| Message |
|
|
Salut, daca vrei, pot sa bag 2 ochi si 2 mani in ea, nu te costa nimic sa vad ce are. Am tot ce imi trebuie. Mi-au trecut prin maini vreo cateva sute de drosere electronice de toate felurile... Sincer, daca e vreo dioda arsa la puntea redresoare de intrare sau vreun condensator paralel cu micul transformator... se schimba fara probleme. Ar putea fi chiar banalele fire de contact sau lamelele ce ating piciorusele tuburilor. Daca e ars ceva, mai ai si variante de alt droser nou , daca vrei, iti pot spune unde gaseti si cat te costa sau ma ocup, dupa cum ti-e comod.
p.s. Daca e arsa vreuna din componentele implicate efectiv in aprinderea tubului, chiar daca o schimbi, nu rezolvi neaparat, e mai complicat... Din experienta iti spun, schimbi rezistorul ars sau condensatorul si se arde tot ala, ce sa fie? Pai se arde dintr-un motiv, o componenta alaturata ce functioneaza defectuos... si tot asa... de aia e mai mare efortul si bataia de cap decat pretul piesei de cativa bani sau lei.
A... si am uitat inca o chestie... am schimbat multe drosere la multe capace, unele din ele sunt umplute cu smoala sau cevrasina epoxidica, nu stiu daca pentru a fi rezistente la apa sau doar sa nu poti umbla in ele...  Pur si simplu nu poti sa le spargi decat cu toporul ...
|
 |
|
|
|
Salut. Vreau sa cumpar pseudotropheus zebra, flavus, demasoni si mylandia esthere, femele peste 6 cm. Nu vreau pui. Prefer sa evit complicatiile cu transportul, deci, din Bucuresti. Astept oferte aici sau pe mail, cum va e comod. Multumesc.
|
 |
|
|
Mama-Natura cu ce fertilizeaza? Desigur, e doar o sugestie subtila... 
|
 |
|
|
E doar chestiune de gust, si eu tot negru mi-as pune autocolantul in spate, iar nisipul l-as prefera chiar mai alb. Oricum, minunea e ca traiesc acei pomacea, pe al meu l-au tot bagat in seama pana s-a sinucis 
|
 |
|
|
Vand lampa UV-C, noua, 8watti, se poate cupla direct la furtun 1/2" (~1,3cm diametru). Perfecta pentru reducerea masiva a virusilor, algelor, bacteriilor fungilor si altor microorganisme nedorite din acvariu. Nu are componente de metal in contact cu apa, deci se preteaza perfect si la acvariile marine. Pret 80- ron. Producatorul lampii vorbeste de 12000 de ore de functionare, deci... e mai mult decat o alegere buna si ieftina.
Am pus o poza aici http://i42.tinypic.com/qpgt2u.jpg
Pot face oricand si alte poze pentru cei interesati.
|
 |
|
|
|
Cumpar 5-20 bucati , creveti rosii, galbeni, albastrii doar din Bucuresti, minim 1,5cm. Sunt ok si cu alte specii precum red bee sau altelece cresc pana 3,5cm la maturitate. In functie de pret, ma hotarasc cu ce populez noul meu acvariu nano. Nu ma intereseaza sa ii inmultesc, dar ma intereseaza cum or sa arate!!
Astept oferta de pret cu poza a ceea ce vindeti, asa cum fac si eu cand vand ceva.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Am de dat masa (gen dulap) pentru acvariu 80x35cm. Masa are inaltimea de 75 cm si e noua. Manerele sunt de metal, inchiderea usilor prin balamale lungi de tip banda. Are sertar detasabil in compartimentul din partea dreapta si gauri pt cabluri alimentare sau filtru extern.
|
 |
|
|
Donez un Metriaclima Estherae de 3 cm cu un ochi nedezvoltat, sanatos, voios dar nu vreau sa il cresc in continuare.
Donez un Pseudotropheus Elongatus OB de 5 cm alergat constant si deci, cam obosit
Anunt valabil cu predare personala in Bucuresti.
|
 |
|
|
Ei, lasa, lasa... Stiu eu profesionist* care n-a gasit sticla de grosimea ceruta de client si l-a prostit cu mai subtire pe care a lipit-o chiar pe latura lunga, la fata, cu vreo 2-3 milimetrii in afara suprafetei (bazei) acvariului. Adica de cat e grosimea de fapt n-3?
E lumea plina de inconstienti, cand e vorba si de bani, nici nu stiu daca se mai cheama inconstienta sau nesimtire!
p.s. n-are multa apa, doar 650 de litrii
|
 |
|
|
pui de Microsorum Pteropus Windelow, sagittaria subulata, eleocharis parvula/acicularis, cryptocoryne green, brown - poze actualizate in momentul cand exista interes. trimit si in tara dar nu prin microbuz, troleu, metrou
|
 |
|
|
Damian Catalin wrote:
In rest, trebuie sa fi atenta pentru ca, din experienta vorbesc, Betta devine foarte agresiv ina numite momente, poate sa iti raneasca ceilalti pesti.
Unul din pestii Betta pe care i-am avut si i-am tinut cu guppy, xipho si gourami alerga tot timpul femelele de xiphophorus  Uneori avea probleme si cu gourami, daca nu pastrau distanta, ii fugarea. De la un timp, observasem, recunosc, existau niste conflicte intre cel mai mare peste din acvariu -o femela albastra de gourami de 12 cm si betta s. care avea vreo 8-9. Intr-o dimineata betta statea rezemat de cateva frunze, aproape de luciul apei, cu o bucata maricica (de vreo 4-5mm) lipsa din partea dorsala, aproape de coada (de voal). Am priceput imediat de ce se auzisera zgomote ciudate din acvariu in noaptea precedenta. Mai bine tineti masculii de betta singuri!
|
 |
|
|
2 pesti, pseudotropheus zebra OB, doar celor care au deja cichlide malawi.  Sa ii chinui, pot si eu, vreau o viata mai buna pt ei... si n-am cum sa le-o ofer in lighean.
|
 |
|
|
am pseudotropheus zebra ob, 8cm, perfect sanatos si energic si vreaus a il schimb cu pseudotropheus elongatus 2-4 cm sa se incadreze in dimensiunile celorlalti... http://i39.tinypic.com/2s8qqmp.jpg
|
 |
|
|
Buni la facut curat prin acvariu, la transformat resturile de mancare in fertilizant ... Daca ii las la mine, or sa fie doar papa-bun pt cichlide... asa ca... ii vand pe toti. 50 ron , numarati-i din poza sau 1 leu bucata.
http://i42.tinypic.com/2iabpf9.jpg
http://i39.tinypic.com/33jh4ya.jpg
http://i43.tinypic.com/18yjad.jpg
|
 |
|
|
Severus wrote:Narcis,
Am observant ca le-ai oferit tot ce trebuie cryptocorynelor tale, dar ai verificat sa nu fie rizomii acoperiti complet de substrat? Uneori le mai afecteaza si chestia asta (mai ales daca substratul este fin).
Ape limpezi si cryptocoryne frumoase.
neah, nu cred, am cryptocorine green si brown, am nisip de rau si sub el niste substrat Compete Tetra, stau cu radacinile scufundate complet si le merge foarte bine. Am cateva in ghivecele cu pamant negru acoperit cu nisip si le merge si alora foarte bine... e de la altceva...
|
 |
|
|
Se poate sa nu fie compatibili, se poate ca daca sunt cumparati din comert sa fie sterilizati chimic, ca sa nu faca pui, e mai rentabil pt ei sa cumparam mereu pesti noi  Cuibul de spuma nu inseamna ca e potent neaparat, il face instinctiv, la fel si dansul imperecherii. Incearca sa cumperi o femela de betta din specia masculului de la cineva care creste betta. Va fi apta si nu posibil sterila.
|
 |
|
|
Daca il tii nemancat  scuze de off-topic.
|
 |
|
|
Vreau ceva decent care sa ridice o coloana de apa peste 0.6m , de genul filtrului HJ-611 sau orice altceva, pt un proiect de minicascada. Sunt deschis la propuneri de filtru (intern/extern chiar spart dar cu motor perfect functional), powerhead, pompa de pond din aceea care arunca apa in sus  Astept oferte aici sau pe pm/ mail. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Felicitari pentru inventivitate!
Si eu am facut o lampa pe acelasi principiu, dar cu scop diferit - ca lampa/proiector pentru mesterit. Asa ca n-am taiat laterala cutiei. Nu stiu cat poate sa acopere din necesarul de lumina al plantelor dar e interesant, ca idee...
Eu m-am gandit si la becurile acelea, cu incandescenta, ce se folosesc la spoturi incastrate in rigips. Ma gandesc ca au o banda mai larga de radiatie luminoasa. Nu vreau sa intru in polemica, doar sa aveti in vedere si acele becuri pentru suprafete mici de luminat. Acelea consuma, insa, mai mult, eu am de 25 si de 35 watti prin casa. Acelea frig.
Poate ar fi bine sa stie doritorii ca tuburile de neon se incalzesc, 50-60 grade, becul economic - frige!!! Deci atentie la degete! Si de ce nu, atentie la temperatura apei in timp
|
 |
|
|
|
"prietenas", dupa umila mea parere, cred ca esti cam nesimtit, de fapt, am scris eu ceva ce nu e adevarat?
M-ai sunat, am venit , eu ti i-am desfacut, nu mi-ai cerut tu, ai comentat - ba ca nu sunt suficient de mari, ba ca nu sunt suficient de colorati, probabil gandindu-te ca nu iti ajung banii de tramvai pana acasa. Ok, am zis la revedere si gata... asta e tot, restul e cancan. Puteai sa imi ceri sa iti trimit poza pe mess inainte, intotdeauna am facut poze cu plantele sau vietatile care le-am dat cuiva, daca vrei postez poza, asta daca tot vorbim de bun simt...
Foarte bine, daca tu vinzi creveti si nu stii ca puii de creveti nu au 1,5 cm, sa fii sanatos, sa cresti mare, sa mai inveti, nu e o crima daca nici nu stii ce vinzi sau revinzi... Adultii de creveti Red Cherry au maximum 2 cm ca adulti.
|
 |
|
|
|
|