[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fadds
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds

Cum adica " un acvariu"? Poate camera cu acvarii ai vrut sa zici
Probabil cum s-au zvarcolit in minciog, ochii lor bulbucati au fost expusi. Le trece, poate intr-o zi, poate in cateva, dar le trece.

PS Mergem pe presupunerea ca era bine clatita cada
Eu recomand acest articol foarte interesant unde explica de ce aceste specii de pesti de apa acida sunt atat de sensible. Si de ce ziceam de filtrare.
https://aquariumscience.org/index.php/17-3-blackwater-fish/
Daca spui ca hranesti putin si pestii tai tot fac boli atunci putem vorbi de probleme cu filtrarea.
E pe duca. Mai multe aici:
https://www.aquariumsource.com/dropsy-fish/
Nu stiu ce fel de curenti de apa genereaza filtrele cascada, am folosit externe.

Difuzorul il puneam cat mai jos, exact in partea opusa out-ului de la filtru, unde erau curenti descendenti care imi impingeau inapoi bulele care se ridicau la suprafata.
Asta pana mi-am luat reactor inline. Cu care era sa inund casa, dar nu vreau sa te sperii cu povestea asta
Te lupti cu unul dintre cele mai vechi organisme de pe Pamant (3.5 miliarde de ani), care a supravietuit multor apocalipse si extinctii in masa ca sa ajunga in final in acvariul tau.
Bayek wrote:Cu plantele nu poti evita cheltuiala, pe astea trebuie sa le iei din magazin. Sau te uiti aici pe forum la donatii. Cele mentionate de mine sunt plante easy, in general sunt mai ieftine. Dar sunt foarte frumoase si cresc repede. Apuca-te de treaba, bafta multa.

Alea nu au microbi? Ce facem cu ele?

Serios acum, legat de otet, acidul acetic este destul de slab, si daca mai e si diluat (otet) reactia va fi prea slaba ca sa vezi ceva.

Poti incerca asa ceva, daca vrei sa fii sigur
https://m.youtube.com/watch?v=hGUKg1sJFUw face spuma calumea

Comparativ cu otet https://m.youtube.com/watch?v=J64AVIzBhYw&t=0s unde asculti piatra cu urechea
LiviuG wrote:Cu ocazia asta recomanda-i si un tratament preventiv pentru situatii de pesti noi bagati in bazin.

Recomand tratamentul doar pe baza de simptome, nu preventiv. Nu ne jucam de-a doctorul mai mult decat e nevoie.

Pestii care traiesc in apa sanatoasa, nestresati, rezista fara probleme la majoritatea acestor patogeni. Cu mici exceptii.

Pt aceste exceptii se face carantinare minimum 4 saptamani a pestilor noi cumparati. Dar asta este un alt subiect mai larg de discutie.
Bayek wrote:Doua ore am fiert lemnul in acvariul care acum e cu creveti si am avut black water timp de mai bine de 4 luni.

Pentru ca fierberea elimina doar taninii din straturile superficiale ale lemnului. Restul se vor elibera cu timpul in acvariu.
paradoxx wrote:
Fadds wrote:De ce sa fierbi lemnul?

De fel sunt paranoia cu ce introduc in acvariu(desi salvez tot felul de pesti de pe cine stie unde), dar recomand cu caldura fierberea oricarui lucru ce este introdus in acvariu si nu a fost sigilat(de exemplu nu fierb materialul filtrant din filtre, doar il clatesc) dar lemnele/pietrele indiferent ca sunt din petshop sau de pe munte, le fierb. In paranoia mea am fiert si conurile de arin luate din cele mai salbatice zone. Better safe than sorry. Mai bine cumpar 10 lemne in 10 ani decat sa bag red moor sau radacina de vita de vie fara sa le fierb. 1 minut in clocot pt mine e destul.

O oparire scurta de maximum 1 minut probabil nu va afecta structura lemnului.
De ce sa fierbi lemnul? A fost cules dintr-o balta maloasa? Lemnul fiert va putrezi mai repede. Lignina, substanta care ii asigura rezistenta la putrezire, este un polimer complex care prin fierbere se hidrolizeaza - se rup acele legaturi intramoleculare.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lignin

Lemnul din magazinele de acvaristica poate sa fie foarte scump, in functie de marine/aspect, vrem sa ne tina cat mai multi ani la cat mai multe proiecte. E pacat sa-l tratam astfel.

Daca vrem neaparat (nu este necesar) se poate dezinfecta in solutie de peroxid H2O2.

Cei mai multi agenti patogeni sunt PE si IN pestii cumparati pe care ii introducem in acvariu, nu pe lemne/decor. Pestii nu ii fierbem, nici nu ii bagam in dezinfectant.
In poza apa arata tulbure - supa de bacterii. Asta inseamna probleme cu filtrarea, cu una sau mai multe din urmatoarele cauze:
1. Hranesti prea mult, acumulare de resturi de hrana in substrat
2. Oxigenare insuficienta a apei
3. Filtrul prea mic pentru nr de pesti
4. Mentenanta slaba - ma refer la schimburi de apa, cu aspirare substrat.

Apa incarcata cu bacterii suprasolicita sistemul imunitar al pestilor pana acesta cedeaza.
Atunci nu am inteles de ce vrei sa scoti femelele.

Da, se poate. Daca masculii raman intr-un grup suficient de numeros (macar 6).
Atat timp cat nu ai plante naturale nu ai nevoie de lumina aprinsa, decat cand te uiti la acvariu.

Pestii nu au nevoie, lumina ambientala e suficienta pentru ei.
Lemon wrote:Pentru ca a scazut temperatura, a scazut si in acvariu la 21-22 grade.
Am introdus incalzitorul si am dus-o la 25 grade.

Drept urmare, a aparut biofilm, in conditii identice de hranire.

Ati mai observat legatura aceasta de cauzalitate intre temperatura si biofilm?

Da, cand aveam plantat pateam vara.
Acvariul era cu capac, avea 6 tuburi LED fierbintele de 1.2 m lungime fiecare, amplasate sub capac. Proasta afacere...
Mi se infundau filtrele la o luna, trebuia sa curat furtunurile etc

Dar acolo vb deja de 29-30 de grade.
Nu este necesar. Sansele sa supravietuiasca un ou sau alevin sunt practic 0 intr-un acvariu plin cu tetrazone.
Mama Natura isi va face treaba.
Inca nu "au scapat cu viata". Ciclarea unui acvariu se face fara pesti si dureaza mai multe saptamani.

Bine inteles ca nu ti-au zis la magazin, interesul lor e doar sa vanda cat mai mult, cat mai repede.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
Nu stiu ce contin acele flacoane cu bacterii din comert. Ce stiu sigur e ca apa cetoasa/laptoasa e data de bacteriile heterotrofe care se hranesc cu substantele organice dizolvate - proteine si carbohidrati.
Chiar daca nu ai avut pesti si nu ai hranit, au avut o sursa de hrana: masa vegetala in descompunere. Sau ai deranjat substratul si ai eliberat acele substante organice.

Samy wrote: On topic : Se pare ca am avut un bom de bacteri ,nu aveau saracele ce sa mance de acea si apa albiciosa .
Asta am inteleso de la Dan Paveleacu .Cum a spus am pus putina mancare de pesti si in 2 zile ?i-a revenit complect.

Poti elabora un pic aici, ca nu inteleg ... Bacteriile se reproduc cand au ce sa manance. Tu spui ca nu aveau sursa de hrana si de aceea s-a facut apa albicioasa?... Sau te refereai la bacteriile din filtru?

Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Go to: