Un mic teaser zic ..... e perfect pt ca nu se vede foarte clar ci doar sa va pun pe jar putin .....
un test facutt pentru colegul cristi din satu mare sa vada cat de puternice sunt mp40-urile
Zilnic cam 2 cuburi de congelata + un cub de mixtura de fructe de mare, fito si zoo de la Tropic marin, reef snow-ul amintit mai devreme,
de 2-3 ori pe saptamana un cocktail de : microplankton cyclopi , red plankton, rotiferi, plus creveti la anemone (2buc) la brainul ce mi-a ramas si la cataphylia.
Toate cuburile de mai sus sunt congelate si nu sunt filtrate/trecute prin vre-un sistem de schimbare al apei sa scot din po4/no3 cum e recomandat. Efectiv iau cubul si il bag in apa
Prin analogii nu ai sa gasesti solutia decat prin teste, se poate ca tu cand ii dai drumu la bazin sa iti sara in aer nitratii....sau nu , sunt extrem de multe variabile la mijloc
mai eu bloom nu am avut niciodata, apa tulbure am avut doar cand am suflat pietrele :-??,
Nopox acum dozez pe recomandarea producatorului pt no3 peste 10, gandeste-te ca cu toate nebuniile de mai sus ca si sistem de filtrare tot nu pot sa duc no3 sub 10-15....nu ma intreba de ce Bine e de mentionat si faptul ca le dau foarte mult de mancare ciortannilor si coralilor si asta ar fi un aspect important in val no3-ului meu.
Pana in momentul in care nu incepi sa testezi pe propriul bazin vorbim doar de variabile. Singur iti vei da seama ce si cum se intampla in mom in care baiznul se stabilizeaza
Salutare
Eu as avea ceva dar depaseste volumul dorit de tine Se poate face un pret pe el aproape complet cu echipamente daca esti dispus sa mergi pe atat de mare si sa suplimentezi suma
eu sunt inculpatul cu no3po4x si biopelete (sau cel putin cred ca la mine se referea gabi mai devreme) , carbune activ biopelete live rock , inclusiv 5L de matrix si skimmare sanatoasa
Legat de pro coral reef snow, se cumpara ca si prafuri si se amesteca cu osmoza, eu am calcul facut la bazinul meu cu dozaj de cca 100ml/ zi , astfel mi-am facut o sticla de 1L cu ~ 10-12 lingurite si o refac la 10 zile, dar scap de stresul amestecului caci la reef snow-ul de la tropic tre sa faci cam asa:
"stir aprox 1.5 measuring spoons into 100ml of revers osmosis water and let it hydrate for one to two hours , stirring occasionally....."
acum pe dozaj am no3po4x si reef snow caci in ultima perioada nu am avut deloc timp sa masor consumul bazinului sa le folosesc si pe celalalte (desi am 6 capete ca tine )
De aici si interventia sa vad ce mai recomanda lumea oricum am o lista de la colegul si prietenul Gabi
Salut reefer, eu pe una din pompe folosesc reef snow de la Tropic Marin, iar citat de pe ambalaj zice asa:
"....pure PRO-Coral reef snow solution(without plankton subsitute) can be stored for two weeks at room temperature....."
e o varianta
superb harlechinu ..... iar numarul de pesti asemenea
"neste" poze poa` si-un filmulet pe cand?
Daca tot am in plan matahala de 2m lungime parca m-as invita la tine sa ma imbolnavesc de pesti si sa merg pe un fish only cu corali "foarte nepretentiosi"
mai oameni buni anuntul inca e valabil, si nu, nu este negociabil(cel putin pt o lunga perioada de timp)
Se pot adauga si cele 2 vortechuri mp10wes la el, se poate da si lampa, si reactoare, il pot face "la cheie" daca chiar exista interesat dar pretul va fi pe masura