[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pulitzer
Forum Index » Profile for pulitzer » Messages posted by pulitzer
agiti cumva ingredientele in bomba? incearca sa pui foarte incet drojdia dizolvata si apa si vezi ce se intampla... bafta
butelia plina, chiar prea plina... reductor montat si functioneaza impecabil sensibil din reglajul de presiune aproape la -2 bule pe sec... DAR !
- debitul nu este constant (max 20 min a mers la fel...)
- nu face destula presiune pt a impinge gazul in acvariu
Cu robinetul d reglaj al reductorului poti face presiune suficienta pe circuit, DAR ! :
- greu se poate regla la 1-2 b/sec
- nu are un debit constant
asa ca asteptam robinetul de reglaj fin si racordurile si poate ma invart si de o electrovalva intre timp
nu pune factura ca ma descurajez si la anu' ma apuc de alt acvariu oricum, ce ai tu acolo numesc eu "infrastructura" in adevaratul sens al cuvantului
cred ca incep sa adun bani
asteptam urmarea
pai tocmai ca l-am studiat reductorul, si nimeni nu a zis ca a rezolvat cu reglajul fin direct dun reductor, fara un robinet special, asa ca l-am comandat pe cel de mai sus.
proba cred ca o fac direct in acvariu sub stricta supraveghere .
@brawn, cum ajung la o concluzie postez.
mai trebuie sa imi iau si asa ceva...
image
am inteles ca a mai fost folosit acest robinet si e ok. oricum o sa ma mai uit si la alte variante
tocmai am intrat in posesia acestui aparat. Nedumerire : pe manometrul din dreapta imi arata L / min... nu trebuie sa fie altceva? presiunea de lucru sau...?!?!!? daca pot sa ii reglez numai debitul si nu preiunea...il pot folosi la acvariu oare?
image
tocmai ce m-am uitat la preturi pt lampa suspendata HQI de 2x150w.... au ficatu' nu ma tine bugetul inca.... ...
melanotenia? vreau sa ii aduc inca 3-4 surate.
maine cu ajutorul domnului (si a furnizorului de timp liber, AKA - sotia) sper sa ajung la verificare cu butelia, cu inlocuitul robinetului (cumparata second cu 50 ron, nu ma risc) si apoi... la un click departare de substrat, becuri si reflectoare...
Urmatorul o sa fie la primavara sper, in alta locatie. Cu siguranta nu o sa aiba inaltimea de 70 cred ca 50 o sa fie, iar cu lungimea... stabilesc dupa ce ma hotarasc ce iluminare o sa am. Insa ce e sigur... o sa fie mai mare decat ce am in prezent
Si pentru ca eram dator cu o poza recenta, una facuta azi :
image
unde se vede suferinta plantelor in lipsa luminii. Dupa cum am calculat eu la inceput, in jurul acvariului trebuia sa ramana la fel de curat, dar.... eu sigur nu m-am gandit ca o sa am filtru extern sau UV(nici nu stiam ca exista, daramite ce sa zic de instalatia de Co2? nici nu visam asa ceva, drept dovada am luat o perdea de aer ) acuma, la urmatorul acvariu o sa stiu ce am de facut
cum nu as folosii produse ADA? dar inca nu stiu cu ce se mananca, trebuie sa finalizez o instalatie de Co2 asa cum scrie la carte, sa schimb acvariuil, iluminare... si cred ca dupa aceea se poate face diferenta intre soluri ADA, JBL, DUPLA, etc... Degeaba pun acum ADA la acvariu inalt de 70cm, cu tuburi T8 30W ca nu am facut mare lucru. Aa.. si Co2 din bomba...
asa ca , DA ! pe viitor cu siguranta ca o sa fie si ADA prin acvariul (acvariile) meu/mele. (o sa fac unul plantat la servici )
pulitzer wrote:oare numai mie mi se pare ingrijit acvariul? senzatia asta mi-o da, facand abstractie de plasticuri....
succes

adica... da, curatel... am vazut acvarii plantate care imi jeneaza retina mult mai rau dacat acesta, si daca in viitor se continua cu plante , buturuga etc... la fel, cred ca o sa fie frumusel.
ca dup'aia o sa trebuiasca mai mare.... vedem
la 50 inaltime e lux.... al meu are 70 si nu e asa grav de mesterit inauntru....
oare numai mie mi se pare ingrijit acvariul? senzatia asta mi-o da, facand abstractie de plasticuri....
succes
salut, daca nu ai la cine da femela de molly, o vreau eu... conditii de 4 stele, dar o sa fie de 5
nici eu nu am zis-o bine......
@ malynutza... cauta la donatii de la acvaristii de prin zona, decat sa dai banii pe ele. parerea mea
si din atatia acvaristi priceputi din zona, nu e nimeni sa doneze ceva plante cu intretinere usoara? nu luati mancarica la copil...
succes
pai asta e o problema... nu vreau sa acopar fundalul, doar cu plante eventual si asta dupa ce schimb substratul si iluminarea, sper sa reusesc luna asta.
Acvariul se vede frumos si din momentul in care urci scarile din spatele lui.
@nilsen O poza mai recenta maine dupa ce ii fac una
@ mosu - estetic dupa ce schimb substratul iluminarea si C02. atunci puteti da cu parul in mine
2 filtre banale cu burete lipite intre ele si un motoras de filtrul interrn legat la ele care creeaza un vartej de apa si furtunul de la co2 legat unde ar trebui sa intre aerul... foarte simplu si eficient... prima data au fost 3 dar nu aveau nici un rost... am pus un burete intre ele sa nu iasa bulele.

Forum Index » Profile for pulitzer » Messages posted by pulitzer
Go to: