[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Eu m-am apucat de acvaristica destul de demult insa nu am avut buget asa cum as fi vrut pe acvarii si pesti.
In ultimii trei ani am tinut 2 carasi in actualul acvariu, insa nu m-am prea ocupat de ei din lipsa de timp. Desi am ajuns pana la icre, nu am reusit sa "produc" o noua generatie.
In cele din urma carasii au murit..

Cunoscandu-ma ca n-are rost sa-mi cumpar pesti exigenti pana nu am si echipament, mi-am cumparat vivipari.

Am asa:

Acvariu :80 l
Incalzitor: 100w
Filtru: nu stiu marca, insa a fost pt acvarii de 100-150 l. Am vrut unul mai puternic..

Pesti: 4 guppy (2f-2m), 3 molly (2f-1m), 3 xifo (2f-1m), 2 platy (1f-1m)

Xipho mi-a facut pui ambele femele (prima a fost in acvariu: am fugarit puii care au ramas cu o lingura mare, a doua am pus-o chiar la timp in cutie din aia de plastic cu bare) si molly mi-a facut si ea pui (tot in acvariu, dar de data asta am prins puii ramasi cu un furtun cu diametru mai mare)

Deci am si vreo 30 de pui de xipho si vreo 10 molly pe care ii tin intr-un flacon atarnat de marginea acvariului cu multe gaurele.

Sper sa se vada imaginile:

image

image

Am si o problema, dupa fugaritul micutilor cei doi platy(din imaginea cu cei mici) si cei mici se scarpina. Ieri am pus albastru de malachit, azi planuiesc sa cresc temperatura treptat pana la 29 (acum e 24) si sa pun si sare 1 lingura la 10 litri. (Din cate stiu puii n-au nimic de la asta).

Stiu ca va trebui acvariu separat pt aia mici.

Asa stam .

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit.
Nu exista albastru de malachit...doar verde Si este toxic , nu se adauga in apa pana nu esti sigur ca sufera pestii de ceva care se trateaza cu verde de malachit.Se pot scarpina din n motive , chiar NU inseamna ca au gris.La fel cu ridicatul temperaturii si pusul sarii.De ce le pui ??? Tu iei medicamente cand nu stii exact ce ai ?
In rest ar mai fi chestii de spus, insa aici e introducerea totusi

Until you find someone worth dying for, you never really live.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Filtrul e FanPlus, am avut si eu tipul acela de filtru.Ia-si face o descriere amanuntita, dar ma abtin -"prietenii-(sau poate pestii) stiu de ce"-parerea mea e sa iti iei un filtru extern in cel mai bun caz.(ia si un burete la indemana...in caz de nevoie--sa rezolvi)

Ti-am pus si un link sa vezi la ce ma refer, ca poate te-am cam "incetosat": http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9368.page

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2009 18:35:43

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

"Nu iti bate cuie in talpa daca nu te doare" Sau mai bine zis pana nu ai probleme in acvariu, de ce vrei sa ti le creezi singur?

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Nu am pus sare si nu am ridicat temperatura. Mai vad cum evolueaza. Se scarpinau destul de rau, de multe ori, ambii platy si micutii. Ii vad dimineata si seara, trecator, asa ca, posibil sa se inrautateasca si sa nu fiu acasa. Aveam verde de malachit la indemana si am pus, stiind ca e eficient impotriva bacteriilor si ciupercilor si merge si cu micutii. Azi m-am uitat si par mai bine. Daca mai fac ma documentez si iau ceva de la Sera din pet-shop.

Pe filtru mi-au dat 2 ani garantie. Daca e cazul am si bolborositor, pana se repara

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Daca ai avea mai multe plante in acvariu, dese si frumoase, atunci puii de vivipari ar avea mari sanse sa scape chiar daca "depunerea" are loc direct in bazin. Cu ocazia asta s-ar intampla si o mica selectie naturala. Scapa doar aia rapizi si destepti.

Exista plante nepretentioase si usor de intretinut, care pot creste si in acvarii mai putin dotate. Nu mai pun la socoteala frumusetea de neegalat (dupa parerea mea) a unui acvariu plantat frumos.

Uite asa, cu o subtilitate de diplodoc, mai incerc din cand in cand sa trag pe unii incepatori de partea plantatelor...

Toate cele bune.
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

oare numai mie mi se pare ingrijit acvariul? senzatia asta mi-o da, facand abstractie de plasticuri....
succes

acvariu .... in constructie....
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ingrijit ? Adica ? Mie mi se pare foarte gol.Io l-as umple cu plante + o buturuga

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Ingrijit ? Adica ? Mie mi se pare foarte gol.Io l-as umple cu plante + o buturuga

Subscriu.
Si .... arunca un ochi si la "acvarii de vis".
Vezi Val ca nu esti singur? Te mai sustinem cativa

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Sa stii, cu bani putin poti face un acvariu prezentabil , buturuga o iei din natura, plantele le cumperi, cele nepretentioase incep de la 5 lei in sus sau te duci la topicul de donatii, pe sticla din spate pui un autocolant albastru sau negru, capac se poate face usor din cateva bucati de lemn, (avantaj ca iti pui ce neoane vrei)....cum ti se pare, scump acum?

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Posibil sa dea impresia de ingrijit, in sensul de curat. Aspir pietrisul si clatesc "plasticul" din cand in cand

Oricum, am mai prins azi 5 puiuti de molly rataciti Sunt curios ce culori vor iesi. Am un mascul de guppy jumatate alb jumatate negru, care umbla dupa tot ce prinde Nu conteaza nici daca e mascul de xipho.

image

PS: in weekend posibil sa-mi fac rost de o buturuga. Poate iau si ceva planta saptamana viitoare.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/10/2009 20:50:36

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ce fain , l-ai prins in poza chiar cand ii facea curte femelei guppy Potent rau nebunul

LUPmic
Senior member

IP:

Bun venit! Sa ai mare grija cu viviparii aia, se inmultesc in nestire.
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

bine ai venit :-)
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

pulitzer wrote:oare numai mie mi se pare ingrijit acvariul? senzatia asta mi-o da, facand abstractie de plasticuri....
succes

adica... da, curatel... am vazut acvarii plantate care imi jeneaza retina mult mai rau dacat acesta, si daca in viitor se continua cu plante , buturuga etc... la fel, cred ca o sa fie frumusel.
ca dup'aia o sa trebuiasca mai mare.... vedem

acvariu .... in constructie....
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Bushteanu' :

image

image

image

image

L-am scos dintr-o vale, statea in apa. Merge direct la fund. N-am cum sa-l fierb. L-am decojit si l-am tinut cateva ore in apa fierbinte. Apa e limpede, insa mai are un usor miros de namol.

Ce ziceti, cand il pot baga in acvariu?

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Freaca-l cu o perie bine

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Arata bine "bush-teanul" tau. Cum ti-a zis si ReBella, ia-l la intrebari cu peria. Sau cu orice altceva iti poate elimina resturile de scoarta, mal, sau lemn putred.
Dar am si io o curiozitate. Unde il bagi, ca in acvariul de 80 nu cred ca incape. Corect, sau ma insel?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Incaperea ar fi 35x45x50, unde mai trebuie sa incapa si niste peti
Langa vale mi s-a parut ca am acvariu mai mare, dar mai ciplesc eu din bushtean
Va trebui sa golesc acvariul sa vad cum incape.

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

te faci artist in ale lemnului , odata cu acvaristica

This message was edited 1 time. Last update was at 18/10/2009 21:02:56

Forum Index » Despre noi
Go to: