ceva aici. Intru sa ma relaxez,nu sa imi vad prietenii acvaristi amenintati cu legea, ca nu "a dat nimeni in cap" nimanui, wtf. Hai pe bune. Poate sustin algele pe geam, dar asta e putin deplasat de la ce avem nevoie pe acest forum/site si implicit in aceasta pasiune. Sa nu dam in teribilism tip instincte primare, mai ales de noua generatie tip internet, suntem evoluati si putem mai mult de.atat. de exemplu,am de donat un acvariu de 80l si un mini filttu aquael
|
 |
|
|
Comparabil cat si asemanator(ca face acelasi lucru) dar nu PRECUM matrixul. Ia de ambele ^^ comanzi matrix de pe net si iei eheim substrat din magazin. E bun si substrat-ul, sa sti 
|
 |
|
|
|
Desi sunt considerati easy fish,sa stiti ca cory sunt pesti foarte sensibili,ei sunt de obicei primii ce "declara" daca apa nu e ok, sunt ca boistenii din rezervoarele de apa potabila(poveste lunga aici)
|
 |
|
|