Message |
|
Da, este 0.2
Cu scalarii stiu ca e o problema dimensiunea acvariului. Deocamdata nu sunt foarte mari dar cresc repede si va trebui sa ma gandesc la alt acvariu
|
 |
|
Buna,
Mi-am cumparat un EasyTest, 5 in 1, pentru apa, dupa ce mi-a murit un neon (cu 2 sapt in urma imi murise altul).
Testul nu a iesit foarte rau (din cate vad eu ca nu prea ma pricep).
Valorile pe care mi le-am notat sunt:
PH <6.4
KH 3
duritate < 3
NO2 02
NO3 10
E ceva grav in datele astea?
Pot sa fac ceva sa le imbunatatesc?
Precizez ca acvariul este micut (27 L) si in el traiesc doi scalari, o zebra (pe care o marit cat de curand sa nu stea singura) si doi neoni.
|
 |
|
Scuze. Bomba CO2 am vrut sa zic
|
 |
|
Pai ce rezulta?
Eu ma gandeam ca aceasta combinatie ma tine departe de belele si in felul asta nu am parte de prea mult dioxid de carbon.
|
 |
|
...si bomba e cuplata cumva cu pompa de aer, de baga si aer ci CO2 in acelasi timp.
|
 |
|
Nu ma gandeam ca o sa aiba efectul asta. Am mai avut o bomba cu oxigen instalata, cam 2 saptamani, si pestii nu au avut nimic.
|
 |
|
Eu am lasat si pompa noaptea trecuta, ca sa oxigeneze apa in timp ce introducea si CO2 . Dar ceva s-a intamplat de a dat peste cap pestii. Am renuntat la bomba, sper sa scap doar cu un neon mort, desi restul pestilor nu par definitiv recuperati. Cred ca maine inlocuiesc inca o parte din apa.
|
 |
|
Buna
Am o nedumerire legata de bombele astea, nedumerire care vine din faptul ca era sa imi asasinez pestii azi.
Sa va zic: aseara pestisorii mei (6 neoni, 1 femela guppy, 1 zebra) isi vedeau de treaba prin acvariu, vioi, totul era ok. Tot atunci, prietenul meu a instalat o bomba CO2 si a lasat lumina aprinsa in acvariu peste noapte. In bomba, pe langa chestiile obisnuite: drojdie, zahar, apa - a pus si gelatina (cred ca si bicarbonat).
Dimineata cand m-am uitat, neonii erau toti decolorati, cu gurile la suprafata apei, nu se miscau de acolo. Zebra se invartea disperata in cerc si incerca sa evadeze cumva din acvariu iar guppita zacea printre plante.
Partea ciudata este ca am facut testele la apa (EASY TEST JBL, 5 IN1) si nici un parametru nu era in zona periculoasa.
Am inlocuit o parte din apa, am decuplat bomba.
Parca si-au mai revenit putin pestii, totusi un neon cred ca a murit. Am emotii si pentru ceilalti.
Ce sa le mai fac? De la bomba e problema?
|
 |
|
Am pus de la Tetra, Contra spot si mai am si General Tonic tot de la ei. Am incercat marea cu degetul, odata dupa ce am schimbat apa sa vad daca are vr-un efect asupra femelei, dar nimic.
Cele 2 femele guppy nu au fatat vr-odata, pe cea mai gav bolnava am capatat-o anul trecut, cat era aproape pui, in urma unui schimb si cealalta mai mica e pui facut de o alta femela care a murit.(tot din schimbul ala).
Deci de la fatat nu e si nici de la batranete.
Se poate face totusi ceva?
M-am gandit sa schimb apa la 2 zile, poate are efect.
|
 |
|
fishyman wrote:Imi pare sincer rau pentru pestisori tai.
Am si eu probleme cu guppy in sensul ca se curbeaza coloana lor, spatele lor devenind curbate, si se manifesta o oarecare apatie desi au pofta de mancare.
Din observatiile mele prin schimburi regulate de apa, cel putin odata pe saptamana, dar recomandat la 4 zile cam 20%, se poate evita problema aceasta.
Exact asta patesc si eu cu cele 2 femele gupyy. Una e stramba rau de tot, imi pare foarte rau de ea, pare ca mai e putin si se rupe. E si foarte slaba. Am crezut ca e ceva congenital, dar vad ca si cealalata femela mai tanara a inceput sa se curbeze, chiar daca inca nu a slabit. de macat mananca si se misca, atat cat poate.
Ceilalti pesti sunt ok (2 zebre, 3 masculi guppy si un corydoras) doar femelele gupyy au problema asta.
Schimb apa cam la 4-5 zile, filtrul merge non stop, apa e limpede si fara miros.
Oare pot sa fac si altceva? Am pus si medicamente, dar degeaba, femela e din ce in ce mai rau.
Multumesc
|
 |
|
Da, asa am facut, le-am dat sa manance si apoi l-am pus pe cel mic inauntru.Pana acum l-au testat toti, mai ales zebrele care l-au atacat un pic dar nu l-au urmarit si el s-a ascuns repede. Carasul nu e interesat de subiect. Dar una din zebre are o gura uriasa, imi cam fac griji. Sper ca il mai vad si maine in acvariu.
|
 |
|
Carasul nu e prea mare, 3-4 cm si e pasnic de felul lui.Pana acum cel putin.Cred ca bag unu pui de proba sa vad cum se poarta cu el(mai degraba zebrele s-ar putea sa fie foarte interesate de noutate)si apoi daca e ok, ii pun si pe ceilalti.
|
 |
|
Vreau sa imi mut vei 6 puiuti de guppy(cam de 4 luni)in acvariu cu adultii.Acolo am 2 zebre, 2 guppy si un carasel.Cei mari se inteleg foarte bine intre ei dar as vrea sa stiu daca vr-una din aceste specii ar putea sa considere puiutii mancare.Am o planta maricica unde ar putea sa se ascunda la nevoie dar in primul rand vreau sa stiu daca risc sa raman fara ei cand ii bag.
|
 |
|
Nu am vazut ceva care sa semene cu bolilel acelea. Brr, sinistru. O sa incerc sa ii fac o poza poate va dati seama asa, desi nu e foarte vizibil. Oricum, azi schimb o parte din apa si ii pun Contra Spot. Referitor la hrana, eu i-as cumpara papica pt carasi dar asta nu cred ca o sa il impiedice sa pape si mancarea celorlalti (le dauTetraMin junior si niste bobite negricioase luate din piata).
|
 |
|
Sper ca m-am facut inteleasa. Am scos pestii din acvariu, am oprit o parte din apa intr-o galeata, nisipul l-am scos si l-am clatit cu dusul, ce mai, curatenie generala.Apoi am spalat cu detergent acvariul, am limpezit foarte bine si am pus totul la loc. Pestilor le place acum parca sunt mai fericiti acum.
|
 |
|
A nu,nu am facut prostii. Am spalat doar peretii acvariului cu detergent, in rest, filtrul doar l-am clatit un pic, mai ales ca am inlocuit ceva mai mult de jumatate din apa. Pestii sunt ok acum, mult mai vioi si carasul auriu s-a echilibrat, inoata normal nu ca inainte de schimbarea apei. Cred ca algele alea consumasera o buna parte din oxigen si cine stie ce dezechilibre erau acolo. Teama mi-e acum sa nu se repete istoria si sa se intinda din nou algele. Mi-am luat o solutie impotriva algelor dar inca nu stiu daca sa o folosesc sau nu. Deocamdata acvariul arata foarte bine.
Referitor la alge, acestea erau ca o pasta verde inchis, persistenta, fara un miros deosebit.M-am uitat pe site, cred ca seamana cel mai mult cu algele perie dar nu sunt sigura.Apa nu arata foarte rau, mai mult peretii acvariului erau invadati si plantele.
|
 |
|
Nu mirosea foarte rau in schimb se lua foarte greu de pe peretii acvariului. Am avut ceva de lucru sa curat tot, am frecat cu un burete ceva mai aspru si tot nu se lua. A trebuit sa bag si detergent ca altfel nu reuseam si tot mai vad cateva pete micute verzi. :x
|
 |
|
Pe neon scrie:
model Lum - 274/11W, IP67, Aquarel, 230V, 50 H-214W, 1XPL-S, 11W G 23(habar nu am ce inseamna).
Plante am avut dar le-au sufocat algele. Tocmai mi-am cumparat una noua si ii pun cat mai multa lumina(cat poate neonul ala, oricum si acvariul e micut - 26l)
|
 |
|
Am uitat sa zic ca am si un corydoras care se ocupa de ce cade printre pietre. Dar ma gandeam ca ancistrusul manca si algele.
|
 |
|
Nu am schimbat mancarea pestilor si problema a inceput inainte de a baga incalzitorul, in rest, nimic schimbat. A, cred ca am marit perioada in care tin neonul, acum ca a scazut lumina naturala, si e si ceva mai puternic. Tocmai am luat o planta noua si am pus neonul la maxim ca sa aiba ceva sanse sa creasca frumos.
Oare e de la lumina?Algelor le place mai mult lumina artificiala?
|
 |
|