[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fadds
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
rzv88 wrote:Pt Kh si Ph am gasit conditioner pt scadere dar de Gh nu.

Pentru ca nu exista. Singura solutie este sa diluezi apa de robinet cu apa de osmoza inversa. Un amestec de 50 50 va da un GH de 10 in cazul tau.
Apa de put cu 0 GH nu prea exista. 0 GH inseamna 0 ioni de Ca si Mg, nu stiu ce poti sa cresti in apa aia.

Recomand sa iei un test precis pentru GH si inca unul pt KH (tip titrare)
Turba nu va avea un efect semnificativ/observabil la asemenea duritate. Recomand sa verifici GH la apa de robinet, daca e mai mica valoarea poti face mai multe schimburi de apa de 50% la cateva zile.

De asemebea verifica termenul de valabilitate al testului si daca a fost tinut in conditii optime, nu a fost lasat cu capacul deschis etc. Eventual mai cumperi unul nou ca sa fii sigur.

Ai adaugat ceva in apa recent - tratament, conditioneri, fertilizanti ?
Salut. Ce fel de test ai folosit de ti-a rezultat GH 26?
Voi cu ce curatati geamul acvariului (la exterior)? Am incercat solutie de geam, spirt, apa, mi-am dat jos si tricoul de pe mine si am frecat cu el. Toate lasa dare care se vad mai ales privind de jos acvariul...
image
Ai zis mai demult ca ai luat un FX6. Imi vine greu sa cred ca la 3 cm sub apa nu aveai valurire, decat daca erau diuzele orientate in jos...
Pe mine ma intereseaza filtrarea. Inteleg ca ai 5 oscari acum? Si 2JD?
Atunci m-am linistit. Cu 50g hrana uscata pe zi hraneai 5 oscari adulti.
lukitza wrote:Credeam ca e clar din poza
14 specii de mbuna.

Era clar, cum sa nu
Voiam doar sa fiu sigur.
Daca 250g de Gold ajung 10 zile inseamna ca "o mana" reprezinta 25g.

Plus inca "o mana" de Staples, cat avem, 50g pe zi total haleala.
Hybrid wrote:Asa prost sa fie matrix-ul, sau sunt oamenii biased? Nu de alta dar daca nu ma insel am niste lava rock prin casa de la suculente... Sau buretii aia de mai sus, sau pietris. Nu mai inteleg nimic
La o adica umplu tot suportul de la filtru cu pietris sau burete si am cel putin dublat suprafata efectiva.

Nu am experienta cu Seachem Matrix. Tot ce pot sa spun e ca de cand am inlocuit ceramicele cu burete am avut rezultate mult mai bune, apa mult mai curata.
Uite cam cum arata acvariul meu acum, filtrare doar cu burete 30ppi si buretei spiralati de plastic (pot scrubbers) in 2 canistre
https://www.youtube.com/watch?v=AlngL7fkXUg
25cm de oscar inseamna 300g. Asta inseamna ca in curand o sa ai 1kg de peste

Sunt curios cat le dai sa manance pe zi, in grame.
EduardB wrote:ceva film:

Foarte frumosi!
Coluarea dupa gust. Granulatia conteaza.
Am inteles ca ai scos toti buretii din canistra?

Nu te baza pe buretei de intake la acvarii cu pesti de marimea antebratului - poti ramane fara flow foarte rapid, poti sa nici nu fii acasa cand se intampla.
Si totusi cam ce ai pe acolo? Mbuna? Cate specii?
Lemon wrote:
Fadds wrote:Claritatea e data de cantitatea redusa de bacterii din coloana de apa.

Eu ma refeream ca in 3 zile nu au avut timp sa se colonizeze mediile alea astfel incat sa faca filtrare bio.
Parerea mea

Asa este, nu aveau cum. Ma ateptam sa se tulbure apa, reducand biofiltrarea la jumatate. Dar si pe partea mecanica, ce puteau sa adauge in plus, inlocuind buretii 30ppi din Sunsun?

Abia dupa 2 luni vor atinge performanta optima mediile noi, cu imbunatatiri usoare pana la 6 luni, apoi plafonare. Nu cred sa se infunde vreodata, interstitiile fiind prea mari, acelasi principiu care a fost demonstrat la K1.

Acestea sunt doar speculatiile mele, vom vedea ce va fi.
Batranul chimist cu site-ul zice ca nu mai renteaza buretii spiralati ca material filtrant ieftin, se mai gasesc doar pe amazon si s-au scumpit foarte mult.

Oare de ce?
Eu mi-am scurtat teava de la sorb. Pestii mei construiesc movile de nisip destul de inalte.
Doar imi inchipui ce pot sa faca niste oscari care se plictisesc prea tare.
Asta am luat pentru africanii mei
https://www.hornbach.ro/shop/Nisip-pentru-acvariu-alb-25KG/4066913/produs.html
Are granulatie un pic mai mica.

Ideea e sa nu iei prea fin sa te trezesti cu el in pompa de la filtru.
Asa ceva
https://www.hornbach.ro/shop/Piatra-decor-acvariu-rosiatic-1-2MM-25KG/3882874/produs.html

Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Go to: