[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fadds
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Message
Upgrade:
Am achizitionat un filtru Eheim 2260 pe care l-am umplut cu tot ce am gasit prin gospodarie: bureti de pastic (polipropilena mai exact )
Am intrebat pe site-ul aquariumscience.org cati buretei intra in canistra asta, mi-a estimat 150.

Am reusit sa inghesui 154 de bucati aranjandu-i astfel incat sa se inchida fara probleme capacul, dupa cum se vede in poze. Pret canistra 1238 ro, pret 18l material filtrant 80 ron.
Tu nici nu ai terminat ciclarea si deja torni Easycarbo.... Mai era cineva pe aici care a gresit doza si si-a deciclat filtrarea.

https://www.sunkengardens.net/blog/2017/1/14/the-myth-of-liquid-co2-and-the-dangers-of-glutaraldehyde-az2w7
Samy wrote:Sper sa se observa astazi era pe toata sticla , interesant este ca si in bazinul mare si in cel mic . Daca eram öa inceput intelegeam dar asa nu am nici o idee. Plus ca mia scazut debitul la cel mic mult, chiar dac? acum doua zile am curata furtunele si filtrul.

Ai multe substante organice in coloana de apa. Trebuie sa ai grija sa nu se descompuna ceva pe acolo, ma refer la plante. Sau ceva nu merge bine cu biofiltrarea, poate ai prea putin oxigen dizolvat.

Cand aveam plantat mi se infunda repede filtrul cand nu agitam suprafata apei, din zgarcenie sa nu pierd CO2. Cand am marit oxigenarea si am bagat mai mult CO2 in consecinta, s-a remediat problema.

Daca folosesti incalzitor, seteaza-l sub 25. Cu cat e mai cald cu atat putrezesc lucrurile mai repede, cu atat consuma mai mult oxigen. De asemenea scade saturatia maxima O2 cu cat e apa mai calda, dar cred ca am mai spus mai sus.
Samy wrote:Mai o nelamurire ,in amndoua bazine de 2 zile mia aparut pe in si out de sticla un fel de panza alba ce poate fi

O poza face cat 1000 de cuvinte...
Multumesc pentru sfaturi.

Si ca sa incheiem la subiect, aici e o poza cum trebuie sa arate o suprafata bine valurita.
Lungime acvariu 140cm, pompa de valuri e acolo in spate, face (aproape) toata treaba.
Pana s-a produs pe la 6 dimineata, singurii consumatori activi puteau fi frigiderul, centrala termica si cele 2 filtre canistra de 45w...
EduardB wrote:
Dupe' asta: sunt convins ca o sa iau si eu un ban' cand se va ivi ocazia.

Stai linistit, si tu esti on topic: pentru o oxigenare cat mai buna avem nevoie in primul rand de curent la priza.

Multumesc inginerilor si electronistilor pentru lamuriri
Apropo si eu, acum cateva zile am ramas fara curent vreo 15 minute. Problema e cand a venit la loc mi-a sarit siguranta principala. Daca eram in concediu pe undeva era dauna totala.

Aveti vreo idee cum pot preveni un asemenea dezastru?
Eu nu mai folosesc bureti pe IN.

Din motive care nu imi sunt clare inca, mediile din canistrele mele ( bureti spuma poliuretanica 20-30ppi) refuza sa se colmateze. Au trecut 9 luni fara curatare, debitul la fel de puternic.

Probadbil au inghitit mult nisip in tot acest timp, dar nu cred ca trece de bureti ca sa ajunga sus la pompa.
Ce debit aveau cele 2 pompe? Intreb pentru eu folosesc una singura care imi valureste 80% din suprafata apei dar imi cam muta nisipul. Partea buna e ca nu am nimic de aspirat.

PS Nu e poluare, eu zic ca suntem on topic
ocean wrote: Da, ideea de baza e ca recomanzi acelasi lucru "valurire" in detrimentul pietrelor de aer

In general recomand valurire.

Am recomandat suplinire cu piatra de aer la discusi, care traiesc in apa mai calda unde un plus de ppm O2 dizolvat ajuta atat pestii cat si filtrarea. De asemenea sunt pesti care nu tolereaza la fel de bine curentii puternici de apa.
Pare amuzant asa trunchiat.
In varianta originala are sens:
Fadds wrote:
ocean wrote:Oxigenarea apei acvariului se face cel mai bine prin valurirea suprafetei prin curent de apa, nu cu pietre de aer desi asa face mai tot poporul

Nu stiu de unde ai auzit chestia asta, in teste ies cam la fel cele doua metode.
Si, ce e mai important, folosite impreuna dau o concentratie mai mare de oxigen.

Sursa:
https://www.aquariumcoop.com/blogs/aquarium/air-stones-the-secret-weapon-every-aquarium-needs
https://www.youtube.com/watch?v=8ijCUmFM7Ww
Nu este necesara adaugarea unei pietre de aer daca teava de iesire a filtrului extern este pozitionata astfel incat sa agite cat mai bine suprafata apei, adica sa se formeze niste mici valuri ("valurire").

Cu cat suprafata valurita e mai mare cu atat oxigenarea e mai buna.

Acum probabil e prea tarziu, dar pe viitor poti incearca sa mentii 22-23 grade. Bacteriile vor fi defavorizate, plantele avantajate. Si vei avea mai mult oxigen dizolvat.

Cei de la Green Aqua ziceau intr-un video ca mentin acvariile la 22 grade (cand nu e vara).
De curiozitate, la ce temperatura si mentinut bazinul infestat de ciano?
Colegul alinut80 a uitat sa aminteasca de solutii alternative (mult mai bune, parerea mea) pe care le foloseste pt obtinerea efectului de blackwater.

Eu nu recomand frunzele catappa, care intra in descompunere si ajung hrana (carbohidrati) pt bacteriile heterotrofe.
In general nu lasam niciodata resturi vegetale sa se descompuna in acvariul nostru.

Doar daca urmarim aspectul estetic al acestor frunze putem face un compromis cu mentiunea ca se vor colmata mai repede mediile de filtrare.

Din alt topic:
alinutz80 wrote:De data asta am folosit pt a avea blackwater Natural Humin de la DiscusFood - https://www.discusfood.com/water-conditioner_wasseraufbereiter/ pe care il recomand din toata inima pentru toti cei care vor sa aiba blackwater adevarat. Cu 10ml la 100l de apa va iesi un blackwater cum trebuie....acum sa vedem cat tine in timp. Dupa primul dozaj se pot pune 6ml la 100L de apa.
Pana acum am folosit diferite solutii pt a avea blackwater (pe langa catappa si conuri arin), dar nu prea au fost ok: Prodac Biotrix Blackwater, Tetra Torumin, Sera Blackwater etc
De ce lasi mancarea sa putrezeasca pe substrat?

Felul in care arata Corydoras si Ancistrus ma face sa cred ca nu ai mai curatat de ani de zile substratul, ei sunt cei mai expusi la mizeria aia.

Cand schimbi apa aspira temeinic substratul in profunzime, ia-ti un aspirator de substrat daca nu ai.

Hraneste pestii o data pe zi cat pot manca in maximum 30 de secunde fara sa ramana mancare neconsumata. Daca ramane mancare neconsumata o aspiri direct, nu o lasi acolo sa vezi ce mai creste pe ea.
La plantele cu tulpina incearca sa respecti regula 1 specie la 1 grup. Adica sa nu ai 4 grupuri din aceeasi specie in fiecare colt al acvariului.

Se planteaza firele grupat asigurand o distanta intre ele in funcie de dimensiunea frunzelor pentru circulatia apei si pt lumina.

Exista plante de fundal, de mijloc si frontal (gazon), pentru fiecare specie gasesti informatii online privind viteza de crestere si inaltimea atinsa, astfel vei sti unde sa o plantezi.
Si nu uita de minciog.
Bafta!
Pare Hygrophila corymbosa.
 
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com