[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Antecume wrote:Am intrat si eu in randul lumii civilizate: m-am racordat la sistemul public de apa si canalizare.

Plm, si noi trebuie sa spargem toata curtea pentru canalizarea vietii.. Dar macar o sa avem apa mai de Doamne ajuta, ca asta din put curge in forma solida
Daca aveti calculator de cacat cum am eu la munca, recomand vizionarea in 720p

Levi - frumosi ciortani! Ala in dungi alb/negru si cu galben pe spate ce e, acuminatus?
Fa un pustiu de bine si enumera speciile de pejti
Imi place la nebunie planta aia din stanga-jos
Dupa umila mea parere, chillerul este un moft care mananca kilowatii si iti creeaza disconfort termin/sonor.
Daca tot consumi curentul, cred ca e mult mai ok un aparat de aer conditionat (musai inverter). Consuma mai putin curent si ofera confort pentru toata lumea.
Eu de exemplu nu cocosez vara aparatul, il tin pe 24 de grade si totul e absolut ok. Nu e musai sa-ti bata pe acvariu, e suficient sa pastrezi camera la o temperatura mai scazuta.
In configuratia actuala nu ai sanse la un gazon adevarat. Lumina e prea slaba, carasul o sa zica bogdaproste pentru gazon, solul nu corespunde, nu ai co2.
Daca vrei gazon:

- pune la punct sistemul de iluminare, sa ai intre 0.5 si 1w/litru
- fa rost de un sistem co2 (diy/semi-profi/profesional, in functie de buget)
- scapa de caras (carasul mananca orice ii incape in bot si in plus necesita un acvariu mult mai mare)
- alege un sol adecvat (fie un sol complet, fie combinatie substrat fertil + sol inert, vezi pe forum ca sunt sute de discutii)

Confirm ce spune Disciponel, marsilea hirsuta e o planta de gazon cu cerinte mai scazute (nu te scapa de cele 4 puncte de mai sus). Daca n-ai lumina suficienta, o sa te trezesti ca in loc de gazon vei avea o plantatie de 10 cm inaltime (daca supravietuieste).
Am plecat, fii cu ochii la portita
Foarte misto!

Simpatic foc boxfish-ul Si cei 2 trigger arata intr-un mare fel.

Nu a scuipat niciodata box-ul?
Dan Barabas, am si eu una

Hai bre.. fa-ti timp 15-20 de minute pe zi pentru el, pana-l pui pe picioare. Cauza nu trebuie s-o aflii, ca e lesne de aflat: lampile.
Asadar imi trimiti jegurile alea de hydra si iti trimit eu la schimb o superba lampa chinezeasca (imi dai si diferenta in bani, bineinteles)
Felicitari pentru noile echipamente

Boxfish-ul n-a atentat la corali si nevertebrate?
Un triggerfish mi-am dorit si eu foarte mult (niger) dar am ezitat pentru ca nu e reef safe..

Asteptam clipul
Amu e bine?
Nicaieri, am eu ceva probleme cu serverele, relax
Abtine-te, ca esti batran
Goby wrote:depinde de la peste la peste.

Exact. Eu am un tomentosus pe care-l gadila aiptasiile la fund si n-are nici o treaba, baloteaza hrana congelata ca un spart. Asadar, tomentosus-ul tau e afacere buna
Hai siktir uriasule
Asteptam sa se faca un an pentru urmatorul update sau..?

A fost omul plecat un pic si v-ati pus pe tanjeala, hua!
Pai o am din noiembrie si habar n-am ce mananca. De regula sta cate o zi intr-un loc, apoi se muta.
Si-o fi tras ajutoare si noi nu stim.. interlopul..

S-o mut, are cinci craci din care unul fara varf.
Bre nea George, iti mai trebuie un abricht si 40 de metri patrati de atelier ca sa pui o poza cu acvariul? Hai in plm, ca se roaga lumea de tine

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: