| Message |
|
|
|
Nu o sa poti combina jbl prscape volcano mineral cu nisipul deoarece nisipul o sa "curga" printre jbl pro scape , scrie si pe site la JBL ca nu se combina cu nisip
|
 |
|
|
|
Daca ai buget , ia cel de-al doilea filtru acum
|
 |
|
|
|
Poi tot intra mai mult material filtrant si asa daca este modelul 2071 , intra 3.5 litri (2.8 litri ecco pro 300) deci tot ar fi un plus ptr tine si furtunurile sunt mai groase , sunt de 16/22 , eu uit sa le curat , poate odata la 3 luni + ca are si debit mai mare ca si ecco pro 300
Per total este numai beneficii .
Eu sincer iti recomand Eheim Experience 350 , costa 130 euro nou si are 4.9 litri material filtrant
|
 |
|
|
Are volum ptr 5 litri de material filtrant , este ok ptr acvariul tau , am eu modelul mai mic 2071 si este ok
Ecco pro al tau are 2.8 litri , deci cu asta ar trebui sa fie mult mai bine
Nou costa 172 euro http://www.greenaqua.hu/en/eheim-2273-professionel-4-350.html
Acesta este modelul mai nou din varianta la care te uiti tu , adica din anul 2016
|
 |
|
|
|
Hai sa-ti explic ce se intampla cu filtrul tau ....
Depunerile pe furtunuri sunt bacterii benefice acvariului , filtrul tau fiind prea mic ptr acvariul tau si bacteriile se depun peste tot , inclusiv pe furtunuri , arata ca o mazga si nu prea iti dai seama cu ochiul liber cand ti se colmateaza furtunurile .
Curata doar furtunurile cum ti-am spus tot la 2 saptamani si nu tot umbla la filtru (in canistra) asa mult .
Problema deitului vine de la furtunurile colmatate .
|
 |
|
|
|
Unul in care sa-ti incapa cam 5 litri material filtrant , daca zici ca acvariul are 100 de litri
Eheim experince 350 sau JBL CristalProfi e1501 , in JBL intra mai mult material filtrant
|
 |
|
|
|
Eu cred ca sunt diatome
|
 |
|
|
|
La ce volum are acvariul tau si cad de mic este filtrul eu zic ca e normal sa cureti furtunurile tot 2 saptamani
|
 |
|
|
|
Curata furtunurile si coturile de la furtunuri bine si verifica debitul din nou , lasa canistra , nu o mai desfa si curata asa mult .
Ai depuneri pe furtunuri
Filtru tau este cam mic ptr acvariul tau de 100 litri
Cati pesti ai in acvariu ?
|
 |
|
|
Salut , un coleg doreste sa-si achizitioneze denerle scapers tank 50 (doar bazinul) , vrea filtru extern Eheim experisnce 150 si o lampa ptr iluminat (prefera LED) , momentan nu vrea CO2 , ce iluminat imi recomndati in afara de
http://www.nevertebrate.ro/Lampa-LED-acvariu-Diversa-Intenso-7.2W-30cm
O sa aiba plante din categoria EASY
Merci
|
 |
|
|
|
Este cianobacterie
|
 |
|
|
|
Vezi daca gasesti pastila ceramica sa o cumperi separat , eu asa aveam cand foloseam Tropica 3 in 1 difuser . Este mult mai usor ptr curatat pastila si schimbat
Cand schimbam pastila , cea noua o puneam in apa cu o zi inainte si nu mai scoatea bule mari cand o puneam in difuzor
|
 |
|
|
|
Ce presiune bagi in difuzor ? Cat iti arata reductorul ?
Mai e ceva , difuzorul este bine sa il bagi in apa 24 de ore intainte sa-l pui in functiune . Asta ca sa se "inmoaie" difuzorul
|
 |
|
|
Si filetul de la cot este la fel de sensibil 
|
 |
|
|
|
Bine ca ai rezolvat
|
 |
|
|
Pe langa faptul ca schimbi apa in acvariu mai trebuie facut si curatenie , sa nu crezi ca daca o sa schimbi apa "automatizat" o sa ai un acvariu curat tot timpul 
|
 |
|
|
Mai poti sa cresti NO3 pana la 15 ppm si PO4 pana la 1 ppm , dar vezi , incet sa nu "strici" ceva ce si-a dat drumul 
|
 |
|
|
|
Pana la urma ce ai facut in afara de marit doza de micro si /sau fier ? Sau doar atat ?
|
 |
|
|
|
Riccia sau ricardia , nu-mi dau seama , daca creste repede sar putea sa fie riccia
|
 |
|
|
|
Eh , asta se numeste evolutie
|
 |
|
|