[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Sa sti ca un debit mai mic face bine, mai precis mai mult timp pt bacterii sa "trateze" apa in interiorul filtrului. Poti sa le pui in paralel,unul pt debit puternic si celalalt mai slab
Ai trezit numai nostalgii in noi cu topicul asta. Respect si pt faptul ca le.ai citit nu doar avut(sper ^^ zic sper desi se vede in acvariile tale)
Am zis si recent si mai demult, zeolitul a fost primul de care am aflat ca poate fi reconditionat cu clor
Nu e deloc inutila,in special daca la fel de bun precum gama Seachem doar ca nu avem multi/niciunul inca materialul acesta. Ii va ajuta pe cei ce vor avea in viitor.
F bun topicul creat, eu folosesc de ceva ani(2014) aceiasi bureti de Aqua-el Turbo 1000/1500 cumparati la bucata(mai precis exista o cutie cu 2 rezerve), plus un burete de la fostul filtru(aqua el 1000). Pana atunci,foloseam burete din ala albastru din canistra de Sun Sun(se gaseste mai prin toate filtrele), e bun si el dar cele de la Aquael au si o rezistenta pe termen lung la presiune, de exemplu cand e presat de geam cand e pe teava de in, dupa ani intregi de folosinta tot isi revin la dimensiunea cilindrica( cel albastru de la filtru extern dupa jumatate de an ramanea presat pe partea unde era geamu).
Prin urmare, eu recomand pe cei de la Aqua-el Turbo, dar nu pot spune ca am experimentat si alte firme, pur si simplu am dat de ei si mi.au placut
L.E.: am avut si din aceia pufosi si densi pt bolborositor, dar dupa doua saptamani OBLIGATORIU trebuia sa ii scot si sa ii clatesc.
Ce as vrea si eu sa am comunitari la mine nu razbesc ca am doi asasini si cand le e foame, se dau jandarmii la ei. La ciclide nu mai zic, au fost inghititi cu totul. Nici macar cei de substrat nu razbat. Vezi ca asasinii nu deranjeaza plantele decat daca ai melci de substrat.
Daca tot ai facut.o, fii cu noi aici. Fiind aici nu vei invata doar tu de la noi ci si altii de la tine(cat poate si noi). In acvaristica mereu este cate ceva de invatat.
https://youtu.be/ImRMkHXPdtM
Ai grija cu neonul, sa nu curentezi pe careva
Incalzitorul intr.adevar trebuie dat jos,daca nu are loc apleaca.intr.o parte a acvariului incat sa intre bine.(nu de tot dar nici prea putin). Poti pune pe post de capac si o bucata de geam,plastic, orice macar cat grosimea neonului,pentru a nu face vreo nefacuta,mai ales daca ai pisici sau copii(ma refer ca neonul sa stea pe ceva, de preferat pe capacul acvariului sau suspendat)

Ah, era sa uit: acvariul asta mititel arata foarte frumos asa sa sti ^^
Nu inteleg mesajul,pentru ca eu spuneam de urmatorul posesor al acvariului sa il faca frumos si sa il prezinte. Cuvantul corect era "showroom" dar am folosit o romaneasca pentru mini amuzament, aici suntem intre prieteni, de aceea am folosit si cuvantul concretizat...pfff...si inainte eram satui de noi insine dar stupiditatea cu covidu ne.a inrait incat sa credem numai aiureli.
cine il primeste, il showrumuieste ^^

