| Message |
|
|
|
Vand acvariu ~90 litrii cu dimensiuni 45x45x45cm din sticla 8mm, pret 150ron, cu tot cu capac cu instalatie LED. Acvariul este umplut cu apa, verificat, golit, zace nefolosit.
|
 |
|
|
Daca mananca NewLifeSpectrum Chiclid Formula, cum mananca cei pe care ii am, ii iau la mine cu placere.
Cum facem?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Costa nici 3 lei, nu e problema, merg des la oficiul postal oricum, doar ca pana acum n-am primit niciun semn la pm legat de iarba asta... o mai fi n-o mai fi,unde sa sun sa intreb?
|
 |
|
|
Poate nu ii place batzul?  Serios, poate e mult prea repede (avand in vedere toate conditiile din acvariul tau, de la lumina la nutrienti, ph, etc) si poate conteaza si lemnul ala pe care l-ai pus, poate nu ii place ceva... Mie mi se prinsese de la sine ,fara ata, de pietrele din jurul mopanului pe care il pusesem... Nu miscasem nimic acolo luni de zile...
|
 |
|
|
|
Salut, mai ai moss de donat? Daca da, vin eu sa iau si trimit eu si la Campina.
|
 |
|
|
E chestiune de gust, poti tine si cateva plante printre pietre... chiar si cu cichlide vegetariene... Plante cu frunza groasa pot sta si chiar prospera (anubias sau vallisneria gigantea de exemplu) cu cichlidele. Unii (nu atatc pe nimeni) se "agata" de "conditiile din mediul natural" atat de tare, ca poate te vor pune sa aduci pietre chiar de pe fundul Lacului Malawi.  Eu iti spun ca nu e rau de loc sa ai o frunza vie in acvariu si n-am sa iti tin discursuri de ce... pana la urma e chestiune de gust! Si nu toate cichlidele gusta plante, clar, nu toate plantele
Da, sunt pesti mari , mananca mult si evident vor defeca mult... Cu cat le dai mai mancare mai de calitate, cu atat apa va fi mai curata. Simplu - vor extrage mai multe din cele necesare si vor elimina mai putin... Pot trai chiar si fara filtru, intern sau extern, dar ai timp sa cureti tot timpul dupa ei? Daca ai 10 bucati de 7-8 cm in 130 litrii si cureti la saptamana, poti sa nu bagi nici macar filtru cu sau fara bolborositor sau vreun aerator, dar parca arata mai bine cu... Oh, cati dusmani mi-am facut cu sinceritatea mea  ))))))
|
 |
|
|
|
As mai vrea cativa labidochromis caeruleus si acei msuli (yellow tail) minim 5 cm. Doar din Bucuresti.
Nu doresc alte specii, vreau ce am deja din motive estetice, de alimentatie, de comportament, etc.
Multumesc.
|
 |
|
|
Am tot cautat si eu stuturi de plastic cu filet si am ajuns la ideea ca merge si asa... cu metal!
Nu pt ca asa e la noi, ci pt ca pestii tai nu au timp sa moara intoxicati cu plumb, rugina fierului sau oxidul aluminului... Mor de batranete sau din cauza calitatii apei "cerfiticate da' la robinet", mancarii de firma, etc
Hai sa iti dau o idee, un tub de plastic/pvc, chiar o bucatica de furtun pe interiorul tubului de metal, stutului sau piesei pe care o ai, astfel ca apa ce circula sa nu intre in contact direct cu alama (cred ca astea sunt cele de metal cel mai des intalnite) si cred ca e mai mult decat ok. Nu uita ca bei apa de la robinet(!?) si esti inca in viata. Nu stiu, mai caut stuturi de plumb inca, dar n-am gasit nici din acelea de plastic la un pret decent la dimensiunile necesare mie...  Cine stie, poate le fac la imprimanta 3D intr-o zi.
Deci, daca ai inteles idee, spor!
|
 |
|
|
|
Cumpar la bucata sau la pachet, labidochromis caeruleus de minim 5 cm ,prefer femele. Nu ma intereseaza momentan alte specii. Multumesc.
|
 |
|
|
Da, astea par ok...
Dar nu sunt! In primul rand, unul din cei mai cunoscuti producatori recomanda chiar pe site-ul oficial sa schimbi capacele odata cu tubul. Cat de des se schimba tubul?  De ce n-ai pune silicon de acvariu direct, daca tot trebuie schimbat?
http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/End-Caps/End-Cap-HiLite-T5-16mm-High-Lite.html citeste in dreapta jos
Oare de ce recomanda schimbarea?? Cumva, pentru ca in umezeala si caldura, garnitura aceea visinie de cauciuc se uzeaza, capata fisuri minuscule prin care patrunde apa la contacte?
Credeti ca e hidrofugata si ca nu va intra apa pe langa ea? Probabil da, probabil nu, astfel de mufe au dus la arderea instalatiei elctrice la mai multe capace care au venit la reparat la mine.. deci, le recomand la fel de mult ca si pe celelalte...
Pentru suspiciosi, de asemenea, am poze cu capace la reparat cu astfel de bunatati...
N-am recomandat nimanui sa se joace cu tensiune peste 40 Volti! Dar hai sa fim seriosi, ce s-ar face astea de vand porcarii cu pret de mertan, daca n-ar fi astia care sa le cumpere?
|
 |
|
|
Exact mufele "laudate" de colegu' @dan.pavelescu sunt in hidrofugate si nu prea. N-am idee cum sa postez poze aici, dar daca vrea sa se convinga de vorbele mele si sa vada cata apa intra in ele si ce se intampla cand se intampla asta... ii ofer poze cu un capac a carui instalatie am reparat-o din pricina unui scurt circuit... Abur>condens>infiltrare in mufa (noua, de altfel) >BUF! flama... s-a ars droserul si intrerupatorul si a sarit siguranta omului.  Va poate confirma,,, Eu i-am spus de silicon de acvariu dar a ales mufe hidrofugate!  )
http://i60.tinypic.com/vg3ehg.jpg
Si asa a mai murit un mit! si mai ucid unul, bonus: stiti banda de leduri siliconate hidrofugate? O fi pt exterior, dar nu pentru medii umede ca interiorul uni acvariu! Se poate vedea ce se intampla... Siliconul transparent la inceput, devine opac, albicios si se acopera cu colonii de bacterii si alge datorita condensului din capac.
|
 |
|
|
|
Si eu pot sa confirm, la Darel se taie bine, fara sa ciobeasca marginea PAL-ului. Pretul e... dar il poti vedea pe site-ul lor, deci stii la ce sa te astepti fara surprize.. Acum zic ca e bine de stiut ca poti trimite planul (in corel) ca taie computerizat. La magazine gen Hornbach, taie "ochiometric". Unele chesti renteaza mai mult la Hornbach, din punctul meu de vedere, altele, nu...
E bine sa ceri sa iti taie "de mostra" o bucata de material, aia de o pui oricum inspre perete, ca sa vezi daca esti multumit.
|
 |
|
|
|
Cumpar pesti de peste 5-6 cm pt un acvariu de 350 litrii. Prefer msuli acei, demasoni, pseudotropheus... Nu sunt interesat de "specii rare" de sute de lei.
0733 794 700 sau si mai bine email cu poze.
|
 |
|
|
Mufele hidrofugate sunt ideale... pentru fraieri! E o afirmatie pentru care am si dovezi -poze. Mi-au trecut prin mana cateva capace "de firma" de la diferiti producatori, care aveau apa inauntru intrata prin mufele respective (nu cred ca le-au scufundat in acvariu) - evident, droserele arse prin scurt-circuit.
Scumpe si inutile... Cine vrea un sfat sau daca vreti, o sugestie viabila ... silicon de acvariu.
Siliconul de acvariu va tine condensul departe de conexiunile cu sute de volti, va rezista mai bine in timp si oricum e nevoie sa schimbati mufa cand schimbati si tubul, asa cum recomanda chiar producatorii  )))))
"JUWEL fitting rings guarantee that your JUWEL lights are 100% waterproof.
They are specially built for use in aquariums and VDE-certified for this purpose.
Although high-quality materials are used, JUWEL fitting rings will suffer natural wear and tear over time. For this reason, we recommend that you change your fitting rings every time you change your fluorescent tubes."
http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/End-Caps/End-Cap-HiLite-T5-16mm-High-Lite.html
Evident, va trebui sa raschetati siliconul si sa puneti altul... cu un tub de 20 ron rezolvi cateva zeci de tuburi de neon si mai si ramane de o improvizatie neprevazuta, merita? Nu stiu, fiecare face ce vrea.
|
 |
|
|
Pana la urma, ramane o intrebare retorica de bun simt, la care unii se vor grabi sa dea raspuns in contiuare ...
De ce ai folosi un silicon care nu e special pt acvariu si nu ai folosi un silicon care e special pentru acvariu, asa cum indica producatorul pe ambalaj!?
mai conteaza... 
|
 |
|
|
Indiferent cate interese am strica si cati s-ar supara, trebuie sa spunem adevarul! Don COrning 881 NU ESTE RECOMANDAT pentru acvarii. Nu comentez ce si cum, doar va livrez o informatie oficiala:
"DOW CORNING 881 Silicone
Sealant is not recommended for
structural glazing, aquarium
manufacturing or insulated glazing
applications."
Am citat din acest document: http://www.piomarpw.com/karty/DC881ENG.pdf
Cine are dubii, sa intrebe oficial, in nume propriu, producatorul.
Am lipit perfect si cu Tekasil, si cu Den Braven, si cu Bison si cu altele, m-as feri de Ceresit.
p.s. N-o sa va moara pestii nici in acvariu lipit cu Don Corning, nici cu plante scufundate cu bucati de plumb - e optiunea voastra de acvaristi! 
|
 |
|
|
Din considerente de spatiu, trebuie sa ma despart de unul din acvarii.  Fie de cel mare, de 80cm lungime, fie de cel de 65 cm lungime, ambele au capac cel mare instalatie 2 neoane, moonlight, wenghe, lipit cu DonCorning 881 parca, cel mic capac negru, instalatie 3 neoane +2 ventilatoare si moonlight lipit cu Bison. Ambele au sticla de 6mm. Daca e cineva doritor, oricare 200, plante sau pietre calcaroase pt chiclide - cadou. Cel mare are aprox 1 an jumate, cel mic nu are nici 2 luni de folosinta. Orice detalii doriti, nu ezitati sa intrebati
|
 |
|
|
Faye wrote:Frumuseii astia se gasesc si pe la noi?

Arata ca un fel de oua de pasti deformate...  Interesanti, oricum... Sunt rude cu familia Neritina?
|
 |
|
|
Nu cred ca sunt multi cu experienta mea si sa nu mai vb de pret... dar ... succes. Ca sa nu fie considerata publicitate si sa jeneze pe careva, ti trimit link pe privat unde gasesti drosere Osram si pe pagina scrie si cat te costa, daca vrei sa iti cumperi singur... Am si fisier de oferta Phillips in e-mail, daca vrei, dar iti spun ca sunt de 2-3 ori mai scumpe, cel putin cea de la astia la care am facut eu cererea de oferta(distribuitor). Daca mai stii tu pe careva care a facut cateva sute de capace si lampi suspendate si a depanat cateva zeci... atunci ai gasit o persoana cu mai multa experienta ca mine  ))))
|
 |
|
|
|
|