| Message |
|
|
Salut, daca imi permiti o parere... fa-l de 64-65 lungime... Imi vei multumi mai tarziu
Tuburile de neon T8 (de acvaristica sau obisnuite)- au 60cm si deci nu incap intr-un capac pt acvariu de 60cm lungime... Mai mici sunt de 45cm /15 watti, deci... mai bine de 65cm lungimea acvariului
Am avut acvariu 75x30x50 timp de cativa ani, l-am tot mutat prin casa, am acvariu de 80x35x45 cu sticla de 6mm fara nicio ramforsare, daca tine la mine, tine si la tine
|
 |
|
|
|
"Cherii normali" - da' sa fie rosii , ROSII, altfel, va pune omul pe drumuri degeaba... si sa fie mari-mari, adica daca au 1,5cm sunt mici! (desi RCS au la maturitate 2cm)
Va spun eu, chiar daca nu v-a spus el mai sus si apoi sa va zica ca nu ii vrea, cum mi-a facut mie azi... Cred ca va fac un bine, nu?
TREBUIE specificat asta ca sa nu ne mai incurcam aiurea si sa nu mai punem oamenii aiurea sa isi piarda timpul, pe frigul asta, corect?
|
 |
|
|
|
Sa bagi si niste ciuperci rosii , cica arata bine, au rosu, niste picatele albe... si nu uita shoshonu' lu tataie'
p.s. Cred ca avem de-a face fie cu un pacient, fie cu un copil cu nu prea multa minte... scuze catre administratori pt tot ce am postat.. cu adevarat inutil...
|
 |
|
|
|
Da, unii dintre noi stim... e si pe Calea Mosilor, arata bine, chiar mai bine ca unele buturugi! Cred ca e din materiale "naturale"...
|
 |
|
|
|
Aaaaa. scuze, nu stiam de acea discutie. Se pare ca avem printre noi si pacienti cu muschi...
|
 |
|
|
 Omule, ce nu pricepi!? Muschiul (moss) din acvarii nu este muschi razuit de pe copacii din padure sau de pe streasina caselor! Pentru acvarii ai jawa moss, fire moss, christmass moss, cu d-astea lucrezi in acvariu. Sunt plante subacvatice. In rest, intrebarea nu are sens...
Nu bagi muschi , nu bagi cactusi, nu bagi lalele sau alte plante nascute si adaptate pentru suprafata pamantului in milioane de ani decat daca vrei sa faci o gluma proasta cuiva. Pe acelasi principiu poti sa bagi si cizme si macaroane si alte miliarde de lucruri... Nu bagi nici macar vietati de apa sarata in apa dulce si nici cele de apa dulce in apa sarata... Clar acum?
|
 |
|
|
|
Se poate inchide, multumesc.
|
 |
|
|
|
Fiona -> Da, Betta nu e tocmai prietenul lor, desi Betta sunt de multe varietati si au mai multe personalitati, au totusi trasaturi comune... traiesc fara 'bolborositor' chiar si intr-un borcan, fac urat chiar si la imaginea lor in oglinda si mananca creveti si daca ii saturi cu sampanie si friptura... :-)
Serios, nu merge sa ii bagi cu Betta, idiferent de specie, nici cei mai mari decat pestele nu pot locui in pace impreuna.
Tehrez -> multumesc, dar fara schimburi, mai ales cu thoracatum, e un peste care nu intra in lista mea de favoriti. E nebunatic si bun pt un copil, am mai avut, dar mie nu imi place sa se mute pietrele prin acvariu de la o zi la alta :-))
|
 |
|
|
|
up
10 ron tot (plante creveti melci de substrat), toti crevetii au ~1,5 cm, a se face abstractie de poza din primul post pe care nu pot sa o sterg.
ma deplasez aproape oriunde in Bucuresti
|
 |
|
|
|
N-am fost atent si in mintea mea era 2x18w .. scuze, cu atat mai mult nu poti pune de 2x18 watti in loc de doua bucati 36w! 2x36w - sunt 2 neoane 36 w, nimic altceva.
|
 |
|
|
|
nu te sfatuiesc sa pui tuburi de 15 w pe acel droser. nu pare mult, dar 6 watti(3+3) fac diferenta dintre droserul functional si droserul ars... daca mai e si vito...
cu exceptia droserelor "universale" care suporta o gama mai larga de tuburi (20-30-40watti sau chiar mai mult unele), e bine sa folosesti tuburi de exact puterea indicata. Surplusul de putere nefolosita e de fapt curent neconsumat ce se va transforma in caldura ce va arde cel mai probabil tranzistorii. O marlanbie des intalnita la "lamplile de 15 w " la unele tarabe de prin piete... taie tija lampii de 18 si o face astfel de 15 w... functioneaza la proba dar acasa ti se va arde rapid partea electronica...
|
 |
|
|
Parerea mea e ca barbus tetrazona sau barbus verde e ok dar doar aceasta specie, ca e cam agresiva... deci 4-5 (ca sunt pesti de card) sau 4-5 mai pasnicii neoni... care stau chiar si cu RCS
Am crescut si chiar am inmultit RCS in acelasi acvariu cu neonii, deci, neonii nu servesc creveti la cina...
|
 |
|
|
Daca ai urgenta maxima si nu gasesti acvariu, un bidon de 10 litrii de apa cred ca te-ar putea salva sau "cel mai ieftin acvariu" pentru care n-am cerut nimanui drepturi de autor...  Cumperi 2 metrii de folie de plastic pentru sere (stii tu, chestiile alea in care cresc castravetii si rosiile) pe care le intinzi in 2-3 straturi intr-o lada de lemn / pal, bati cuie in folie ca sao fixezi, sus, pe marginile cutiei.. si ai acvariu! Crede-ma, am tinut mai bine de jumatate de an in functiune un "acvariu" din acesta de peste 240 de litrii!!!! N-am poza pe laptop dar daca regasesc poza pe hardurile vechi , o postez sa te sochez...  E simplu, ieftin si eficace!
|
 |
|
|
Aaaa... pai , o idee ar fi sa il umpli cu plante nepretentioase , fara nevoi speciale ca tot n-ai prea multa lumina pt el, nu? Baga niste egeria si ceratophyllum si niste creveti, am eu, cand le transferam la tine?
Acum e chestie de gust, eu nu as inghesui pesti acolo, poate un pietroi ca in poza http://www.acquariando.info/wp-content/uploads/image/14-nano_aquariums.jpg" target="_blank" rel="nofollow"> asta http://www.acquariando.info/wp-content/uploads/image/14-nano_aquariums.jpg?
|
 |
|
|
Daca nu gasesti pestele prin camera si nu suspectezi vreun animal de casa ca "a facut cura t" in lipsa ta, s-ar putea sa gasesti pana la urma oasele amaratului sau o parte din ele cand faci curat ca lumea prin acvariu. De obicei, stiam ca animalutele astea mici de le numeste @daniel12 generic infuzori se cam strang la lumina, nu fug de ea... Hm, ce sa zic, fa si tu o jmecherie, lasa o "capcana" in care sa patrunda "apa alba" peste noapte si scoate apoi dopul/ paharul sau ce capcana ai pus si studiaza mostra de apa la lumina - poate vezi ceva care misca sau nu sub lupa.
Vezi ca melcii au pofte necrofage, sanse mari sa gasesti doar bucati de coloana vertebrala, zise "Stan Patitul"
|
 |
|
|
Nu stiu de ce , dar am sa iti spun ceva interesant, observat de mine. Am avut o buruiana plina de alge negre. Am hotarat sa o tratez si apoi sa o pansez si doar in ultma instanta sa o operez, hotarat lucru, am vrut sa o salvez. Stiu, aproape m-am nascut poet  Am pus echinodorusul intr-un bidon cu apa curata, i-am schimbat substratul din ghievecel si i-am curatat cu mana ce era mai grav afectat si am dus-o in balcon. Dupa doua luni, nu mai era pic de alga pe planta dar , sub lumina soarelui, singura sursa de lumina dealtfel timp de 2 luni, se pare ca planta si-a schimbat forma frunzelor. Frunzele vechi erau lungi, cele noi erau rotunjite... Incerc sa atasez poza sa vezi minune. Important e ca am scapat-o de alge.
p.s. nu a stat direct in razele soarelui decat seara de pe la 18, cand ajungea cate o raza in bidon.
N-ar fi prima surpriza cu plantele, am cumparat si eu plante rosii, care apoi s-au inverzit la noile frunze, vecinul meu mi-a dat una care era verde si la mine a inceput sa isi coloreze varfurile in portocaliu-rosiatic. Nu stiu, poate conteaza si apa dar inclin sa cred ca lumina e principala "vinovata".
|
 |
|
|
|
Esti sigur ca a disparut pestele? daca da, e clar-- a murit si ti-a imputzit apa, nu simti si un miros neplacut venind din acvariu? Chestia cu "acum e alba, acum nu mai e" cred ca e doar o eraore de perceptie... Cand e lumina aprinsa, evident, ca apa pare mai transparenta. Scuze daca am inteles cumva gresit...
|
 |
|
|
cat de mari? daca vrei o poza, da-mi o adresa de email si pun rigla pe ei.
|
 |
|
|
Ca idee, incearca sa farami fulgii inainte sa ii pui in hranitor si sunt sanse mai mici sa ramana "blocati" in iesirea hranitorului. Poate sunt prea usori si gravitatia nu isi face simtita prezenta suficient. Chestia asta se intampla si la alte hranitoare si cred ca nu e vb de aparat cat de mancare. Inca nu am vazut un hranitor cu vibrator  Eu am facut asa ceva ca "inventie" si a functionat perfect cat am avut pesti. Le dadeam si fulgi si creveti uscati. Am rezolvat cu un motoras de telefon care era lipit pe rezervorul de hrana si alimentat de la aceleasi 2 fire de la care e alimentat motorul hranitorului, cred ca functiona si la tine, generand vibrati, va debloca mancarea in timp ce se invarte rezervorul cateva secunde... cam la orice aparat.
Eu n-am inteles niciodata de ce e nevoie de 2-3 compartimente. Daca amesteci mancarea intr-un singur compartiment se supara pestii?
p.s. Sper sa nu te superi pe mine ca ti-am scris, desi n-am avut acelasi model niciodata.
|
 |
|
|
|
10 bani firul ca 10 lei e prea mult... :-) Nu de altceva dar am o galeata plina...
|
 |
|
|