[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
EverSad wrote:Ce seamana cu 'gris' dar nu are forma de 'gris' ?

O singura varianta: ....

Mi se pare o deductie logica.
In schimb mie nu mi se pare ca seamana cu gris(dupa poze). La gris corpul pestelui este plin de puncte albe.
Eu nu ma incumet sa sugerez o boala sau tratament. In schimb as recomanda ca daca ai inceput un tratament sa-l continuui pana la sfarsit. Deasemenea la orice medicament folosesti este indicat sa te informezi care este substanta activa.
@eversad din curiozitate, ce te-a determinat sa spui ca este epistilys?
Ca sa nu fiu inteles gresit: nu cred ca este gris(Ich), dar unele medicamente folosite in tratarea grisului pot trata si infectiile cu fungus. De exemplu Ich-X poate fi folosit in tratamentul contra Saprolegnia.
Nu cred ca e gris, dar nici la ce m-am gandit eu nu pare a fi. La gris pestii sunt plini de punctulete mici albe.
Eu as urmari cu atentie topicul colegului @eversad referitor la Oscari.
Da, cam nasol sa-ti moara atatia melci deodata. Dar ca regula generala pentru orice medicament planuiesti sa folosesti: alege cativa melci "erou" pune-i intr-un recipient separat, pune aceeasi doza din medicament in acel recipient si vezi cum se comporta "eroii". In felul asta eviti surprizele neplacute.
EverSad wrote:
flo77 wrote:Te incumeti sa-i faci tratament cu permanganat de potasiu?

Cu permanganat de potasiu, in nici un caz. (trebuie sa fac tratamentul in bazin)

Incerc cu albastru de metilen. (nu decicleaza si nu omoara melcii)

Cu permanganat, este ca si cu apa oxigenata: Efectul bactericid, apare prin eliberarea oxigenului...

Rezulta ca bacteriile din filtru si melcii: se duc pa' .... (pe cealalta lume)

Sigur ca da, fa ceea ce esti tu comfortabli sa faci.
Dar ca sa sti, pe instructiunile de la Kordon pentru albastru de metil scrie ca omoara plantele si este periculos pentru filtru biologic. Cand am facut tratament pentru fungus pe icre(adevarul este ca problema fungusului s-a rezolvat) am considerat filtrul deciclat fara sa fac masuratori(mai ales datorita interferentei intre culori).
Am sugerat permanganat de potasiu pentru ca il scoti mai usor din sistem dupa terminarea tratamentului.
Greu de spus dupa video.
In orice caz nu ii mai lasa sa moara in bazin si mai ales sa fie mancati de alti pesti.
In video mie mi s-a parut ca petele pe ei sunt destul de marisoare si nu chiar albe, mai mult o tenta de gri. Este adevarat sau ma insel eu?
Te incumeti sa-i faci tratament cu permanganat de potasiu?
E bine ca incepi un tratament. Va trebui sa urmaresti evolutia pestilor si daca nu vezi nici o imbunatatire va trebui sa-l schimbi.
In alta ordine de idei , eu raman la parerea ca nu este gris/ich . Cel putin pozele nu sunt concludente in aceasta privinta.
Daca pata aia pare mai mult ca o decolorare si daca incepe sa se intinda ar putea fi altceva. Eu sper sa nu fie.
De cand ii ai pe ember tetra?
Arata bine!
Nu prea vad eu bine, dar din poze nu pare a fi Ichyophthirius multifilis.
Vorbeam de partea a doua, aia care incepe cu fmm.
Si nu-ti face sange rau, s-a vrut o gluma.
dan.pavelescu wrote:
alinutz80 wrote:
Dar totusi ai putea invata o asistenta sa schimbe putina apa....si eu la birou l am invatat pe un coleg .... si daca e grav il rog pe el sa schimbe apa

Exclus. O sa fac o instalatie de auto water change, cand o sa am timp.
Momentan ii slugaresc pe altii in tari straine, fmm austria cu cine te-a inventat

Samy, esti pe faza?
M-am tot uitat peste Sonoff TH10 si TH16 , cred ca nu se mai produc si au fost inlocuite cu Elite. Ca timp de livrare dupa sarbatori si daca mai adaug timpul si materialele necesare realizarii unei instalatii electrice decente nu pare prea atragator
Am gasit un deal pe ebay la ceea ce mi-a propus initial Dan in postul#2. Am gasit senzorii cu display la $22 si cei fara display la $16. Am comandat si gateway-ul - IBS-M1 Wi-Fi Gateway(poti conecta 50 device-uri). L-am gasit la $30.
Si pentru ca mi-au mai ramas bani am comandat si un controller wifi Inkbird ITC306A. Vine cu 2 senzori de temperatura(alarma cand diferenta de temperatura aratata de cei 2 senzori depaseste o anumita limita. A fost vreo 37$.
Tocmai am pus comanda ar trebui sa le primesc in maxim 10 zile cu exceptia senzorilor cu display caci vin tocmai din China(ca i-am vrut eu cu sonda din plastic, nu din inox).
In prealabil am comandat un controler STC-1000WiFi de la Elitech.
A fost vreo37$, a venit cu sonda de plastic, 2 prize incorporate(una incalzire, alta racire), carcasa solida , setare usoara, histerezisul minim dev 0.2C atat la incalzire cat si racire, sonda se poate calibra. Mie chiar imi place scula , sa vedem cum se comporta in continuare.
Pentru ca se vorbeste de uree, stiai ca pestii de apa dulce(cu mici exceptii) nu elimina uree decat in mici cantitati? Ei elimina direct amoniac.
De curiozitate, iti mai aduci aminte care au fost valorile maxime de NH4 si NO2?
Ai remarcat daca au inceput sa se formeze alge si de care?
O lectura interesanta. Si bineinteles un link catre in produs, care poate merita testat

https://www.garnelio.de/en/blog/water-chemistry/humic-substances-the-unknown-wonder-weapon-in-the-aquarium

https://www.garnelio.de/en/natureholic-crusta-humin-liquid-125ml
E porci dom'le, e porci. Da' lukitza de cevrei tu maieuri? Ca-i scumpe , de ce faci risipa?
EverSad wrote:https://www.nevertebrate.ro/conditioner-dennerle-humin-elixier-500ml-pt-2500l-19372

Asta: pare elixirul universal pentru ce am nevoie. (ramane si apa necolorata maro' )

Face ceva in realitate? ori este pe modul: sper ca...

Ok, am avut timp sa ma uit atent pe acest produs. Se pare ca contine extract de "botanicals" un fel de ceaiuri de care pomenea colegul @ varolluis.
Din ce am observat eu culoarea este cu atat mai intensa cu cat se foloaeste mai mult leonardit. Ca de exemplu cele 2 produse de la Discusfood.com de care am mai discutat: Natural Humin si AmazonTonic. Amazon Tonic este un ceai mai concentrat din frunze si nu va colora apa, pe cand Natural Humin banuiesc ca are in componenta o cantitate insemnata de leonardit. Produsul de la Brightwell Aquatic are de toate in componenta, dar nu atat de mult leonardit. Ca o paranteza, am discutat cu cei de la Brightwell Aquatics despre procentajele de acid humic si fulvic dar nu vor sa le faca publice, desi intr-un fel ar trebui s-o faca.
@alinutz80 pe site-ul de la discusfood.com spun ca reprezentantul lor in Romania sunt cei de la iaziri si acvarii din Arad. Numai aduc produsele celor de la discusfood?

Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to: