[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
kirucd wrote:Dar daca in bazinul de unde ai luat-o nu avea probleme, si nu cred ca avea pentru
ca era hidratata, baia cu iod nu face decat sa o streseze. Parerea mea. Eu zic sa o
hranesti targetat doua trei zile inainte de baia cu iod.

O seara placuta,
Dragos

ai si tu perfecta dreptate, trecem la target feeding ....mix din rotiferi, ciclopi si red plankton, maine incerc cu mysis sa vedem daca primeste
Ma gândesc la o baie de iod pt eventualele infec?ii, acea iodine bath vând se fraguiesc coralii.
imageUploaded with ImageShack.com

Cam asa se prezinta azi....semihidratata dar cu mai mult tesut mort ....sa incerc un targetfeeding cu artemii sau eventual redplankton/cyclopi/etc ?

sa ii fac o baie in iod? :-?
revenind la "subect"

a fost o perioada haotica cu lipsa de timp pentru implementarea proiectului.

Ce stiu sigur, ca pna acum bazinul meu(actual) nu si-a gasit cumparator. Astfel, Standul acestuia va deveni jumatate din suportul pt cel mare , adica avem adancime de 60cm, dar care o putem duce in 70 fara a afecta stabilitatea bazinului. Mai mult de atat imi va crea probleme la restul amenajarii in camera.

Trebuie doar sa mai fac un stand identic ca si forma si ca dimensiuni, sa le prind unu de celalat si sa le imbrac in lemn.

Bazinul in sine tinand cont de datele problemei nu va mai fi facut din ultraclara ci din float de 10 cu intarituri sanatoase sau 12 pentru somn linistit , inca nu stiu inaltimea bazinului

Ca si iluimnare iar stiu sigur ca voi merge pe baghetele de leduri ce le aveam la vanzare plus inca un set si la fel combinate cu neoane. Aici apare un alt semn de intrebare, lungimea acestora ....

Cum ma pun la punctu cu detaliile, revin cu update-uri

Ce stiu sigur e ca am facut prima achizitie 2vortech mp40wes

revenind:

cred ca in romanica noastra ma leg la cap fara sa ma doara
Dragi prieteni vreau sa ating un subiect care nu stiu daca s-a mai discutata.

Asa cum stiti am in proiect bazinul ce va fi la birou de 2m lungime. Afara se poarta foarte tare bazinele din acril , la noi nu am vazut nimic concret. Are cineva experienta in domeniu? Pareri pro-contra?
Se pot lipi tot cu silicon?

Principalul motiv pentru care ma gandesc la acril este greutatea bazinului care v-a trebui carat pe o scara rotunda pana la etajul 1 al cladirii unde se afla biroul.
In cazul in care aduc doar sticla si il lipesc pe pozitie (care asa se va si intampla cu siguranta), sunt sanse foarte mari sa nu mai pot cobora bazinul in eventuala mutare a acestuia, deci iar no good. Asa acril-ul il scot pe geam si il cobor pe franghii sa spunem in cel mai rau caz.

Stie cineva ceva preturi raportate la grosimea acril-ului?

de la ce mi s-au aprins beculetele:
catalos au si si, sunt in acelasi bazin, dar la fel cum s-a mai zis sunt foarte mici, eu am luat weekendul trecut 10 brigite.
Pana acum nici o pierdere
si eu iti voi spune ca din acvaristica nu poti face o mica afacere cum iti doresti
Cel putin nu la nivelul la care inteleg ca esti tu acum. Un bazin plus zero cunostinte.

Sectiunea de plante necesita investitie mare, la fel cum au spus si colegii de mai sus ; sistem de iluminare instalatie co2 butelie controller sonde ph fertilizanti zilnic etc etc.
Necesita o atentie sporita si mentenanta zilnica; iar clientela destul de greu de gasit. Plantele au inceput sa fie destul de accesibile la pret cam in orice petshop. Deci nu faci mare lucru.

Pesti/Creveti. Ai putea incerca cu red cherry shrimp dar si acestia sunt destul de sensibili, si piata deja intr-o oarecare masura este saturata. O sa te trezesti ca ai cateva sute poate mii de creveti si nu mai vrea nimeni. Si atunci ce faci?
Iar pesti, singurii cu care vei avea destul succes ca si reproducere sunt viviparii dar si acestia raportat la pretul cu care ii vinzi comparat cu cheltuiala pe mancare/incalzitoare/filtrare/timp pierdut nu prea faci nici o afacere, nici macar micro

Fiecare dintre noi ca si acvarist am trecut prin gandul de a mai vinde una alta dar in mare parte strict pentru intretinerea bazinelor ce le avem. Profit ....poate doar din comert. Ia de aici si vinde acolo, dar si ca sa faci acest lucru iti trebuie foarte multa experienta

deeeeci ..... succesuri?
alexiumihai wrote:Salutare,

Un mic update,

O alta creatie DIY - recirculating biopellet reactor
image

image

Aseata l-am instalat, sa vad cum isi face treaba.
Cred ca are o capacitate mazima de 1,5-2L biopellete. Cu 500ml am acoperit cotul de jos.

Foarte tare jucarica asta, as fi si eu interesat de una , eventual si un pret?
In alta ordine de idei sunt interesat si de acela pt biturbo pt noul sistem

Spor la treaba baieti faceti treaba minunata

p.s. imi place tapetul este din camera cu acvariul?
.
ai mei au iesit la plimbare
lumina pe coltul respectiv nu e ffff intensa, dar eu zic ca e ok, o sa vad cum decurge situatiunea, ii mai pot gasi un loc la adapost cat de cat
legat de curent de asta am si mutat-o fata de prima poza, m-am gandit ca poate curentul o deranjeaza, astfel am pus`o in coltul din stanga , in cel mai rau caz voi face rocada cu cataphilia.
De cazut nu a cazut nimic pe ea, nu le-am zgariat.

M-ar tenta sa ii fac o baie cu iod de la tropic marin, crezi ca are rost sa ma risc?
Mai copii, sambata am ajuns intamplator pe la coralis si nu am putut pleca de acolo fara sa ma lipesc de o bijuterie de funghie cu tentacule lungi la fel ca cea de aici . M-am indragostit pe loc de ea, in bazinul lor era perfect hidratata, perfect sanatoasa iar in jurul ei se vedea forma hidratarii acesteia pe nisip

Asa arata seara dupa ce am adus-o in bazin, in bazinul lor era mai hidratata de atat.
image

Asa se prezenta putin mai devreme.
image

Valorile in bazinul meu nu sunt atat de grave, am descoperit un varf de po4 in weekend dar aces tlucru usor usor se stabilizeaza
Luni am avut 0.27po4 (90fosfor ) ieri si azi 25(0.07po4)
No3 -10 (valoare ce o am din totdeauna)
Ca acum 450 (ieri 410)
Kh 7.7 (ieri 8)
mg 1500 (isi revine dupa un tratament impotriva briopsis)

Dozez zilnic no3po4x 6ml , reefsnow de la tropic marin , fito si zooplankton de la tropicmarin
Am redus mancarea . Ceilalti corali sunt aproximativ ok, baiznul nu prezinta probleme foarte mari, ba din contra sunt cresteri vizibile cel putin la sps. LPS-u e cel cu probleem in general. Mai am un brain coral care nu s-a hidratat de vre-o luna, am pierdut un brain verde si o fungie roz acum vre-o luna )

Orice sfat e mai mult decat binevenit; mai jos aveti o poza cu bazinul in stadiul actual

imageUploaded with ImageShack.com
eu zic sa facem un concurs de lungimi ai viermilor .....bine pe Gabi il descalificam din start ca are alta specie
asta vroiam si eu sa va spun, este ideala o "mortaciune" , ca ei sa ii simta "mirosul" eu atunci cand am recoltat frumusetea aia de cutiuta am folosit un peste ce mi l-a trimis cristicp pentur anemona. Am hranit brainul si am avut marea surpriza sa imi apara in cutie viermii
sunt aceeasi ca la mine :-), bre nea koala daca tot esti matale online ia fa un split ca la carte cum te pricepi mai bine
mai mie nu mi-au atins absolut nimic pana in momentul in care a murit. De ex mi-au murit 2 scoici dupa ce nu se mai hidratau, si mantaua era deja in interior intoarsa, semn ca a murit. In rest sunt calare pe resturi de mancare si stau numai prin pietre, seara mai ies. Aici au aparut intr-o dimineata pe la 1AM cand pe la 19pm dadusem de haleala la brainul acela ceva si i-am bagat o cutie in cap sa nu il streseze tangii. Am zis ca daca tot au venit macar sa mai scot din ei
ala "ie" bun bre koala , ca sa te oripilez si ca sa ii facem muci topicul lui Gabi, iaca ce am scos eo intr- seara
nu vrei sa treci pe la mine sa-ti dau un peste de care iti spuneam azi?

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: