[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Daca diametrul este mic risti sa se infunde. Daca ai melci ar putea fi o problema..
Ce furtun folosesti la evacuare? O sa pui vreo sita(de plastic, asemanatoare cu cele de la alimentarea canistrelor) la capatul furtunului?
Ma bucur ca s-a imbunatatit situatia, succes in continuare cu tratamentul.
EverSad wrote:Nu ai de ce sa 'pui' Prime acum. (asta: scrie' ca ai pus degeaba la declorinat apa... de ce ai Prime? )

Substratul, este recomandabil sa fie clatit. (se freaca' la transport si rezulta paricule' pe care nu le doresti in suspensia intretinuta de apa)

@flo77: nu are nici dracu' Cloramina in Romania. (toate instalatiile pentru pulime (cetateni) Clorineaza apa: cu Clor. (si asta de obicei: daca este treaz nea' ala care trebuie sa umple butelca cu clor)

Cloramina si Romania: mai au multa vreme pana cand se vor cunoaste'...

Poate nu se pune voit cloramina, dar se poate forma din intamplare in cazul in care apa care-i dezinfectata cu clor are ratacit amoniu prin ea.(da, se poate intampla). Asa ca mai bine safe decat sorry. Daca nu exista nici o contraindicatie la folosirea Prime in acest caz si omul are deja Prime, de ce sa nu-l folosesca? La naiba ii trebuie doar 2-3 ml. Probabil ca este inutila folosirea de Prime daca apa a fostpusa la statut, dar nu dauneaza la nimic si ii confera un element de siguranta.
Prime este in principal un declorinator. Seachem zice ca neutralizeaza amoniacul(problabil il transforma in amoniu, nitriti, nitrati). Deasemenea neutralizeaza metalele grele si cloramina. Daca planuiesti sa declorinezi apa prin invechire si aerare este valabil doar ptr. clor. Daca compania ta de apa foloseste cloramina ptr. dezinfectie aceasta metoda nu ajuta. Daca planuiesti sa utilizezi bacterii la sticla ar fi binesa te asiguri ca apa pe care o folosesti nu contine clor/cloramina.
Urmareste pH sa nu scada foarte mult pentru ca iti afecteaza ciclarea. Daca alcalinitatea este mica acorda o atentie mai deosebita.
Life is good!
Am contactat Elitech in legatura cu diferenta de pret si in mai putin de o ora mi-au trimis inapoi $11(diferenta dintre pretul vechi si cel nou). Bineinteles ca mai pun o comanda pentru inca un controller.
Mi-au sosit si majoritatea sculelor de la Inkbird: controllerul Wifi, senzorii de temperatura(cei fara display) si gateway-ul. Le-am conectat fara probleme. Cu surprindere am constatat ca conexia BT dintre senzori si gateway merge neasteptat de bine(senzorii sunt in garaj, gatewayul in casa, cam 6-7 m distanta. Nu-mi prea place aplicatia de la Inkbird , dar e OK. De exemplu , ma pot conecta cu telefonul la senzori fie prin BT fie prin WiFi. Daca calibrez senzorii folosind aplicatia BT, datele nu se transfera si ptr. aplicatia wifi, trebuie sa fac calibrare inca odata. Practic nu calibrez senzorul ci aplicatia. La fel si ptr setpointurile ptr. alarma. Calibrarea am facut-o doar intr-un singur punct, folosind apa cu gheata.
Controlerul de la Elitech chiar imi place, chiar ma bate gandul sa mai comand unul mai ales ca s-au ieftinit la $29. De fapt cred ca comand 2 si il returnez pe primul(ca-i cu returnare gratis pana in 31 ianuarie ).
In opinia mea un gazon cu Eleocharis mini arata mult mai bine decat unul cu HC sau MC. Mai ales ptr un acvariu cu inaltime medie. Si e mult mai usor de intretinut.
De curand am luat second handun filtru Red Sea Ocean Clear 319. Asta are posibilitatea de backflush. Cu niste electrovalve asta s-ar putea face automat(electrovalvele comandate pe baza de timere. O modalitate asemanatoare de golire s-ar putea face si cu ocanistra care are robinet de golire(depinde de inaltimea la care te poti racorda la scurgere). Sau poti sa pui doua electrovalve pe outletul de la canistra(sau o valva 3 way). In felul asta folosesti pompa de la canistra ptr. evacuare.
LE: Cred ca si cu o singura electrovalva pe outlet ar merge, ptr. ca s-ar duce mai multa apa la scurgere. Eventual o supapa de sens pe ramura de la acvariu.
Ce suspectati ca au pestii? Pentru mine este dificil sa imi fac o parere dupa pozele si video-ul postat.
Ceea ce are scalarul nu mi se pare ca este o problema prea serioasa astfel incat sa provoace pierderi masive intr-un timp atat de scurt.
Cat despre medicamentele folosite:
ESHA Exit, ingrediente: Ethacridine lactate,Malachite Green, Methylene Blue
Sera Omnipur,ingrediente: 9 amino acridine hydrochloride, acriflavine chloride, ethacridine lactate, malachite green
Crezi ca un overflow de la un sump, conectat direct la canalizare te-ar ajuta? Ca dezavantaje ar fi ca nu e prea estetic, nu poti umple acvariul pana sus si daca prin absurd se dezamorseaza preaplinul va trebui sa treci la sacrificat prosoape(sau poti avea un sistem cu automatic shut-off la umplere).
Este foarte posibil, nu stiu. Ma gandesc si eu la tot felul de posibilitati. La urma urmei tu esti ceea mai in masura sa pui un diagnostic apropiat de realitate.
Orice ai face , daca ai inceput un tratament du-l pana la sfarsit chiar daca nu vezi imbunatatiri( exceptie doar daca vezi efecte secundare nasoale ale tratamentului aplicat).
NU MAI CUMPARA ALTI PESTI!
Asteapta macar o lunadupa ce ai rezolvat problema.
Samy intr-un fel ai facut o introducere la ce vroiam eu sa intreb.
@end-er Cunosti care este kH-ul apei tale de larobinet? Daca apa este prea moale as adauga ceva carbonati. Daca ai ce iti trebuie, poti sa urmaresti cum evolueaza pH si kH in acest timp.
@samy in timpul ciclarii, de ce as vrea sa am pH scazut?( tine cont ca vrea sa foloseasca metoda cu intuneric total, fara plante sau animale).
Esti sigura ca parametrii apei sunt buni? Ii gasesti morti dimineata ? Esti sigura ca ai aerare destula sau nu-i gazezi cu CO2? Care-i kH? ( un kH mic inseamna variatii PH)
Esti sigura ca mancarea nu-i contaminata,expirata?
Eu daca nu stiu ce au incep cu schimb de apa.
Bine ai revenit!
Cr substrat vrei sa utilizezi?
Ma bucur ca vrei sa vrei sa utilizezi Dark Start Method ca metoda de ciclare(nu zic la umbra ca e de fapt la intuneric, un fel de noapte polara).
Bineinteles ca aceasta metoda se preteaza mai ales daca folosesti substrat activ(gen ADA Amazonia 2) care elibereaza amoniac/amoniu un apa.
Referitor la aceasta metoda sunt curios daca o sa faci doar o schimbare masiva de apa la sfarsit sau o sa faci schimbari de apa atunci cand concentratia de NH3/NH4. sau NO2 cresc peste 4 ppm?
Nu cred ca este necesar(as zice indicar) sa folosesti CO2 la aceasta metoda, desigur pareile pot diferite.. In schimb filtrele trebuie sa functioneze din plin.
Tine-ne la curent cu evolutia ciclarii.
Selah wrote:O sa studiez site-ul. Multumesc flo77.

Acum ma duc la magazin sa caut sera omnipur. Sper sa gasesc

Pierderi am avut deja, destule as zice eu.
10 ember tetra din 15
2 panda cory din 7
3 galaxyrasbora din 6
3 neoni au murit ieri din 6…

Sincer ma aduce la disperare putin situatia. As vrea sa pot face ceva sa ajut pesti sa nu moara, dar parca moartea mi-a luat-o înainte zilele acestea

Imi pare rau, nu am stiut ca ai avut pierderi atat de grele. Ce are scalarul este probabil o problema minora in comparatie cu ce te confrunti
Ce simptome au avut pestii care au murit? Cat timp a durat de cand au aparut simptomele si pana au murit.? E bine sa te gandesti sa-i izolezi pe cei bolnavi si in nici un caz sa nu-i lasi sa moara in bazinul principal(( spre exemplu NTD se raspandeste la pestii care consuma din cadavrul uni peste care a murit de acea boala).
Ceea ce are scalarul tau ar putea fi un nodul bacterial. Nimic ingrijorator. O discutie interesanta aici:
http://forum.simplydiscus.com/showthread.php?134603-anybody-know-what-this-is/page2
Ca sa vezi pozele trebuie sa ai cont, dar discusul acela are un punct asemanator cu ce are scalarul tau, dar pe coada.
Se pare ca a scapat deel dupa vreo 2 saptamani, a imbunatatit filtrarea si a facut schimburi zilnice de apa 50%. Se discuta si despre folosirea conurilor de arin sau frunze de catappa. Tu ai putea folosi unprodus din comert(vezi fisierul lui @alinutz80 ptr . blackwater conditioner. Daca punctul ala alb are aspect de vata atunci este foarte probabil sa fie un fungus. Tu esti cea care poate face o determinare cat mai aproape de adevar.
Selah wrote:Astazi e a 3 zi de tratament cu Exit care nu are nici un efect si probabil trec la altceva. Dar ma gandesc ca ar trebui sa fac un schimb de apa înainte, nu? Daca da, cam cat la suta din volumul de apa ar fi indicat sa fie schimbat si ce altceva este necesar sa mai fac?

Pe site-ul de la Esha spun ca nu e neaparat necesar un schimb de apa. Totusi nu vad nici un motiv pentru care sa nu faci un schimb de apa. Daca incepi un alt tratament, la modul de utilizare al medicamentului respectiv s-ar putea sa ceara un schimb de apa la inceputul tratamentului.
Poti studia si tu site-ul, poate iti vin idei:
https://www.eshalabs.com/esha-exit/

Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to: