[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Caracteristici apa  XML
Forum Index » Apa
Author Message
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna,
Mi-am cumparat un EasyTest, 5 in 1, pentru apa, dupa ce mi-a murit un neon (cu 2 sapt in urma imi murise altul).
Testul nu a iesit foarte rau (din cate vad eu ca nu prea ma pricep).
Valorile pe care mi le-am notat sunt:
PH <6.4
KH 3
duritate < 3
NO2 02
NO3 10
E ceva grav in datele astea?
Pot sa fac ceva sa le imbunatatesc?

Precizez ca acvariul este micut (27 L) si in el traiesc doi scalari, o zebra (pe care o marit cat de curand sa nu stea singura) si doi neoni.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2012 12:14:07

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

NO2 e 0.2 ? Ar fi cam la limita. Ia si un test nh4 la picatura, vad ca in asta nu ai. Eventual si NO2 tot la picatura, am inteles ca sunt mai precise.

Dar doi scalari in 27 de litri de apa?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, este 0.2

Cu scalarii stiu ca e o problema dimensiunea acvariului. Deocamdata nu sunt foarte mari dar cresc repede si va trebui sa ma gandesc la alt acvariu
[WWW]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

desi banuiesc ca pretul te-a facut sa alegi varianta testelor x in 1 trebuie sa sti ca ele nu sunt deloc precise, si pina la urma, daca doresti sa sti exact cum stai cu amoniacul si descompusii sai, ai nevoie de teste dedicate. iti recomand pe viitor sa cumpreri doar produse testate si analizate de altii, pentru a evita o cheltuiala inutila. daca ai nelamuriri, foloseste forumul cu incredere.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca ar fi un acvariu plantat, cu CO2, valorile ar fi un pic alarmante (caci ai putea avea oscilatii de PH din cauza duritatii mici a apei).
Pe de alta parte, chiar daca ai conditii bune in acvariu, neonii sunt susceptibili la o boala specifica lor: http://freshaquarium.about.com/cs/disease/p/neondisease.htm. De exemplu, poate ai hranit cu ceva care a adus acel parazit.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]

Forum Index » Apa
Go to: