[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Nu o sa poti combina jbl prscape volcano mineral cu nisipul deoarece nisipul o sa "curga" printre jbl pro scape , scrie si pe site la JBL ca nu se combina cu nisip
Daca ai buget , ia cel de-al doilea filtru acum
Poi tot intra mai mult material filtrant si asa daca este modelul 2071 , intra 3.5 litri (2.8 litri ecco pro 300) deci tot ar fi un plus ptr tine si furtunurile sunt mai groase , sunt de 16/22 , eu uit sa le curat , poate odata la 3 luni + ca are si debit mai mare ca si ecco pro 300

Per total este numai beneficii .

Eu sincer iti recomand Eheim Experience 350 , costa 130 euro nou si are 4.9 litri material filtrant

Are volum ptr 5 litri de material filtrant , este ok ptr acvariul tau , am eu modelul mai mic 2071 si este ok

Ecco pro al tau are 2.8 litri , deci cu asta ar trebui sa fie mult mai bine

Nou costa 172 euro http://www.greenaqua.hu/en/eheim-2273-professionel-4-350.html

Acesta este modelul mai nou din varianta la care te uiti tu , adica din anul 2016
Hai sa-ti explic ce se intampla cu filtrul tau ....

Depunerile pe furtunuri sunt bacterii benefice acvariului , filtrul tau fiind prea mic ptr acvariul tau si bacteriile se depun peste tot , inclusiv pe furtunuri , arata ca o mazga si nu prea iti dai seama cu ochiul liber cand ti se colmateaza furtunurile .

Curata doar furtunurile cum ti-am spus tot la 2 saptamani si nu tot umbla la filtru (in canistra) asa mult .

Problema deitului vine de la furtunurile colmatate .
Unul in care sa-ti incapa cam 5 litri material filtrant , daca zici ca acvariul are 100 de litri

Eheim experince 350 sau JBL CristalProfi e1501 , in JBL intra mai mult material filtrant
Eu cred ca sunt diatome
La ce volum are acvariul tau si cad de mic este filtrul eu zic ca e normal sa cureti furtunurile tot 2 saptamani
Curata furtunurile si coturile de la furtunuri bine si verifica debitul din nou , lasa canistra , nu o mai desfa si curata asa mult .

Ai depuneri pe furtunuri

Filtru tau este cam mic ptr acvariul tau de 100 litri

Cati pesti ai in acvariu ?
Salut , un coleg doreste sa-si achizitioneze denerle scapers tank 50 (doar bazinul) , vrea filtru extern Eheim experisnce 150 si o lampa ptr iluminat (prefera LED) , momentan nu vrea CO2 , ce iluminat imi recomndati in afara de

http://www.nevertebrate.ro/Lampa-LED-acvariu-Diversa-Intenso-7.2W-30cm

O sa aiba plante din categoria EASY

Merci
Este cianobacterie
Vezi daca gasesti pastila ceramica sa o cumperi separat , eu asa aveam cand foloseam Tropica 3 in 1 difuser . Este mult mai usor ptr curatat pastila si schimbat

Cand schimbam pastila , cea noua o puneam in apa cu o zi inainte si nu mai scoatea bule mari cand o puneam in difuzor
Ce presiune bagi in difuzor ? Cat iti arata reductorul ?

Mai e ceva , difuzorul este bine sa il bagi in apa 24 de ore intainte sa-l pui in functiune . Asta ca sa se "inmoaie" difuzorul
Si filetul de la cot este la fel de sensibil
Bine ca ai rezolvat
Pe langa faptul ca schimbi apa in acvariu mai trebuie facut si curatenie , sa nu crezi ca daca o sa schimbi apa "automatizat" o sa ai un acvariu curat tot timpul
Mai poti sa cresti NO3 pana la 15 ppm si PO4 pana la 1 ppm , dar vezi , incet sa nu "strici" ceva ce si-a dat drumul
Pana la urma ce ai facut in afara de marit doza de micro si /sau fier ? Sau doar atat ?

Riccia sau ricardia , nu-mi dau seama , daca creste repede sar putea sa fie riccia
Eh , asta se numeste evolutie

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: