| Message |
|
|
dan.pavelescu wrote:
O singura pierdere, asteptata: steaua de mare
Pa dracu.. ieri am vazut-o, e alive and kicking. Plm pe unde a stat bagata 
|
 |
|
|
Si.. dupa 1 an si o luna, ce mai face acvariul? 
|
 |
|
|
|
Chelmon Rostratus e un peste superb, dar din pacate e foarte dificil de tinut. E sensibil, refuza hrana congelata, are nevoie de un acvariu stabil si plin de micro organisme, iar pe partea cealalta, se da la crevetii mici si mari, la crabi, la polipi de corali, la viermii-tub, la Tridacne, anemone, zoasi, etc. Si daca zici hop ca ai scapat de probleme, iti face bucata si moare pe neasteptate.
Eu nu l-as recomanda, indiferent cat e de frumos.
|
 |
|
|
Aure, ceva e acolo, ca am fost eu in ianuarie si am cumparat materiale pentru Austria. Parca Dedeman.. dar e micut, un Dedeman de cartier
|
 |
|
|
|
Of.. daca nu gasesti, ia de la hornbach niste butoiase de 30 litri, nu sunt scumpe.
(facebook suge)
|
 |
|
|
Daca vrei sa mentii un echilibru perfect (ma rog.. cat mai apropiat de perfect) ai nevoie de multa aparatura. Dar e scumpa si nu ai unde s-o montezi.
Inclin sa cred ca metoda mea e mai buna si mai ieftina
Ca fapt divers, am fost plecat 2 luni din tara, m-am intors acum aproape 3 saptamani si tot ce am reusit sa fac a fost sa curat geamul frontal de alge. Nici macar cupa skimmerului nu m-am obosit s-o curat, ca e plina doar pe jumatate, asa ca mai e timp
|
 |
|
|
|
Chestiile astea cu teste, kh/ph/maciuci/etc pe mine ma lasa rece.
Nu-mi amintesc cand am facut ultimul test, ultimul schimb de apa a fost in decembrie, cel dinainte.. naiba stie, prin vara cred.
E drept, am doar softies si ciortani, nu ma preocupa foarte tare alcalinitatea si alte cele. In decembrie stiu ca m-am trezit cu salinitatea 1021, dar nici coralii si nici pestii n-au avut de comentat.
Plm.. eu sunt guster de moda veche si consider ca cel mai bun test e ochiul, iar cea mai buna mentenanta e sa nu te intereseze. Cu cat mai putin bagi mana in acvariu, cu atat mai bine.
Parerea mea.
|
 |
|
|
|
Cu chaeto trebuie sa scoti NO3/PO4 - doar ce e in exces.
Ruland lumina 22 ore pe zi (adica aproape non-stop) vei tine NO3/PO4 pe zero sau aproape de zero. Doar cantitatile mari de PO4 iti afecteaza cresterea LPS si SPS, iar cantitatile mari de NO3 iti vor produce alge in acvariu.
Revenind la subiect: chaeto incepe sa consuma nitrati si fosfati in momentul fotosintezei - tu daca tii 22 de ore lumina, s-ar putea sa ramai fara chaeto (mai stiu un caz). De ce? Simplu, va ramane fara mancare.
In plus, s-ar putea sa schimbi cam des becul de la refugiu daca il forjezi asa de mult.
P.S. am vazut clipul, ai un sfarc de chaeto acolo, chiar nu inteleg de ce consumi curentul electric pentru un botz de alga.
|
 |
|
|
|
Da, nu prea vad de ce-ti scade alcalinitatea. Ai incercat si alte teste, de la alta firma?
O singura observatie: "refugiu chaeto 22 de ore pe zi"
Dafuq? 10-12 ore nu ajung, in contratimp cu lumina acvariului? Din punctul meu de vedere, aici faci o mare greseala si s-ar putea sa-ti afecteze sanatatea si cresterea coralilor.
|
 |
|
|
Daca ai bazin de apa dulce, cred ca e destul de simplu sa separi pestii pentru o zi si sa faci un tratament cu clor.
Da, clorul e daunator pentru pesti, dar in acelasi timp e.coli e daunator pentru oameni (pestii n-au treaba).
Poti sa faci schimburi mai dese cu apa direct de la robinet, fara declorinare pana trece pacostea.
Si pana rezolvi problema, acorda atentie sporita igienei personale dupa ce umbli la acvariu. Desi daca ma gandesc ce inseamna cateva zile la Costinesti.. parca nu mi-as face atatea griji
Ai testat si sursa apei? De unde provine, de la "teava" sau din put?
|
 |
|
|
Uite aici o discutie referitoare la e.coli
Se recomanda folosirea clorului, apoi un produs pentru declorinare:
https://www.aquariacentral.com/forums/threads/e-coli-in-water-bit-of-an-emergency.263381/
|
 |
|
|
adivb wrote:Io tot nu pot "procesa", cum de un amarat de vermetids snail cu o cochilie minuscula sa manance alcalinitatea pe paine.
Daca a construit tuburi de 10-15 kg bucata, e posibil
Humbert, fa te rog o rezumat aici:
- ce acvariu ai
- echipamente
- nisip
- piatra - cata si de care
- corali moi
- corali duri
- aditii
- alte chestii pe care le faci zilnic/saptamanal/lunar
|
 |
|
|
Daca te referi la tuburile alea din care ies noaptea niste flegme alungite, am avut si eu.
Le-am pus plastelina DD la capat de tub 
|
 |
|
|
Artur wrote:Incepe sa arate din ce in ce mai superb  imi place si covorul de gazon, si tot 
Atat am avut si eu de spus. Maestre, te auto-depasesti la fiecare setup 
|
 |
|
|
|
Cum s-a blocat boss? Nu ai senzori de nivel care iti taie circuitul electric?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Doamne ajuta, Aure! Sper ca ti-ai tras o vila meseriasa cu 18 camere
|
 |
|
|
Cand o sa mai ai Alternanthera mini red, o sa vrea si Shpavelescu doi boscheti, multumesc 
|
 |
|
|
Mandarinul meu mananca rotiferi congelati 
|
 |
|
|
Daca ai vreodata ocazia, nu ezita sa testezi un tub cu lumina calda (3000-3500k) impreuna cu un tub cu lumina rece (eu am folosit aqua medic reef white 10000k) 
|
 |
|
|