[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rzv88
Forum Index » Profile for rzv88 » Messages posted by rzv88
Nu stiu daca or sa reziste crevetii cu ramirez. SAE am avut, au fost ok pana au crescut si nu au mai mancat alge deloc imi mai stresa si restul de pesti
Salutare,
De aproximativ 2 saptamani am inceput sa am probleme cu aceasta alga, a aparut initial pe vallisneria si acum se extinde peste tot inclusiv pe spray bar sau incalzitor. Am marit doza de Co2 si macro, micro am intrerupt. Am folosit si algumin plus 50ml la 96 de litri acum 2 zile dar nu a disparut. Am observat ca a aparut la putin timp dupa ce am scos o cryptocorine si am deranjat aquabasis, desi am aspirat imediat "norul" format.
Acvariul are 96l apa, fertilizez cu micro si marco 6ml zilnic si fier 4ml, cu CO2 diy (sare de lamaie si bicarbonat). Iluminarea este formata din neoane t8 Hagen Flora Glow 14w AquabGlow 14w si 2 sun glow.
Acvariul in formula asta are aproapre 1 an si e populat cu 14 neoni 2 ramirez electric blue 4 corry si un ancistrus.
As putea sa mai pun algumin? Nu stiu daca ar dauna la pesti in special la ramirez.
Pfff :-)) acu astept sa vad ce o fi. Am scos cateva rame din curte si le-au halit instant.
Acum stau intr-un acvariu de 180l plantat cu o pereche de scalari. Nu ma asteptam sa am si nigro dar cred ca o sa mut scalarii in acvariu cu ramirez si daca plantele nu rezista o sa bag niste bolovani si ceva lemn. De 2 zile decand ii am doar rastoarna nuca de cocos si o tot curata
Ok o sa ma uit atent sa vad dar acum inca cred ca se acomodeaza cu acvariul, stau doar impreuna. Ca hrana ce ar fi ok pentru ei? La ramirez si scalari le dau tetra discus si mixtura inima de vita dar pt convict mi se pare cam "subtire".
Multumesc pentru raspuns. Da poza e neclara, nici ei nu stau sa ii prind in poza si nici eu nu prea reusesc sa fac poze decente cu telefonul.
Salut.
Ma puteti ajuta va rog cu sexul acestor exemplare?
Salutare.
L-a schimbul de apa am observat acest cocon . Sa fie de melci comunitari? Pomacea nu am in acest acvariu, doar 2 perechi de ramirez 5 corry si 20 de neoni.
Am citit postul si am vazut si clipul atasat. Ai mei se purtau normal.. Ai idee ce test pot folosi sa verific totusi nivelul de sulfat de aluminiu?
Salut. In mai pu?in de 3 zile am pierdut 3 scalari. Ultimul pierdut azi de diminea??. Am facut aseara un test pt N02 ?i e zero, am mai facut un schimb de apa totu?i dar degeaba. Acvariul are 190l si am o famile de ramirez 10 neoni ?i 4 scalari din care a mai ramas unul singur. Cei mor?i nu prezentau urme de ciupituri sau mucegai. Nu au fizic nimic.
Acum nu ?tiu ce tratament sa fac in bazin sa nu pierd si familia de ramirez sau s? salvez scalarul ramas. Am uitat sa precizez scalarii erau mici 5-6 cm.
Si totusi daca as gauri sticla ce tip de burghiu este necesar ?
Acum ma uitam la pozele din linkul lui koala. Am ceva plexi de 5mm. disponibil. O sa incerc sa fac o cutie externa ca cea din link.
Multumesc pentru raspunsuri. Acvariul are 170l , am vazut ceva si pe youtube cu bean animal. Sa gauresc sticla pica, (nu am unde). Acum am un filtru extern DIY la care am pus robineti ai valva cu sens unic. A fost picat curentul ceva timp cand nu eram acasa si a fost ok, nu a iesit apa din filtru. Vreau sa trec la un sump deoarece am un acvariu gol de 50l si ideea de o filtrare mai buna la un acvariu de carasi mi se pare ok. In mare am inteles principiu vaselor comunicante dar mai trebuie sa ma documentez. Dar in loc sa gauresc sticla si sa fac un bean animal se poate sa folosesc 2 pompe de apa? Ceva ca la filtrul extern. Prima pompa fixata in primul compartiment aduce apa din acvariu si a doua pompa pusa in ultimul compartiment sa impinga apa inapoi in acvariu. Intreb doar. Filtrul extern l-am facut dupa un tutorial dupa forum si mi-a iesit ok sunt multumit de el dar as vrea o filtrare bilogica mai buna.
Ca material de filtrare mai foloseste cineva piatra ponce? Am citit mai multe articole si am vazut ca matrix sau piatra ponce e acelasi lucru, diferenta de pret ar fi data de firma.
Salutare. M-am decis sa trec la un sump pentru filtrare. Am gasit pe forum cateva schite foarte bune din care sa ma inspir.
Acesta va avea 50 de litri cu 4 compartimente. In primul ma gandeam la bureti grosieri, in 2 si 3 piatra ponce iar in ultimul egeria densa cu un T5 pentru lumina.
In cazul unei pene de curent prelungita ce se poate face ca toata apa din acvariu sa nu ajunga pe jos daca nu e nimeni acasa in acel timp?
Salut. De doua zile am probleme cu un caras blackmore. Nu pare sa poata inota normal, sta cu susul in jos sau cate o data inoata doar intr-o parte. Alimentatia nu a fost schimbata granule pt carasi jbl gold pearls, larve rosii congelate, tablete pe baza de spirluina si cyclops congelat. De ieri ii dau cateva boabe de mazare si artemia congelata, dar nu s-a schimbat mare lucru. Are pofta de mancare ca inainte, vine la mana sa-si primeasca portia, atat ca nu poate inota normal. Ce as putea sa mai incerc?
Doar melcii mai au bba plantele le-am bagat in apa oxigenata si clor. SAE stiu ca e o varianta buna dar nu sunt compatibili cu ce am eu in acvariu. Ei prefera 24-26 de grade iar carasii undeva la 22. O sa mai incerc sa racai usor cochilia cu o lama de cutter
Am incercat doar cu periuta si nu prea se despinde. Ma gandeam ca pasta poate o mai inmoaie Melcii sunt in acvariul de 150l cu 3 carasi si nu stiu cum se impaca sae cu carasii necesitatilor lor si nici nu gasesc in Targoviste SAE
Salut. Dupa cum spune si titlul m-am trezit cu bba pe cochilia melcilor. La plante am rezolvat problema cu apa oxigenata si clor dar la melci nu cred ca asta ar fi solutia. Poate suna stupid dar ma gandeam sa incerc inlaturarea lor mecanic cu pasta de dinti si periuta. Daca aveti solutii le astept cu drag
Fara aditie va creste mai greu. Pozele care le gasesti pe net cu gazon au instalatii de CO2 fertilizeaza micro/macro monitorizeaza mereu calitatea apei etc
Pentru gazon o planta relativ usor de intretinut ar fi Marsilea Hirsuta. Dar orice planta gazon ai alege trebuie tuns periodic si fara aditie de CO2 nu prea faci treaba.

Forum Index » Profile for rzv88 » Messages posted by rzv88
Go to: