Aerarea apei nu este degeaba, pestele betta poate nu are nevoie, dar filtrarea biologica absolut da.
Un filtru mic cascada sau un buretel cu fir de aer sunt ok, nu produc curenti puternici de apa.
Urmeaza sfatul de mai sus al colegului, pana se cicleaza acvariul 3-4 sapt, ai grija la apa de schimb sa nu fie rece.
Hraneste o data pe zi foarte putin. Asta inseamna cateva granule, una cate una i le arunci la nas, sa vezi ca le mananca. Daca nu mananca imediat nu-i mai dai. Sursa cea mai mare de poluare biologica e hrana neconsumata in descompunere.
AnDr3yy wrote:Multumesc mult de raspunsuri, am comandat eheim professionel 4+ 600 , acum astept sa vina.
Felicitari pentru alegere.
O observatie scurta - 11 ciclide africane in 100 si ceva de litri s-ar putea sa se lase cu scandal cand se apropie de maturitate sexuala. Posibil sa fii nevoit sa faci upgrade-ul ala mai repede si sa mai iei niste pesti
Cum arata apa dupa 3 zile de cand am inlocuit unul dintre filtrele Sunsun 704 cu Eheim 2260 cu medii noi, neciclate.
Poza facuta pe lungimea acvariului (140cm), cu focalizare pe sorbul de la Eheim din spate.
Click si zoom pt rezolutie completa
Primul link: Scriu astia revelatia, fara a specifica: pe ce MM de bazin au facut testele si ce dihanii contine.
Linkul doi: iar vaz pozele alea cu ciclide si un' pleco, inserate intre randuri.... deja ma gandesc ca au manarit astia pozele referitoare la claritate.
Ce ma nelamureste:
1: Volumul si incarcatura biologica a subiectului de teste, care/ce si cum. (nu am reusit sa citesc din articol)
2: Un singur bazin (daca ar fi avut pentru teste) nu este relevant. (doar un bazin, risca sa dezvolte particularitati)
Un studiu serios, se face altfel.... (aici, avem doar o parere a unui individ.)
Aceasta nu este parerea unui individ, sunt rezultatele unor teste comparative, simple date.
Ce spui tu acolo nu are nicio legatura cu ce scrie in articol, nu stiu daca l-ai citit sau nu, pana la urma nu este important. Vom putea compara prin intermediul video/poze cine are filtrare mai eficienta, folosind acelasi filtru cu medii total diferite.
LE: pozele nu au legatura cu articolele, decat daca e specificat sub ele. Sunt "eye candy", daca vrei.
@EduardB cand ai timp, sa te uiti aici de la min 2:40 pentru a intelege cum bacteriile colonizeaza nu doar suprafetele materialului filtrant, ci si spatiile goale/interstitiile din acesta.
Prin formarea de biofilm, suprafata utila totala creste exponential, astfel K1 in pat fluidizat asigura o suprafata mai mare decat orice material filtrant in pat static.
E dimensionat astfel pt a asigura suport si spatiu maxim de dezvoltare a biofilmului fara a se infunda vreodata.
Deoarece nu dispun de sump pt a folosi K1, incerc sa reproduc dintre aceste conditii cu acesti bureti in pat static in canistra.
Nu inteleg de ce filtrul asta cu pompa de 65W vine echipat cu un furtun asa de subtire la iesire.
Am decis sa montez furtun de 19/27 in loc.
Voi reveni cu video in care sa se vada debitul.
Mediile de filtrare le voi curata doar la scadere debitului, asta poate sa dureze undeva intre 6 luni si cativa ani.
Conform specificatiilor tehnice de la Eheim: container volume 23l, filter volume 18l.
Ce vezi in poza de prezentare e doar o masca ce acopera pompa. Am lasat-o in cutie, nu o pot folosi deoarece am montat pompa cu iesirea in lateral ca sa imi incapa sub acvariu.