[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven

PS se face in felul urmator:
1) bagi seachemul intr-o zona unde circula apa bine
2) astepti 4 zile
3) testezi apa cu ceva relevant gen Hanna
4) daca apa are sub 0.05 fosfatul, mai lasi phosguardul.
5) daca apa are peste 0.05, inlocuiesti phosguardul pana valorile scad sub valoarea decenta. Dupa ce ai scazut fosfatul la nivel satisfacator, schimbi regulat la 1-2 luni phosguardul in functie de cat de des hranesti pestii.

daca n-ai tester hanna (cazul meu), pur si simplu inlocuiesti phosguardul pana vezi ca nu mai ai alge si bazinul merge bine, coralii cresc si au culori (semn ca nu au mult fosfat in apa, fosfatul fiind factor inhibitor de crestere) Dupa ce vezi ca totul merge bine, il schimbi la 1-2 luni GATA !

PS nu supradoza deoarece absorbantul de fosfat pe baza de aluminiu, e mai agresiv la reducerea fosfatilor si poti da soc sistemului.
eu mi-am lipit pieptenele meu de sticla cu superglue gel
chiar, de ce ai o temperatura asa joasa de culoare ?
treci pe aici: http://reefkeeping.com/issues/2004-05/rhf/

daca o sa citesti tot, o sa intelegi ce-i cu magneziu si ce-i cu calciu si raportul dintre ele...etc.
recomand oricui are nedumeriri. se explica foarte frumos tot ce inseamna parametrii in acvariu marin.
eu folosesc un salimetru profi de la tropic marin si masoara perfect. am renuntat la refractometru deoarece trebuia non stop calibrat si nu tot timpul indica corect. Salimetrul asta de la tropic marin e in jur de 130-150 la magazin dar face toti banii.
am folosit dar m-am oprit pentru ca daca nu testezi poti face supradozaj si iti bulesti bazinul. testarea e laborioasa ....deci eu am renuntat
nu mai exista.... dar...e o parte din istoria acvaristicii marine din Romania, cu bune cu rele....
deci tie nu-ti mai trebuiesc montipore plate ca ai coralina plate peste tot ....cat de misto ! care-i secretul vreau si eu
nu, doar ca trebuie sa eliberez refugiul provizoriu.
am de donat cam 2 manuchiuri de astfel de alge.

cam asa arata:
image
si asa am ajuns la postul 1501 ...au trecut 6 ani de cand sunt membru al acestui forum. Inainte am activat pe nanoreef ...ce vremuri ....

intrebarea mea era...ce se intampla daca expira Clorura de calciu sau Bicarbonatul de sodiu respectiv reef foundation A si reef foundation B de la red sea ....ca vad ca au cate 3 ani valabilitate.... stie cineva ?
cheste wrote:Nu pe gustul meu .
Maine bag 250 ml de Purigen in filtre.

sa ne tii la curent cu purigenul. eu am folosit dar nu am avut mare succes....chiar sunt curios cum o sa mearga
deci ma omori ! ai tot ce trebuie pentru un super acvariu de recif si tu bagi peshtaletii aia dar nu scapi tu fara acvariu marin !
ce frumos arata designul....ma face sa imi fac si eu asa ceva pe birou.
anonym wrote:Am scapat de ea, am tinut temperatura constanta la 30 si am tot scuturat plantele dupa le-am aspirat cu un filtru folosit pe post de pompa, de 3 zile am 4 guppy in acvariu si totul merge super bine.
Trebuie sa cumpar niste teste de apa, am de la tetra dar nu sunt asa bune din cate am vazut.

e posibil sa-ti reapara. cel sigur scapi cu erytromicina
DAJANA e ca un fel de JANA a apelor imbuteliate nume cam golanesc asa...
felicitari ! spor la treaba
tony123 wrote:Am un nemo maron cam la 4cm si ziceam sa incerc cu
o anemona . Cam cat sa fie anemona pentru el?

Marimea nu conteaza
#100 - Daca atunci cand te apuci sa-ti faci o casa, intai faci proiectul la acvariu si apoi casa in jurul acvariului...normal!

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: