| Message |
|
|
|
Apropo de pestii cardinal, stiati ca sunt de fapt pesti de apa rece ? :O 18-22grade in mediul din China,nu sunt pesti tropicali. Chiar nu stiam
|
 |
|
|
Bre,din toata asta eu zic ca de doua luni am lasat si eu geamul din spate sa se umple de alge , noi stim deja de ce, dar pentru incepatori:
1: algele alea de pe geam sunt chiar mai folositoare decat am crede,in special pentru pestii ce au nevoie in dieta lor si de verdeata(ancistrusi,pleco,unele ciclidde)
2: nu am fundal, mi.e lene sa pun si plus ca la un acvariu cub ca al meu, poate vreodata ma hotarasc sa il intorc pe alta latura,schimbandu.i peretele cu alge  ) algele fiind mai usor de indepartat decat un colant(de multe ori,nu intotdeauna)
|
 |
|
|
|
Daca e vorba de 1/2 mm,mai mult ca sigur se va uniformiza odata cu greutatea apei,in special ca acel parchet este daca nu ma insel, acele bucati de lemn subtiri ce nu stau chiar lipite una de alta odata cu trecerea timpului. Poti pune si un izopren(neopren?) de gimnastica sub stand/acvariu,pentru a se uniformiza tot de la greutatea apei. In Decathlon gasesti sigur,sunt maxim 30lei
|
 |
|
|
|
topicul acesta mi-a scapat, dar clar acel betta nu a facut blocaj intestinal de la creveti, pt ca creveii sunt hrana vie,usor digerabila, bla bla, ci mai degraba de la hrana procesata.
|
 |
|
|
|
Stai linistit,sunt chestii inofrnsive din substrat,dispar daca o sa dai mai putin de mancare si o sa sifonezi substratul mai des.
|
 |
|
|
|
cei mai ok bureti ce i-am folosit de-a lungul timpului si pe care am continuat sa ii cumpar au fost buretii ce se folosesc pentru filtrele aquael turbo 1000/1500. porozitate perfecta, isi revin inapoi la dimensiuni chiar daca sunt presati de filtre/decor de-a lungul timpului, etc.
|
 |
|
|
|
Eu vizitez des ca orice acvarist,petshopurile si la sectiunile de acvaristica,mereu vad oameni ce isi cumpara boluri si plastice, iar pe multi vanzatori ii cunosc si au experienta ca acvaristi dar nu pot sa le zica clientilor:"ba,nu lua aia, nu lua aia,uite mai bine nu stiu ce....etc",asa ca deseori intervin eu ca un nesimtit si ma bag in seama cu clientii,spunandu le ca nu e bine ce fac,ce cumpara. Deseori raspunsurile lor sunt semi agresive,mai ales din partea sotiilor,ultima de acum cateva zile spunandu.mi ca ea crede ca e suficient pt un pestisor,chiar daca acel peste era un caras. Si deseori spun ca ce daca mor,ca iau alti pesti si tot asa,fara sa se gandeasca ca acei copii se ataseaza de pestisorii respectivi si ca nu e bine nici pt copii,cat mai ales pt pesti si comertul acvaristicii adevarate. Impulsurile astea de moment sunt totusi din cand in cand constructive,de exemplu pe mine m.au facut adult fiind, sa imi rascumpar greselile din copilarie fata de pestii chinuiti, incercand sa le ofer acestora de acum un trai cat mai bun. Poate nu ma atragea atat de mult acvaristica daca nu aveam copil fiind 30 de pesti in 15l.
Sa bage melci oricati de oricare,sa sifoneze atat substratul cat si apa , nu cred ca vor iesi din bol/acvariu si chiar daca se intampla,nu o vor face toti. Sa elimine plantele de plastic,pot ajunge focar de infectie a apei, tot ce e prin apa se lipeste de acele plastice. Un acvariu ar fi ideal de orice dimensiune,fata de bolurile ce dezorienteaza in draci pe saracii pestisori.
|
 |
|
|
Fadds wrote:
Totusi, ghiveciul negru pare suspect de marginalizat acolo in stanga, l-as pune printre cele mai deschise la culoare, sa nu se interpreteze... Traim in niste vremuri delicate.
Lasa.l acolo,lasa.l acolo  eu zic ba chiar sa le tragi pe celelalte mai departe de el  )))
|
 |
|
|
|
In lipsa oxigenului, nu ar mai exista "oxidarea" celulelor si omul nu ar mai imbatranii
|
 |
|
|
Su per bi ta te ! Eu personal as pune Mai multi bolovani pe centru,am ceva pt bolovani  )
|
 |
|
|
A gasit in google traducerea pt "regulat"  ))
"Tetraedul regulat...."
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Eu cred ca e vba de paraziti branhiali,dar fara analize la laborator sau useri ce s.au confruntat cu asa ceva pana acum si sa fie activi pt a ne povesti ce si cum,nu putem sti. Recomand Tremazol de la Sera,pare mai serios si cu o gama larga de actiune,dar sa sti ca operculii ii vor ramane asa pe veci,poti observa doar daca nu mai sunt inflamate branhiile,daca nu mai e apatic si daca se hraneste. aici e un joc de noroc mai mult, in caz ca nu gasesti Tremazol, cauta Spirohexol de la Jbl sau daca chiar ai bani,Nematol.
|
 |
|
|
ionionut wrote:
Si pune dom'le niste carasi in groapa aia...
Stai,nu are deja ? :
De ce ti.ai mai facut bre apa multa daca nu e pesti ?
|
 |
|
|
 ))))))))))
|
 |
|
|
|
dau si eu un comment la africani, spunand ca arata superb si felicitari ^^ motivul pt care nu sunt cu africanii este ca nu le pot urmari evolutia cand sunt 100, cu americanii e mai usor ^^ inca o data, felicitari! superbitate de acvariu, m-as uita la el o ora continuu
|
 |
|
|
|
nu te stresa atat. daca unui peste ii e foame va manca. In cazul in care nu se adapteaza sau e bolnav pestele nu mananca, dar in rest se hramesc cu orice pana ajung sa inghita si mancarea ta. incearca cu fulgisori din aceia ce plutesc la suprafata, indiferent de brand, vei vedea ca daca nu ii hranesti 2-3 zile, vor simtii mirosul si vor venii singuri la hrana.
|
 |
|
|
|
Mai asteptam si vedem din mers. Rainboe nu cresc chiar enorm de mari,dar au nevoie de acvariu mare pt ca sunt intotdeauna intr.un continuu inot si in continua miscare
|
 |
|
|
|
Eram curios ce va face din americani daca din africani a facut ce se vede mai sus. Incercam si eu
|
 |
|
|
Fadds wrote:
Sunt foarte curios de noul proiect
Bineinteles ca americani ^^
|
 |
|
|