Message |
|
Nu conteaza directia , sa fie spre suprafata apei, sa o valureasca usor, astfel se realizeaza transferul de gaze, se oxigeneaza apa. Sa fi putin atent la curentii care se formeaza in apa sa nu fie prea puternici. In special betta prefera o apa cat mai "calma". Dupa ce scoti filtrul vechi poti incerca sa maschezi filtrul care ramane in acvariu cu plante, pentru a nu iesi in evidenta.
|
 |
|
Depinde de mai multi factori. In general un acvariu fara pesti se cicleaza cam in o luna. Dar cel mai sigur iti dai seama folosind teste pentru a masura parametrii apei. Gasesti pe forum un articol detaliat despre ciclul azotului.
|
 |
|
Nu are cum sa se decicleze daca si filtrul vechi merge, bacteriile se formeaz? in materialul de filtrare (siporax matrix bio balls burete sau ce contine filtrul tau) daca nu este spalat cu apa direct de la robinet sau solutii de curatat si nu a stat filtrul oprit mai bine de 2 ore nu au de ce sa moara bacteriile.
|
 |
|
Salut.
Nici eu nu am multa experienta dar te pot ajuta cu cateva idei.
In legatura cu filtrarea cu cat este mai mare cu atat mai bine. Poti sa incerci sa ti o perioada ambele filtre in functiune, astfel se va cicla si noul filtru.
Cu popularea acvariului trebuie sa ai grija la compatibilitatea dintre pesti si ce necesitati au. Gasesti multe informatii pe forum in legatura cu compatibilitatea si necesarul de apa pentru fiecare specie. Betta de obicei se tin singuri sau in acvarii bine plantate. Corry si neonii sunt pesti de banc au nevoie sa fie la corry cel putin 7-8 exemplare si la neoni in bancuri si mai mari.
Deja pentru xifori si ancistrus acvariul ar putea fi mic tinand cont de marimea lor ca adult.
|
 |
|
Depinde si de plante, unele pot fi arse de apa oxigenata. Eu pun o sticluta la un lighean cu apa si le las cam 10 minute si apoi le clatesc.
|
 |
|
Stiu ca pot comanda online dar nu renteaza, ajung cel putin odata pe luna in Bucuresti si pot lua. Cu "siforax" my bad dar oricum ii zici nu gasesti in Targoviste nici macar filtre interne mai ok, doar chinezesti de materiale pentru filtrare sau canistre nici atat
|
 |
|
Nu e mare diferenta la grosime, o sa incerc sa ii mai scurtez. Am acces si pe jos si sus. Buretele fin l-am pus in loc de perlon sa protejez rotorul de eventuale resturi care pot trece. O sa schimb si bioballs cu siforax sau matrix dar asta cand mai ajung prin Bucuresti. Aici cand am intrebat la un pet shop de siforax vroia sa imi dea xifori
|
 |
|
Salutare, am facut un filtru extern iar ca pompa am folosit Resun 1100L. Materiale de filtrare sunt 2 straturi de burete grosier siforax iar burete grosier bioballs si un burete mai fin ca ultim strat. Acum nu stiu daca pot arde pompa deoarece buretii stau presat, sunt ceva mai mari decat cilindrul.
|
 |
|
De o saptamana la un caras a inceput sa i se decoloreze capul. Il am de mic si la inceput tot capul era portocaliu aprins, acum culoarea a disparut si e un alb galbui. Celalalt nu are nimic. Acum nu stiu doar daca si-a schimbat culoarea deoarece a crescut sau e o ciuperca ceva. Ca hrana le dau de 2 pe zi alternativ Jbl Gold Pearls, artemia congelata, spirulina si o data pe saptamana cateva boabe de mazare oparita si decojita.
Am atasat si o poza dar calitatea lasa de dorit
|
 |
|
Da, oricum am mai lipit o data cu laterala 2 bucati de sticla de aceiasi grosime si inainte sa pun maine apa il tai sa vad daca e uscat. Am lipit-o vineri noaptea ar fi cam 4 zile. Sa vad cum e si siliconul dintre cele 2 sticle. Am incercat sa pun stratul cam de aceiasi grosime. Si daca 1 mm se usuca in 24 la mine sa zic ca e de 2-3mm nu a fost perfect drept si nu am nici mana facuta. E al doilea acvariu care il lipesc iar primul a fost mai mic undeva la 45l
|
 |
|
Are undeva la 137 brut. O sa il mai las pana maine si apoi bag apa.
|
 |
|
Am reusit sa scot laterala fisurata si am lipit una noua fara incidente. Am folosit acelasi silicon de la Bison pt acvarii. Cat trebuie sa il tin pe uscat? Initial a stat 3 saptamani la uscat dar acum cat sa il mai las?
|
 |
|
Multumesc foarte bun topicul, am material de lecturat pentru la noapte. Sunt in special interesat de intervalul orar folosit si daca colegii care folosesc astfel de led-uri au observat imbuntatiri fata de lumina alba clasica
|
 |
|
La acvariile de apa dulce in general ce culorii sunt recomandate? Ma intereseaza sa nu deranjeze nici pestii si sa fie ok pt plante. Din ce am citit plantele utilizeaza radiatiile de la albastru si rosu. La marine stiu ca se foloseste albastru in special dar la dulcicole am citit ca ar putea topi plantele. O sa merg pe o banda RGB cu, controler dar nu sunt lamurit pe ce program sa merg mai mult.
|
 |
|
Mda stiu ca asta e varianta cea mai buna acum sper doar sa o pot desface fara sa sparg restul.
|
 |
|
La acvariul care l-am lipit acum o luna mi s-a fisurat o laterala mica. Crapatura incepe din coltul de sus si se duce pe diagonala cam 5-6cm. Cred ca s-a fisurat cand am pus rama de sus, a intrat putin fortat. Acum acvariul este gol abia incepusem ciclarea dar imi este teama sa nu se sparga de tot. Se poate repara sau trebuie inlocuita? Sticla este de 6mm nu prea sa gaseste mai groasa in zona. Dimensiunile sunt 72L 42l si 45h.
|
 |
|
Salutare tuturor. As vrea sa ?tiu daca cladophora aegagrophila se poate tine într-un acvariu cu 3 ancistrus si 2 melci pomacea.
Pana acum nu am avut probleme cu ei si plantele, nu s-au atins de ele cu excep?ia la egeria densa care a fost devorata de melci complet. Din cate am în?eles cladophora ar fi alga ?i cum ancistrus se hr?ne?te cu alge nu ?tiu daca vor rezista. As vrea sa il pun pe o buturuga si pe câteva pietre ca un covoras.
|
 |
|
Salutare. De câteva zile la suprafa?a apei din acvariu tot apare un fel de spuma în genul cuibului care îl face masculul macropodius insa nu am aceast? specie in acvariu, am doi carasi oranda, trei ancistrus ?i doi melci pomacea. Acvariul are 125 de litri un filtru no name de 225l ?i este plantat (anubias, vallisneria, echinodorus si nucus). Pân? s?pt?mâna trecut? nu am avut aceasta problema si nici nu am ad?ugat ceva nou in acvariu. Am eliminat mecanic spuma am f?cut ?i schimburi de apa tot apare.
|
 |
|
Scuze am trecut gresit marimile (postez dupa mobil) latimea este de 36 cm si inaltimea de 49. Asa calculasem si imi dadea brut aprox 132l si am luat in calcul substratul si linia apei am zis ca rMan cu 117-115 efectiv apa in acvariu.
|
 |
|
Da sunt in cm dimensiunile. Eu am folosit un calculator online pentru acvarii si de acolo mi-a dat 117. Mi-ai dat de lucru acum. Speram sa obtin un acvariu mai mare nu invers.
|
 |
|