Pe scurt, cine il ia, il arata "concretizat"
toate ca toate, dar rabdare cu tratamentele caci numai ce i-ai supradozat. mai asteapta 3/4 zile sa isi mai revina
cel mai simplu, luati de pe aquariumprest.ro sau alte siteuri similare(iazz.ro, nevertebrate.ro ) filtre cascada, substrat si tot ce va mai doriti, iar pana ajung ele aveti timp sa curatati si sa o luati de la inceput cum trebuie. De pe seba-shrimp.ro puteti achizitiona pesti micuti sau creveti pt marimea acvariului si uite asa o sa aveti un colt de natura fara vanzatorii aceia
daca vrei ceva lemne frumoase( care sa elimine si tanin pt a imita apele naturale ale pestilor) cauta pe aquariumprest.ro. in petshop gasesti dar la suprapret si nu ce trebuie de multe ori, iar nucile de cocos le poti face chiar tu dand 10 lei pe o nuca de cocos din Lidl.
intr-adevar, ce multi parinti nu inteleg este ca atunci cand achizitionam un pestisor, oricat de mic ar fi, copiii se ataseaza si am mai discutat acest lucru si pe alte topicuri de pe site-ul acesta, ma "cert" deseori cu parintii din petshopuri ce fac greseli cumplite, iar replica lor este in mare aceeasi:"daca moare asta, luam altul dupa o saptamana". Ce nu inteleg ei este impactul major psihologic pe termen lung asupra copiilor si implicit asupra responsabilitatii- sau la polul opus - nepasarii asupra animalelor si a mediului inconjurator a copilului in viitorul si formarea sa ca adult. Un pestisor mic azi inlocuit cu altul dupa doua zile este ca si "cine fura azi un ou, maine va fura un bou". Copiii se ataseaza si de papitoaie, dar de o vietate...

sfatul meu este ca decat sa mai luati unul acum care sa moara din aceleasi motive ca si ultimul, mai bine asteptati pana aveti un acvariu optim, un colt de natura relaxant cu scuza pt copil ca l-ati dus inapoi la magazin pana se face apa curata. (aici mentionez ca daca apa este clara cristal, nu inseamna ca este si buna de tinut vietati, amoniul in apa este amoniacul din aer)
ce samy vrea sa exprime este ca ai corali, testoase, pesti de apa sarata, scoici ucigase si cufere ca decoruri in acvariu( de apa dulce).
Si da, pt ca e mai usor sa clatesti un burete colmatat din exteriorul filtrului decat o pasla usor colmatabila din interiorul filtrului, care dupa cum le stim, au garnituri firave, cu capace si manere de plastic, bla blauri care daca se tot deschid la fiecare scadere de debit de la colmatare, risca sa se duca de tot lunga viata a unui filtru
Innebunesc cand vad ca tratamentul multora pt gris sunt chimicalele. profit de moment pt a spune inca o data ca grisul se trateaza prin ridicarea temperaturii si atat! Nu sare de mare,nu de himalaya,nu cu iod, nu chimicale, nimic. Mycopur este pt fungus,nu trebuia sa bagi si costapur, practic ai dublat cantitatea recomandata de medicamente si i.ai tinut 5 zile acolo. Pestii se hranesc 1 data,maxim de doua ori pe zi si nu, nu vor muri daca pleci o saptamana de acasa si nu au cine sa ii hraneasca. Zebra aia ca e sau nu gestanta, nu vei sti pt ca ai o gramada de pesti ce vor hali icrele imediat ce le va elibera. Deocamdata fa.ti griji de calitatea apei si de sanatatea celor pe care ii ai, nu mai adauga alti pesti, ju mai adauga tratamente si ai grija cu curatarea filtrului daca intentionezi a il curata curand, pt ca medicamente decicleaza acvariul.
Alinutz, multumim ca te ocupi de userii cei noi cu atatea detalii.
Simona, felicitari ca iti pasa de vietuitoarele tale si ca ai presupus bine ca cei de la petshop sunt acolo doar sa vanda. Un acvariu nu este doar un peste intr.o apa, ci invata copiii sa fie responsabili si ajuta adultii sa se destreseze/relaxeze si sa se simta niste mini zei cand vad ca niste fiinte o duc bine datorita implicarii lor asupra mediului respectiv
bun, sa ne tii la curent in continuare cu ce bagi si merge/nu merge, mai mult ca sigur am avut/vom avea nevoie

L.E.: un coleg din topicul de mai jos zice ca a scapat de alge cu Protalon. Ia vezi, poate functioneaza

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: