[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan_Musat
Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
Cu ajutorul unui furtunas cam de 10mm poti sa absorbi puii intr-o galetusa,nu este greu numa ca trebuie un pic de atentie.

Multumesc pt. idee, o sa incerc cu un astfel de furtun
am eliberat femela din maternitate - pt. ca "shoma", fara sa-mi dau seama ca scapase totusi un pui in maternitate, apoi am reusit sa pescuiesc 2 pui din acvariul mare si sa-i mut in maternitate
am luat si plante de suprafata si, nesperat, in scurt timp am observat puii cum se cuibareau intre ramurile plantelor de suprafata, de unde i-am pescuit si aruncat in maternitate,
despre aceasta femela, pot observa acuma un comportament diferit de cel din perioada de gestatie, nu mai pare deloc agresiva, este adevart ca este un timp prea scurt de observatie, dar poate fi retinut faptul ca femelele de xipho pot avea un comportament agresiv, cu alte femele, in perioada de gestatie
Dolly wrote:Se descurca ei. Daca ai si plante de suprafata ca riccia, ceratopteris, pistia, egeria, elodea nu va fi o problema cu supravietuirea, iar in ceea ce priveste hrana, o poti da mai maruntita ca de obicei (macar in prima saptamina).

plante de suprafata n-am, sa iau maine, sper sa nu fie prea tarziu
ce nu-mi este mie clar, la ei, la xipho, nasterea puilor dureaza mai multe zile?
femela aceasta inca mai pare bortoasa, desi partea neagra din abdomen pare sa se fi diminuat, dar nu de tot,
puii din acvariu nu cred ca mai sunt sanse sa-i pot prinde, sunt prea mici si acvariul este destul de plantat - probabil sansa lor sa se ascunda, dar nu stiu cum sa fac sa-i ajut sa se hraneasca, sunt prea mici si prea rataciti in tot acvariul
Dolly wrote:Cam asa ceva ti-ar trebui.

modelul acesta inteleg sa asigura evadarea puilor intr-un spatiu fara adult,
eu am cumparat azi una simpla, un cub din plasa
problema mai este ca sunt la servici, si probabil ca atunci a nascut primii pui, probabil ca cele mai mari sanse sa scape le au cei care au fost nascuti in acvariu
singurul avantaj ramane faptul ca pot sa-i hranesc linistit pe ceilalti pesti, pentru ca aceasta femela este foarte mancacioasa si are abdomenul la limita de explozie
Dolly wrote:Ce hrana i-ai dat?

este femela de la care tocmai am puisori, abia am separat-o
hrana - la fel ca pana acuma, fulgi si bobite rosi/caramizii,
femela aceasta a apucat de a nascut primii pui in acvariu (inainte sa o separ), pe care nu prea mai am cum sa-i prind si sa-i separ, sper sa nu-i pape ceilalti, macar unul sa scape,
stiti cam cat dureaza pana termina de nascut toti puii?
mi-au iesit puisori la xipho
azi am luat o materinate din plasa si am separat femela, dar cam tarziu, se pare, pt. ca in acvariu deja am zarit pui
excrement foarte lung (femela xipho in gestatie), in comparatie cu alte dati, poate fi un indiciu de probleme in dieta?
rog pe cine cunoaste sa-mi dea cateva indicatii

multumesc,
da, exact, la asta ma refer, ca ai zis ca-l faci cu fund dublu, si sa ai in vedere o rezerva la latime - cam 2-3 mm
Bine ai venit,

ai acvariu cat al meu, te astep cu poze
Bine ai venit

probabil ca cine ti l-a dat, ti-a dat si ceva instructiuni, daca da sa te ti de ele
multi spun ca cel mai obositor este schimbul de apa, dar daca ai drag de ei nu-i problema
vezi cu mancarea cand pleci mai mult de acasa, nu prea este bine sa-i lasi pe mana celor ca nu au rabdare si drag de ei, in acest caz ar fi bine sa cauti un hranitor automat
Bine ai venit si succes

cfrtriaj wrote:salutare acvaristi.ma numesc popescu alexandru.cu o pauza de 15 ani ...

eu am pauza mai mare, de 25 de ani, nici nu stiu cand au trecut anii astia
Bine ai venit si succes

turcu20 wrote:
104 L X 40 lX 48 H ~2000 litri

he he he, un acvariu de 2000 litri ar fi prea super
hungri wrote:pe inaltima voi pune o linie de 1cm/1cm pentru ca lipitura sa aibe u suprafata mai mare/rezistenta mai mare ...

sticla de 1cm/1/cm, adica fasie de 10 mm?
ti le poate taia cineva asa de subtiri? ma indoiesc

cat zici sa las grosimea siliconului 1sau 2 mm?

in principiu, se recomanda 1 mm, functie de cat de drept este taiata, daca ai ceva denivelari esti fortat la o grosime mai mare,

eu, daca ar fi sa mai fac un acvariu, in dimensiunile pentru fundul exterior (la latime) as mai adauga ceva, pentru orice eventualitate
am luat si eu 2 nuci de cocos si m-am apucat de ele
intai le-am dat o gaura, cu bormasina
iar pentru taiat in 2, nu a mers cu panza, este foarte dura, asa ca am pus soricelul la treaba, si le-am taiat imediat
am vazut ca tb. sa le fierb, dar 9 ore ma ingorzeste, sa vad cum e cu coloratul apei,
dar intreb si eu, substanta asta din ele care coloreaza apa, la fierbere, este toxica sau daunatoare pentru pesti,
adica daca le fierb mai putin 5-6 ore, presupun ca iese 90% din ceea ce are sa iasa din ea,
voi ce stiti, substantele astea sunt toxice/daunatoare?
La mine inca nu se pune problema, pe termen scurt, pentru un astfel de proiect, ar fi o idee pentru un bazin mai mare, proiect de care vreau sa ma apuc, dar mai incolo - 2, 3 ani, sa stapanesc mai bine partea principala cu pestii

Modelul la care te-ai gandit tu, are mai multe dezavantaje, printre care dimensiunea, faptul ca s-ar putea sa produca ceva stropi si implicit zgomot si nu in ultimul randvei avea o umiditate mult ridicata in acea incapere, din cauza evaporarii.

aceste dezavantaje cred ca se pot elimina:
-stropii si zgomotul prin reducerea inaltimilor de cadere
-umiditatea prin acoperirea partiala a suprafetelor de evaporare, putand fi astfel reglata, dupa preferinta
Pe de alta parte, o oarece umiditate in locuinta nu este rea, este chiar o sursa de confort, se stie ca in Bucuresti este aerul mai uscat si sunt multi afectati de iratiatii ale mucoaselor nazale sau ale gatului, mai ales pentru cei care stau la bloc si se incalzesc cu calorifere

pe de alta parte, ar putea fi amenajata artistic, ar putea fi un element de decor, cel mai simplu pot fi confectionate din lut
catalos wrote:pt a-ti forma o idee cat de cat, in aceasta imagine ai o femela gestanta
http://photo.acvarist.ro/img5302.search.htm
...
de obicei o femela gestanta are ca si caracteristica acea pata de culoare inchisa si burta umflata,
...
pe cand o femela hranita in excess (ajunsa la saturatie) va avea burta bombata, iar pata aceea caracteristica unei femele gestante nu va fi la fel de pronuntata ca si coloratura.

multumesc pt. poze (cel putin m-am lamurit ca sunt xipho si nu platy sau molly, vanduti din gresala de man from pet-shop drept xipho)
si femele mele au acea pata inchisa, eu as numi-o mai exact un continut de culoare inchisa situat in partea inferioara a abdomeniului, pe care l-am observat si eu, dar m-am gandit ca ar fi fecale sau hrana digerata, aflata in ultimul segment intestinal, dar daca tu zici ca este dovada de gestatie, n-am decat sa ma bucur

in speranta ca vei deveni "tatic" de pui
iti urez bafta multa

ca "tatic" dar de pui cu 2 picioare sunt deja - se vede si din poza avatar dar nu foarte clar, am 2 baieti - pentru ei am reînviat acvaristica
-----

sa zicem ca sunt gestante, dar totusi ce fac cu abdomenul ei (al uneia din cele 2 femele) care este foarte bombat, sa ramana drept cauza supraalimentarea? sa incerc sa le mai flamanzesc? din treaba cu flamanzitul sufera si ceialati (1 mascul si o alta femela Xipho precum si un neon)
pe de alta parte,

si cand ii soseste sorocul sa dea nastere la puiuti isi va cauta singura un loc linistit si va sta retrasa cat mai ferit de agitatie.

daca se confirma ca este/sunt gravide ce sa fac, sa le mai separ, desi eu in acvariu (120L) mai am doar 1 neon si 2 sanitari mici, care pare sa nu aiba nici o treaba cu xipho
ma gandeam sa cumpar niste plante de suprafata si, am vazult la un magazin, un element de decor cu cateva ascunzatori, care sa stea pus undeva pe fundul acvariului
ref. la separat mai am un acvariu f. mic (max 3-4L), sa-l pun la treaba sau sa-i las in acvariul acesta mare, pe mine nu ma sperie canibalizarea puilor ci mai mult disconfortul "doamenlor smilie" gravide - sa nu fiu acuzat de mall-praxis
ce ziceti de un picurator construit pe modelul din imagine?
ideea este ca apa care vine la picurator poate veni direct de la robinet, iar pana la intrarea in acvariu ar parcurge circuitul acelor vase, dispuse etajat
in acest fel, intrarea apei in acvariu ar fi intarziata cu timpul necesar pentru declorinare, prin stationarea, succesiva, in vasele etajate, scurgerea de apa dintr-un vas in altul sa fie astfel reglata, prin debit si prin numarul de vase de decantare
teoretic, probabilitatea ca apa nedeclorinata sa ajunga in acvariu ar putea fi redusa la un nivel infim

intrebare: cum deosebesc o femela bortoasa (cu pui) de una obeza/supra-alimentata?
intreb ca sa stiu cum procedez, daca sunt obeze, le reduc p?pica, dac? nu sunt obeze, atunci sa nu tin gravidele nemancate degeaba

demult, am avut primul acvariu, la femelele de guppy insarcinate stiu ca aproape ca li se cam vedeau puii in burtici, dar la xipho chiar nu stiu care e treaba

chestia e ca vreau sa mai cumpar cativa, dar peste cateva zile/saptamani
acuma inca mai sunt la un pic de tratament, am pus niste pastile din alea galbene, la sugestia unui baiat de la un pet-shop, o posibila bacterie ceva

Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
Go to: